skrzydełka z kurczaka po azjatycku

{{headerMessage}}
Każdy grill w naszym domu oznacza przygotowanie skrzydełek z kurczaka. Uwielbiamy je na ostro z nutą miodu. Praktycznie zrezygnowaliśmy już z kiełbasy na ich rzecz :) Oboje z mężem uwielbiamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
azjatycki smak w polskiej kuchni. Polecam i zachęcam do tworzenia własnych kompozycji. Składniki: na bulion: 2 marchewki seler pietruszka korzeń cebula 4 skrzydełka z kurczaka pieprz, sól Skrzydełka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogniu bulion na dużej ilości skrzydełek z dodatkiem imbiru i cebli – taki bulion możemy zamrozić w porcjach i używać do większej ilości azjatyckich potraw) szklanki pociętego w wąskie paseczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Azja to bogactwo smaków i aromatów, czasem zaskakujących nas Europejczyków. Jeśli ktoś myśli, że karmel to wyłącznie dodatek do deserów i ciast jest w dużym błędzie. Proponuję dzisiaj słodką wersję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, skrzydełka) 4 łyżki mąki kukurydzianej 2duże białka jajka olej do smażenia sól Kurczaka kroimy na kawałki ok. 2cmx3cm o grubości ok.1cm (oczywiście można zrobić je większe, ale będa potzrebowały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (dla 4 osób): 12 skrzydełek 2 łyżki wina ryżowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżeczki cukru 2 cm imbiru 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki sosu hoi sin 125 ml bulionu drobiowego 1 łyżka miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię kurczaka w wyrazistych i słodkawych azjatyckich sosach. To danie przyrządzałam już trzy razy i zawsze wychodziło pyszne chociaż za każdym razem smakowało nieco inaczej. Z pewnością Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pikantny koreański kurczak (Bokk Eum Tang) Wielki gar kurczaka w stylu koreańskim jest pyszny w zimne wieczory. Jakiś czas temu w którąś chłodną niedzielę postanowiłam zrobic pikantnego kurczaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma nic lepszego, jak pomidorówka na rosole, wieprzowina duszona z jego dodatkiem, czy sos na bulionie. W potrawach azjatyckich jest dokładnie tak samo. Możemy oczywiście używać klasycznego, dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem mroźno – ostatnie dni listopada dają nam się we znaki. Jak skutecznie się rozgrzać w taki zimny dzień? Wielu z Was odpowie, że najlepszy będzie talerz rosołu. Oczywiście przyznam Wam rację, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię ten sos z niebieskiego sera pleśniowego w sałatkach i do mięs. W połączeniu z ostrymi udkami z kurczaka i skrzydełkami, dobrze "gasi" ogień w ustach. Dzięki naturalnemu glutaminianowi Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
50 twarzy… rosołu

50 twarzy… rosołu 218

0
{{headerMessage}}
, czasem używam kaczych skrzydełek, zawsze dorzucam do standardowego zestawu włoszczyzny seler naciowy – smak zupy lepszy! I tak z 50 twarzy rosołu to było już: Rosół na sposób azjatycki z makaronem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupy chińskie nie są podobne do naszych treściwych, doprawionych zup polskich, są to zazwyczaj proste wywary z dodatkami, podawane na końcu do jedzenia samodzielnie albo do polewania ryżu, który także Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kurczaka (do przygotowanie użyliśmy 6 skrzydełek, jedną całą cebulę i kawałek świeżego imbiru i gotowaliśmy co najmniej 2 godziny) – dla bardziej leniwych lub zaganianych można zastąpić 1.5l wody + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już nieraz wspominaliśmy, przepadamy za zupami tajskimi – trawa cytrynowa, liście limonki kaffir, galangal – to wszystko sprawia, że zupy te smakują wyjątkowo i kto raz w nich zasmakuje, będzie je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wywaru z kurczaka (już tradycyjnie nie polecamy polskich kostek rosołowych, zawsze przygotowujemy wywar na kilka azjatyckich zup na dużej ilości skrzydełek, z całymi cebulami i imbirem – długo to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zjadamy całkiem sporo kurczaka, w związku z czym kombinuję z nim, jak mogę, bo kotlety z kurczaka czy kurczak panierowany po prosty jest nudny, przejadł nam się i nie możemy na takie propozycje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koreańska wersja chrupkich smażonych skrzydełek. Smażone dwa razy po 12 minut – przez to wyjdą super chrupkie. Po połączeniu z imbirowo miodowym sosem i chrupkimi prażonymi fistaszkami i sezamem efekt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przypraw stosowanych w kuchni chińskiej też przerasta moje możliwości ich zdobycia . Po czwarte nie wszystkie składniki potraw by sie w mojej kuchni sprawdziły ( np. szaszłyki z kurzych kuperków ) . Zobacz więcej
pinupmary
pinupmary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PinUpMary
Azjatycka zupa  z polską finezją!

Azjatycka zupa z polską finezją! 130

0
{{headerMessage}}
Witam , Dziś kolejne obiecane danie,tym razem dla E.K Azjatycka zupa z polską finezją - jest to niesamowite połączenie sosu sojowego, azjatyckich warzyw ,chińskiego makaronu i polskich Zobacz więcej