skwarki z dzika

Smalec z dzika z grzybami Składniki: - okrawki tłuszczu z dzika z przerostami mięsa, słonina - cebula, - pieprz, - majeranek, - jałowiec mielony, - grzyby i pomidory suszone, - sól Okrawki mięsa i Zobacz więcej
kochatka
kochatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja tu gotuję
Fasolowy "smalec"

Fasolowy "smalec" 242

2
Nigdy nie byłam specjalną fanką smalcu, bo świadomość, że na moim chlebie znajduje się rozsmarowany świński tłuszcz ze skwarkami nawet dla mięsożernej mnie sprzed paru lat była zniechęcająca. Nie Zobacz więcej
ugotowanej na sypko kaszy gryczanej duża cebula garstka podrobów (żołądki i wątróbki z kilku gołębi) - mogą być z innych zwierząt sól himalajska świeżo mielony czarny pieprz łyżka tłuszczu (u mnie Zobacz więcej
wybrał – przystawką był węgorz marynowany – zawinięty w cudowną roladę, a na drugie, coś co wiem, że jeżeli jeszcze raz tam przyjadę to i ja to zamówię. Mowa o karczku z dzika na puree brokułowym. To Zobacz więcej
niezapomniany smak i aromat. Dlatego jeśli macie do niej dostęp, polecam wrzucić do bigosu choć kawałeczek. Zdecydowanie jest to najlepszy bigos, jaki jadłam w życiu i szczerze go polecam :) Zobacz więcej
sobie całkiem dzika gdzieś w kącie ogrodu, nie zdążyła dojrzeć w promieniach słońca. U nas przetrwała wiele miesięcy, a wczoraj w końcu postanowiłam sprawdzić, jak smakuje :) Jeśli więc macie lub Zobacz więcej
Kiszka ziemniaczana – Vėdarai; КОЛБАСА КАРТОФЕЛЬНАЯ СО ШКВАРКАМИ Znana potrawa z ziemniaków z terenów wschodnich, Rosji, Litwy, Ukrainy, Białorusi oraz Polski Składniki: - 2 kg ziemniaków o dużej Zobacz więcej
Kurczak faszerowany « poprz. nast. » 23898 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 136 głosów z średnią 4.64 z 5)Kurczak faszerowany 4.64 out of 5 based on 136 voters. Składniki: 1 duży kurczak Zobacz więcej
bardzo, nie tylko na wykwintne '"gale". W trakcie gotowania nie rozsypuje się, a pod koniec staje się lekki i kruchy. Idealny do ziemniaczanych placków, frytek i zapiekanek. Jedną z nich Zobacz więcej
. 7-10 minut od wypłynięcia na wierzch. Kluski podajemy jako dodatek do mięsa, ale doskonale też sprawdzają się jako samodzielne danie, np. ze skwarkami lub sosem pieczarkowym. [Pokaż jako pokaz Zobacz więcej
Podążając śladami rewolucji Magdy Gessler wybrałem się do restauracji Dziki Dwór pod Kaczką w Gnieźnie. Pokonałem ok. 60 km w wolny dzień, aby posmakować dań z kaczki, a czy się opłacało… zobaczycie Zobacz więcej
Ruchanki z fiutem, salami z gęsi, nalewka śmietanówka, ser kozi wędzony na sianie, pyry na kapuście, pierogi z gęsiną, burgery z jagnięciny, domowe krówki z płatkami róży, szare kluchy z zasmażaną Zobacz więcej
z grillowanego bakłażana, cukinii, szpinaku, mięsa mielonego z dzika doprawionego jak na sos do makaronu, całość polana roztrzepanym jajkiem i posypana posiekaną natką pietruszki. 3/ Żeberka w sosie Zobacz więcej
aby tłuszcz się wytapiał. Gdy boczek już zaczyna przypominać pyszne skwarki do smalcu, wrzucamy cebulę oraz czosnek. Na samym końcu wrzucamy ugotowaną wcześniej fasolę i mieszamy wszystkie składniki. Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Kozacki kulisz

Kozacki kulisz 40

0
na Ukrainie święto Pokrowy obchodzimy nie tylko w wymiarze religijnym, ale również narodowym. Ja również nie mogę przejść obok tego święta bez upamiętnienia czymś specjalnym. I to właśnie kozacki Zobacz więcej
trzeciej szklanki wody spod ziemniaków rozpuścić łyżkę roślinnego mleka w proszku. Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na oleju aż powstaną cebulowe skwarki. Kaszę połączyć z ziemniaczanym puree i Zobacz więcej
było dużo smacznego mięsa i wędzonki, która nadawała wspaniały zapach. Bardzo gęsta zupa, w zasadzie eintopf, z lekkim kwaskiem. Rozgrzewająca, dobra na jesień. Rumpuć – Restauracja Zagroda Zobacz więcej
było dużo smacznego mięsa i wędzonki, która nadawała wspaniały zapach. Bardzo gęsta zupa, w zasadzie eintopf, z lekkim kwaskiem. Rozgrzewająca, dobra na jesień. Rumpuć – Restauracja Zagroda Zobacz więcej
raczej nie należy: dużo tu potraw z ziemniaków, okraszonych skwarkami, smażonych na głębokim tłuszczu…, ale jej największą wartość stanowi surowiec, a dokładnie jego jakość, czyli produkty podlaskiej Zobacz więcej
kucharkę gospody i nauczyć się jak bułeczki przygotować (przepis już wkrótce na blogu!) Uwielbiam sery więc nie mogłam odmówić sobie spróbowania lokalnego sera góralskiego (coś typu oscypek) Zobacz więcej