śledzie oliwkami

{{headerMessage}}
Święta już niedługo, dlatego sposób podania śledzia w formietatara może okazać się ciekawym i oryginalnym pomysłemna Wielki Piątek. Tatar zrobiony jest z bardzo drobno pokrojonego matiasa oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzia nigdy dość, przynajmniej dla moich kubków smakowych, więc i teraz kolejna propozycja, tym razem z czarnymi oliwkami. Składniki. *3 śledzie solone; *20-40 czarnych oliwek; *7-10 szt szalotek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie z cebulką i oliwkami podane z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i kwaśną śmietaną. To chyba najprostsza forma ich podania, są bardzo delikatne w smaku i przepyszne. Na świąteczny stół stół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
90 dkg cebuli 1 cytryna liść laurowy ziele angielskie pieprz czarny mielony oliwa z oliwek Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
300 gram solonegośledzia 100 ml białego octu winnego suszonepomidoryw zalewie z oliwy oliwa z oliwek ok 100 ml puszka czarnych oliwek suszona bazylia Śledzie namocz w wodzie na ok 2 godziny. Potem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis znalazłam Tutaj i bardzo mi przypadł do gustu. Śledziki są bardzo aromatyczne a oliwki i suszone pomidory przenoszą nas do słonecznych Włoch. Polecam. Składniki: 300 g solonegośledzia 100 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ja się pytam: Czym byłyby Ostatki bez śledzika? I kim ja bym była, gdyby dziś, jako największa "śledziora" w rodzinie nie umieściła jakiegoś przepisu na tę rybkę? :) Dziś śledzik w odsłonie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych 4 ząbki czosnku 300 ml oleju 1 czerwona cebula 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoskich ziół 2-3 ząbki czosnku mały słoik zielonych oliwek olej do smażenia sól pieprz ocet winny z Modeny – 1-2 łyżki cukier do smaku Śledzie opłukać z oleju, osuszyć, pokroić w kwadraty. Cebule Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ulubione mojego Męża. Połączenie dwóch smaków, które On uwielbia. Niestety te śledzie należy robić minimum 2 dni przed Świętami, ponieważ muszą się porządnie zamarynować w lodówce. Spróbujecie - może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odwieków śledź jest jedną znajpopularniejszych ryb wnaszym kraju. Zarówno zewzględu naswe walory smakowe jak ina niską cenę spotykany jest nastole chyba każdej rodziny. Przyrządzany nadziesiątki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odwieków śledź jest jedną znajpopularniejszych ryb wnaszym kraju. Zarówno zewzględu naswe walory smakowe jak ina niską cenę spotykany jest nastole chyba każdej rodziny. Przyrządzany nadziesiątki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tłusty czwartek już za nami. Niestety, bo ja mogłabym częściej takie słodycze zajadać :) Ale pozostał nam jeszcze śledzik na ostatki. Co prawda wolę słodszą stronę karnawału. Śledzik to początek postu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przekąski na zimno, Przepisy z ryb i owoców morza, Świąteczne specjały Śledzie śródziemnomorskie z oliwkami i kaparami 2012/12/20 , Gosia Swiateczne przygotowania u mnie na najwyzszych obrotach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 5 sztuk matiasy, 1 sztuka cebula biała, 2 mniejsze papryczka chilli kolorowa, 1 łyżeczka cukier, - ile potrzeba oliwa z oliwek, 1 łyżeczka ocet winny matiasy 1x wymoczyć w zimnej wodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na każdą okazję i na każdy stół. Smaczne dzięki dodatkowi ziół - świeżego kopru i szczypioru oraz aromatycznego suszonegomajeranku. Oprócz białej cebuli dodałam czerwoną, dzięki czemu śledzie smakują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze jedne smakowite śledzie. Lubię używać śledzi korzennych. Są dobre same w sobie, a doprawione są jeszcze lepsze. Można oczywiście wykorzystać tradycyjne śledzie solone, lekko je wymoczyć i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam śledzia, ale o tym pisałam już w innych przepisach na niego Zbliża się Środa Popielcowa, więc może jest to odpowiedni przepis na postną wersję tej ryby? Spróbujcie! Smakuje wyśmienicie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Elegancka przystawka – verrines ze śledzi z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami To przystawka, którą robiłam z rezerwą. I okazała się jednym z nielicznych dań, gdzie efekt smakowy mnie zaskoczył. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie śledzie? Powiem Wam, że ja bardzo, ale kupowanie gotowych zdarza mi się niezmiernie rzadko. Zazwyczaj wygląda to tak, że w słoiku jest sama cebula, a może 4 kawałki tego, za co płacimy! Zobacz więcej