śledzie balsamico

Boczniaki a'la śledź po raz pierwszy zawitały do mojej kuchni i bardzo mi się ta wersja spodobała. Mój przepis to kompilacja recepturWegan NerdiVeganation. Oba przepisy są świetne :). Składniki: - 3/4 Zobacz więcej
Składniki: 750 g filetów śledziowych 3 czubate łyżki jogurtu greckiego 3 czubate łyżki majonezu łyżka curry 3-4 łyżki balsamico kurkuma pieprz, sól Przygotowanie: Wszystkie składniki dressingu Zobacz więcej
Tak. W prawdziwym occie. Rozcieńczonym, ale zwykłym, nie jabłkowym, winnym czy balsamico. Można jeść albo psioczyć że niezdrowe. Nie namawiam. Choć delikatny bardzo jest i w sam raz kwaśny. Wybór Zobacz więcej
wyjątkowo się starali, bo nagroda Grand Prix Nocy Restauracji ma coraz większe znaczenie. Na najlepszą potrawę każdy mógł oddać swój głos. Teraz już znamy zwycięzców i ich wspaniałe dania. W Gdańsku Zobacz więcej
Kolorowe śledzie, które pozwoliłam sobie nazwać wakacyjnymi. Takie przecież są! To prawdziwy rarytas dla ich wielbicieli. Wiem, że nie każdy z Was je lubi, ale może tym przepisem skusicie się jeszcze Zobacz więcej
To taka moja świąteczna wariacja śledziowa. Przygotowuję te śledzie na zamówienie rodziny, bo bardzo im smakują. Mam nadzieję, że i Wy docenicie ich walory smakowe. Nie musicie ich przygotowywać na Zobacz więcej
Śledzie w oleju z czerwoną cebulą, papryką czerwoną i suszonymi pomidorami Pickled herrings in the oil with red onion, red bell pepper and dried tomatoes, for English scroll down Uwielbiam śledzie, Zobacz więcej
Druga edycja konkursu inspirowanego przepisami ze stuletniej książki kucharskiej Wiktora Kulerskiego dowodzi, że rośnie nam nowe pokolenie całkiem niezłych kucharzy, ale też przypomina, że, jak Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Tradycyja (Kraków)

Tradycyja (Kraków) 101

0
O tym, że nie potrafię przekonać się do dwóch odległych kuchni pod jednym szyldem wiecie z poprzednich recenzji; nie trafiają do mnie włosko-góralskie,argentyńsko-czeskie czy śląsko-japońskie Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Chili con carne

Chili con carne 436

0
Plate Tarta z grzybami 2 dni temu Make Cooking Easier Szlakiem Podkarpacia. Domowe pierogi z kozią bryndzą, świeżym szczypiorkiem i gorącymi skwarkami. 2 dni temu raspberries and cream Ciasteczka Zobacz więcej
Kulinarny come back 16 godzin temu Rogalik blog kulinarny Rustykalna tarta razowa 16 godzin temu Przy kuchennym stole Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną i pesto 17 godzin temu Filozofia smaku Zupa Zobacz więcej
żółtka od białek. Żółtka ubijamy na kogel-mogel z ksylitolem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Tak samo postępujemy ze śmietaną. Wszystkie trzy ubite piany mieszamy delikatnie i dodajemy do nich Zobacz więcej
) Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Dżem z agrestu Dżem z mirabelek Fasolka szparagowa z bułką tartą Focaccia z papryką, pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem Frużelina jagodowa Zobacz więcej
-mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli- Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Zobacz więcej
(3)serek ziołowy(1)skórka z wędzonego boczku(1)soczewica czerwona(1)soczewica zielona(1)soda oczyszczona(3)sos balsamico(1)sos malinowy(1)sos pomidorowy(2)sos rybny(1)sos sałatkowy(1)sos sojowy(8)sos Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Sałatka w ogórku z aromatycznym wędzonym olejem rzepakowym z tymiankiem. Sałatka smakuje obłędnie. Składniki mix sałat 2 szt ogórki pomidory koktajlowe ser mozzarella w Zobacz więcej
Strona główna Media o nas Współpraca marketingowa i fotograficzna O mnie wtorek, 10 maja 2016 Sałatka letnia w ogórku z olejem rzepakowym Latem sałatki ze świeżymi warzywami i owocami są Zobacz więcej
dla organizmu. Składniki 2 szt ogórki mix sałat pomidory koktajlowe ser mozzarella w kulkach mięsiwo 400ml oleju rzepakowego 500g lodu świeżytymianek sok z cytryny rzodkiewki bazylia ocet balsamico Zobacz więcej
przyprawami. 2. Ja swoje danie przygotowałam w Thermomixie, jednocześnie gotując na parze rybę i warzywa. Jeśli również macie możliwość gotowania na parze, to gorąco Was do tego zachęcam. Jeśli nie, Zobacz więcej
, najlepiej zrobić rezerwację z wyprzedzeniem.Przy stolikach ciągle zmieniają się ludzie. Do godziny 18 można tam zjeść lunch za 29 zł złożony z przystawki, dania głównego i deseru. Po godzinie 18 Zobacz więcej