skrzydełka w miodzie do pieczenia

Jeszcze się dobrze jesień nie skończyła, a zima nie zaczęła a my już tęsknimy za grillowanymi potrawami jedzonymi na świeżym powietrzu. Skrzydełka pieczone to Ojca ulubiona przekąska czy to do Zobacz więcej
części tzw. lotek 2-3 łyżki miodu sok z połówki cytryny 1 papryczka chilli – posiekana bez pestek (można również użyć łyżeczki płatków chilli) pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki Sól i czarny Zobacz więcej
miodu, sosu sojowego, oleju, preciśniętego przez praskę czosnku, chili, imbiru, cynamonu i papryki. Skrzydełka przekładamy do woreczka do pieczenia, dodajemy marynatę i dokładnie obtaczamy w niej Zobacz więcej
wstawienia skrzydełek wstawiłam blaszkę z ziemniakami. Pod koniec pieczenia ściągnęłam folię aluminiową i piekłam do lekkiego spieczenia skórki. ZIEMNIAKI: sól majeranek 4 ząbki czosnku olej Zobacz więcej
do niej skrzydełka i wymieszałam tak, aby wszystkie były pokryte sosem. Miskę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na godzinę. Po tym czasie piekarnik nagrzałam na 180 stopni, skrzydełka włożyłam Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 kg skrzydełek 1/4 szklanki sosu sojowego 1 szklanka coli szczypta chili w proszku 2-3 łyżki miodu płynnego 1/ Skrzydełka umyć, odciąć tzw lotki i ewentualnie przeciąć jeszcze na pół. Sos Zobacz więcej
Miód i musztardę umieścić w garnuszku. Grzejąc na małym ogniu wymieszać je razem. Skrzydełka przyprawić solą, pieprzem i odrobiną chili. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim skrzydełka. Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Skrzydełka w miodzie

Skrzydełka w miodzie 2376

2
miodowej i odstawić do lodówki na kilka godzin ( im dłużej tym skrzydełka będą lepsze) 5. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej skrzydełka. 6. Pieczemy przez 50 min. w 200 Zobacz więcej
. Blachę wyłożyłem folią aluminiową, posmarowałem olejem. Czosnek roztarłem z solą, dodałem sos sojowy, sos orientalny, miód, olej sezamowy i chilli. W mieszaninie obtaczamy skrzydełka, ułożyłem na Zobacz więcej
z musztardą miodem, papryką, pieprzem i solą. W marynacie obtaczamy dokładnie umyte i osuszone skrzydełka. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Zamarynowane skrzydełka wkładamy do rękawa do pieczenia Zobacz więcej
Catarinka71
Catarinka71 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczy
Miodowe skrzydełka

Miodowe skrzydełka 1413

4
16 skrzydełek 3-4 łyżki miodu 4 łyżki sosu sojowego keczup pieprz czarny, ziołowy, cayenne, ostra papryka 2-3 ząbki czosnku oliwa Wszystkie składniki na marynatę wymieszać i zamarynować skrzydełka Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Skrzydełka z piekarnika

Skrzydełka z piekarnika 62

0
przygotowania w misce marynaty ze wszystkich powyższych składników i zanurzenia w niej skrzydełek. — Okrywamy miskę folią spożywczą i pozostawiamy w lodówce na parę godzin. — Po upływie tego czasu, Zobacz więcej
Idealna propozycja na imprezke lub kolacyjke. Proste w wykonaniu i zarazem smaczne i soczyste ! Sprobujcie a nie pożałujecie :) Składniki : 15 skrzydełek z kurczaka, pół szklanki ciemnego sosu Zobacz więcej
: Składniki marynaty czyli miód, sos sojowy, ketchup, czosnek, chili oraz olej mieszamy. Dobrze nacieramy skrzydełka. Najlepiej było by schować je do lodówki na noc czy kilka godzin ale nie jest to Zobacz więcej
. Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Smarujemy nią mięso i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180-200C. Ja piekę w Zobacz więcej
. Wkładamy do niej skrzydełka, dokładnie nacierając marynatą z każdej strony i odstawiamy na co najmniej dwie godziny w chłodne miejsce. Następnie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Skrzydełka Zobacz więcej
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą .Do marynaty wkładamy skrzydełka ,dobrze mieszamy ,aby wszystkie były obtoczone w marynacie.Odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc.Wykładamy Zobacz więcej
wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka, posypujemy je koperkiem i pociętą cebulą, przykrywamy warstwą folii aluminiowej. Pieczemy przez 45-55 minut w temperaturze 175*C. Zobacz więcej