sledz w olei

{{headerMessage}}
Moze nie uwierzysz,ale sledz jest najlepszym sojusznikiem pieknosci,przede wszystkim zdrowej i pieknej skory.To nieodlaczny skladnik kazdej zdrowej diety. Ryby powinni jesc wszyscy przynajmniej dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Sledzik" przetrwal wiele stuleci i wszystkie kulinarne mody.W sredniowiecznej Polsce sledzie nalezaly do potraw tanich i pospolitych.Pozniej mawiano,ze gdyby sledz byl drozszy-nalezalby niewatpliwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam na kolejna potrawe swiateczna- sledzie w oleju. Od niepamietnych czasow :) na wigilijnym stole goscil u nas sledz w oleju. Szykuje go ok 1 tygodnia wczesniej by sie " przegryzl" Ok kilogram Zobacz więcej
{{headerMessage}}
musztardy 1 łyżeczka soli 3 łyżki natki pietruszki 2dl tartejbułki 1 dl mąki żytniej, grubomielonej olej do smażenia Wykonanie: Roztrzep jaja razem z musztardą, solą i mlekiem. Dodaj posiekaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj postanowiłam pokazać wam moj sposób by ''zwykly'' sledz stal sie nie zwykly. Pokaze wam jak zrobic go z gruszka, na dwa sposoby . 1-szy to sledzie w oleju , 2-gi to salatka sledziowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg śledzi surowych- u mnie dokładnie 1200 g surowych filetowanych ze skórą mąka do panierowania, olej do smażenia sól 8 dużych cebul lub 10 średnich- obieramy i kroimy w piórka 2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: śledzie solone (matiasy)- 1 kg 8 pomarańczy 1 limonka 1 cytryna 1/2 szklanki suszonej żurawiny pieprz świeżo mielony kolorowy 3 czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka olej Śledzie moczymy w Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Śledzie w oleju

Śledzie w oleju 340

0
{{headerMessage}}
Śledzie w oleju z cebulą to popularny sposób na „śledzie tradycyjne”. Najbardziej znany, rozpowszechniony, wręcz nawet podstawowy przepis na śledzie solone to kombinacja i połączenie śledziowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/olejem SKŁADNIKI: 5 płatów wymoczonego śledzia matias, 1 cebula, 1 papryka świeża, kilka kawałków papryki marynowanej (ok. pół całej), 2 małe ogórki konserwowe, pół świeżego ogórka (węże), mała Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Bonduelle

Bonduelle 103

0
{{headerMessage}}
Zupa-krem z cukinii 22 lipca 2014 Papryka marynowana w zalewie miodowej 5 sierpnia 2014 Prosty sernik 8 października 2014 Jak ugotować kukurydzę 2 października 2014 Syrop z czosnku 26 października Zobacz więcej