śledzie pod pierzyną

Limelka
Limelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limelka
ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ

ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ 220

1
{{headerMessage}}
-1 wiaderko śledzi - płaty śledziowe -3-4 ziemniaki -3 duże buraki -1 cebula -6 jajek -słoik majonezu -pieprz, sól Buraki i ziemniaki w mundurkach oraz jajka gotujemy. Wszystkie trzemy na tarce o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne wspomnienie z dzieciństwa. Tym razem śledziowe. Kiedyś mama robiła je co roku na Wigilię. Potem na kilka lat zniknęły ze świątecznego menu. W tym roku znowu pojawiąsię na naszym stole. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na parze ziemniaki i buraki w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy na małą kosteczkę. Tak samo cebulę, jajka i płaty śledzia. Ugotowane warzywa obieramy ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Matyjasy wcześniej moczymy w wodzie by pozbyć się namiaru soli. Cebulę drobno siekamy. Jajko gotujemy na twardo, ziemniaki i marchwie gotujemy w łupinach w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu warzyw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się kojarzy głównie ze świątecznym menu. Ja oczywiście jak każde dziecko nie lubiłam jej i nie jadłam ze względu na główny składnik. Teraz natomiast jest to wg mnie najlepszy pomysł na śledzia, a ten Zobacz więcej
oliwek78
oliwek78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarny Oliwek
Ryby na święta- zestawienie

Ryby na święta- zestawienie 506

0
{{headerMessage}}
Tym razem przedstawiam propozycje na typowe i nietypowe ryby:) 1. Warstwowa sałatka śledziowa 2. Śledź z żurawiną i buraczkami (braci Kuroniów) 4. Śledzie pod różową pierzyną 5. Dorsz panierowany w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze znajomymi właśnie tam. Ostatnio skosztowałem 3 różne rodzaje śledzi. Śledzik po kapitańsku, śledzik po marynarsku i śledzik po łebsku (8 zł - porcja). Takiego podania nie powstydzili by się Zobacz więcej
Limelka
Limelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limelka
Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami 165

0
{{headerMessage}}
Sałatka Cezar ŚLEDZIE POD PIERZYNĄ Jajka faszerowane pieczarkami luty (3) styczeń (10) 2012 (32) grudzień (9) listopad (10) październik (12) wrzesień (1) Obserwatorzy Popularne posty Pieczony Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
szuba

szuba 1483

2
{{headerMessage}}
to coś w rodzaju niezapinanego płaszcza noszonego przez polską szlachtę w XVI w. wierzchnia warstwa była z sukna lub w wersji droższej z adamaszku, a spód podszywany był futrem, które tworzyło wówczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledź - bardzo popularny w zastosowaniach kulinarnych od wielu wielu lat. Między innymi dlatego,że łatwo się przechowujepo zasoleniu. Jest wiele sposobów na śledzia - może być spożywanyw stanie Zobacz więcej
Kalina
Kalina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki i Rumieńce
Śledź w oleju

Śledź w oleju 120

0
{{headerMessage}}
Śledź w oleju - Wypieki i Rumieńce Blog Indeks przepisów O mnie Formularz kontaktowy Select Page Śledź woleju 22 grudnia 2014 | Ryby i owoce morza | 0 comments To baza do śledzia zcebulką czy śledzia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z suszu (susz robi w lecie dziadek, tato mojej mamy, z własnoręcznie wyhodowanych owoców i przechowuje w lnianym woreczku do świąt) I barszczu czerwonego (moja mama robi go na wcześniej przygotowanym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i serem – Mirabelkowy blog Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi – Codzienne gotowanie Pieczarki faszerowane Ewy – Skarbnica Smaków Faszerowane pieczarki – Pan & Pani Domu Nadziewane pieczarki Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka Zen
Czułość

Czułość 21

0
{{headerMessage}}
, widzę tylko wykaligrafowane uważnie "R.S. Ch. Chata" i nie mam pojęcia, jak się to ma do kurczaka w ostrym sosie, który mi bardzo smakował. Dygresja. Przepraszam. Więc warzywna mieszanka Biryani Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poczerniałe kominy; a wszędzie na gwałt pieczono chleby i one strucle świąteczne, oprawiano śledzie, wiercono w niepolewanych donicach mak do klusek. Boć to Gody szły, Pańskiego Dzieciątka święto, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 grudnia 2010 at 10:50 am Jakaż to będzie miła odmiana od ryb podanych w ostrych sosach! Wypróbuję jak najszybciej!:) Reply pyra 1 grudnia 2010 at 9:23 am Mniam!! a ja uwielbiam sandacza gości na Zobacz więcej
bistro mama
bistro mama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bistro mama
Wyniki konkursu z Opolgrafem

Wyniki konkursu z Opolgrafem 97

0
{{headerMessage}}
wyróżnienie.Stałam przy stole ze sterczącym brzuszkiem ikiedyczytałam o " brzemiennej Maryi" do oczunapłynęłymi łzy podniosłam wzrok i zobaczyłam że wszyscy moi bliscy również płaczą (...).Todzięki Zobacz więcej