śledzie po wiejsku w oleju

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Te rybki kojarzą się z daniami takimi jak: śledź w oleju, śledź w śmietanie, śledź po kaszubsku, po wiejsku, japońsku, … Przeczytaj cały artykuł Post Smażone Zobacz więcej
Ekspresowa sałatka, którą zazwyczaj podaję na pieczywie w formie smacznej przystawki. Składniki: 3 śledzie w oleju 15 dag boczku 2 cebule 3 kiszone ogórki 3 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku Zobacz więcej
Skład: 4 filety śledzi typu wiejskie - czyli lekko marynowane w oleju (o taki - klik klik ) 1 cebula ćwierć jabłka pęczek koperku 250g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 1 łyżeczka soku z Zobacz więcej
Skład: 5 filetów śledziowych typu wiejskie - o takie klik klik 1 mała papryczka chilli 1 duża czerwona cebula olej słonecznikowy 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez śledzika...:) W formie takiej warstwowej sałatki, z dodatkiem ugotowanego jajka, żeby tradycji stało się zadość, smakuje i prezentuje się Zobacz więcej
Od kilku dni chodzi za mną śledż w śmietanie :) dzisiaj wreszcie postanowiłam go zrobić :) dodałam do niego jabłko , cebulkę i podałam z ziemniaczkami myyy pycha , taki śledzik to smak z dzieciństwa Zobacz więcej
Przygotowujemy się do Świąt a te śledziki lubią przejść aromatem grzybów i cebulki dlatego zrobiłam je kilka dni wcześniej i teraz czekają sobie spokojnie w lodówce na Wigilię :) 300 g śledzi Zobacz więcej
Wyjątkowa propozycja na Sylwestrowy stół. Tatr w wydaniu rybnym z lekką nutą śródziemnomorską. Nasze śledzie ich oliwka i chilli. Polecam. Tatar śledziowy z chilli i czarną oliwką 3-4 płaty śledzi po Zobacz więcej
śledzie pod pierzynką jajeczno-majonezową - taka akurat przekąska. nie można tego zbyt dużo przygotować, ot - do zjedzenia na jeden posiłek, góra dwa (w ciągu jednego dnia) - majonez nie lubi zbyt Zobacz więcej
Kotlet wiejski w cieście ... » Śledzie w szpinakowym cieście z sałatką z ogórka kiszonego. Zielone ciasto, słone śledzie, orzeźwiająca sałatka - świetne połączenie! Składniki: 10 matiasów 12 dag Zobacz więcej
Nie wiem czy już Wam pisałam, że takie bliny na imprezę, to świetna sprawa. Smażysz stertę blin , siekasz różne dodatki, wiejska śmietanka, kapary, pieprz zielony. Ze spiżarni wystawiasz kilka Zobacz więcej
Oto bardzo zdrowe śniadanie, które z pewnościa doda energii do samego południa! Składniki -chleb razowy pełnoziarnisty -twaróg wiejski- klasyczna kostka -puszka sledzia w oleju -2 pomidory- 1 do Zobacz więcej
Filety śledziowe a'la Matjas odsącz z oleju i pokrój każdy na trzy długie paski. Obierz cebulę. Pokrój ją w piórka. Umyj i osusz ogórka, pokrój go na czterocentymetrowe kawałki. Z każdego wyjmij Zobacz więcej
ugotowanej kaszy jęczmiennej wiejskiej mała marchewka mała cebula lub pół większej łyżeczka masła i łyżeczka oleju pół łyżeczki majeranku sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Zobacz więcej
Kasza jęczmienna z daktylami i rodzynkami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kiełbaski w sosie pieczarkowym Kasza jęczmienna z daktylami i rodzynkami Oto jakie ostatnio kolacje Zobacz więcej
Danie bardzo tradycyjne i bardzo smaczne,śledziki lekko kwaskowe z dodatkiem ogórka i cebuli,idealne na postne dni i nie tylko. Dla tych co uwielbiają śledziki szczególnie polecam :) Zobacz więcej
rybnych w oleju (u mnie śledź) 1/2 cebuli sól pieprz dodatki ogórek zielony pomidor cebula zielona pietruszka koper Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy je i chłodzimy. Całkowicie zimne Zobacz więcej
Lubicie sałatki śledziowe? Jeśli nie, jestem przekonana że ta Wam posmakuje. Śledzie, których użyłam są miękkie, a zarazem jędrne. Dzięki przyprawom już dodanym przez producenta nie trzeba ich wiele Zobacz więcej
niej w dalszym ciągu wyczuwalny. Zachęcam, wypróbujcie i tą sałatkę. A aiki102 dziękuję. Sałatka jest na 102. Składniki: 6 płatów śledzia Lisnera (użyłam wiejskich) 1/4 szt. czerwona cebula pęczek Zobacz więcej
, jutro ryby. Zawsze robimy wszystko dzień wcześniej, żeby potrawy były jak najświeższe. Ostatnio w jakiejś gazecie wyczytałam, że 5 tygodni przed Świętami zalecają upiec mięsa, a potem zamrozić. Zobacz więcej