slaska

Rolada wolowa to tradycyjne niedzielne danie w Niemczech i Austii oraz slaski klasyk.Dlatego nie moze jej zabraknac na swiatecznym stole.Towarzyszy nieodlacznie wszystkim waznym uroczystosciom i Zobacz więcej
kielbasa slaska jajka cebula Kielbase przekrajamy na pol i od gory nacinamy w trzech miejscach Cebule przeprajamy i kroimy w plasterki Na tluszczu podsmazamy cebule dorzucamy kielbase i wszystko razem Zobacz więcej
kasiap.
kasiap. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Pyszny i lekki bigosik

Pyszny i lekki bigosik 94

0
dodawania tluszczu (kielbasa slaska jest dosc tlusta, wytopi sie). Kapuste poszatkowac, wrzucic do garnka, dodac listki laurowe i ziele angielskie, wlac okolo pól szklanki wody, dusic na wolnym Zobacz więcej
« Rozmarynowe kartofelki Buchty z Gornego Slaska » Bardzo proste i szybkie bulki I smaczne :) Przepis z blogu: http://raspberriescream.blogspot.com/ Przepis cytuje za autorka: Na ok.12 sztuk 600 g Zobacz więcej
Czasami zdarza sie tak, ze nie ma na nic czasu , a zjesc trzeba....Swieta sie zblizaja, mnostwo przygotowan - wiec szybko do garnka na rozgrzany olej wrzucilam trzy pokrojone w cwierc talarki cebule. Zobacz więcej
« Buchty z Gornego Slaska Potrawka z zajaca Dziczyzna jest pyszna ;) Przy gotowaniu zajaca trzeba uwazc na malenkie kuleczki srutu- sa bardzo twarde- trezba wszystkie dokladnie powyjmowac, albo Zobacz więcej
wymiesza sie z tluszczem ladnie sie zarumieni. Kielbase slaska kroje w kostke i rowniez odzielnie podsmazam,a wytopionego tluszczu nie dodaje do bigosu.Na koniec pokroic cukinie w kostke i dodac do Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Buchty

Buchty 322

0
to kluski, jak po raz kolejny powtorze, a nie drozdzowka, czyli slodkie ciasto. W moim przepisie cukru zatem niewiele, nawet mleka skapo ;) Mimo to buchty smakuja pysznie- z wierzchu chrupiace, aw Zobacz więcej
i zostanie spozyty w najblizszym czasie ,po wypelnieniu odwracam do gory dnem,pozostawiam do ostygniecia i juz nie pasteryzuje. Wazny jest dodatek soku z cytryny,ktory nalezy dodac pod koniec Zobacz więcej
Ostatni wpis na moim blogu w roku 2013-to przepis na sztandarowe polskie danie-bigos. Bigos to arcypraktyczny wynalazek kuchni polskiej.,a wedlug znawcow ma cos "z duszy polskiej",poniewaz laczy w Zobacz więcej
się Hilantagan i korzystajac z okazji wybraliśmy się tam cala ekipa, z chłopakami-informatykami, Monika i Kamila, które akurat zatrzymaly się w Santa Fe podczas objazdówki po Filipinach, a które Zobacz więcej