śledzie tatarsku

lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Tatarskie śledzie

Tatarskie śledzie 797

2
Składniki: (na 12 płatów śledziowych) 12 płatów śledziowych w oleju 4 jajka 3 ogórki konserwowe marynowana papryka Sos tatarski: ok. 2-3 łyżki majonezu ok. 2 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy 4-5 Zobacz więcej
SAŁATKA TATARSKA ZE ŚLEDZIEM Składniki: 5 płatów śledziowych (matjasy) 5 ogórków konserwowych 1 słoiczek pieczarek konserwowych 1 średnia cebula 2 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany (lub jogurtu) Zobacz więcej
4 płaty śledziowe matias 1 cebula 3 jajka 2 łyżki kaparów kilka grzybków marynowanych pół ogórka kiszonego mały słoiczek majonezu ok 200g Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone. Jajka ugotować na Zobacz więcej
Zaczynamy od zrobienia zalewy. Zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru , octu liścia i ziela. Zalewa ma być słodko kwaśna. Zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Odstawiamy na ok 24 godziny . Robimy Zobacz więcej
Klasyczne połączenie matiasów z tatarskim sosem. Znakomite. Przyznam otwarcie, że zawsze robiąc jakieś wyszukane śledzie po cichu liczę, że zostanie mi choć kilka kawałków, które mogła bym zanurzyć w Zobacz więcej
Śledź po tatarsku to typowo piątkowy przepis, ale również ciekawe danie które możecie przyrządzić na wigilię, więc jeśli ktoś szuka świątecznych przepisów na śledzia to polecam również poprzednie Zobacz więcej
Sos tatarski pasuje do ryby. Do mięs rozmaitych również. I do śledzia też:). Wczoraj byłam na spotkaniu, na którym ustalaliśmy z grupą przyjaciół menu andrzejkowe. Kulinarne zadania zostały Zobacz więcej
Śledź to taka ryba do której przekonałam się stosunkowo nie dawno, i to jedynie w wersji śmietanowej z czerwoną fasolą i duuużą ilością czosnku. Ale podczas świąt mama przypomniała sobie o połączeniu Zobacz więcej
Śledzie w sosie tatarskim nazwa może wskazywać że to przepis bardzo skomplikowany ale nic z tego wystarczy parę składników, doba czekania i już gotowa. Jak zrobić sos tatarski to znajdziecie tutaj. Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. Kocham je równie mocno jak czekoladę. Czasem, gdy najdzie nas z Ł. ochota, to wpadamy do sklepu rybnego po słoiczek naszych ulubionych, okrutnie pysznych śledzi w sosie śmietankowym. Zobacz więcej
Ponieważ na karnawałowych imprezach nie może zabraknąć śledzika, dziś mam dla Was pomysł na śledziową przekąskę w moim ulubionym sosie tatarskim. Poniżej zebrałam też pozostałe przepisy z bloga ze Zobacz więcej
Śledzie w sosie tatarskim Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Ciasto piernikowe z burakiem, amarantusem i ... Śledzie w sosie tatarskim Jeszcze jeden pomysł na śledziki, jutro ostatnia Zobacz więcej
Zapraszam na przepis na śledzie, które bardzo nam smakują, a przygotowuję je na Wigilię lub w okresie postu, ale nie tylko. Jeśli jeszcze takich nie przyrządzaliście na święta, to teraz jest na to Zobacz więcej
tatarskim to w moim domu jeden z wielu przysmaków, za którym przepadamy. Miały być na święta ale "wszamaliśmy" je jeszcze przed Wigilią :P Korzystam z okazji i zamieszczam przepis teraz, bo przecież Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koniara gotuje
Śledź po tatarsku

Śledź po tatarsku 31

0
Śledź po tatarsku Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska marchewka Zobacz więcej
) Dania włoskie (3) Desery (27) Diety (2) Do piwa (46) Do wina (46) Dodatki (20) Grill (6) Grzyby (10) Halloween (5) Kanapki na imprezę (18) Koreczki (2) Kuchnia PRL-u (8) Makarony (6) Mięso (42) Na Zobacz więcej
śledź w tatarskim sosie Okres postu, toczaskiedy na talerzu w moim domukrólująryby. Przyznamsięszczerze,że ten rodzaj diety nie jest dla mniewielkimwyrzeczeniem, a wręcz przeciwnie. Jeżelijuż Zobacz więcej
śledzie w tatarskim sosie Dania ześledzisą nietylkosmaczne,ale tez ichprzyrządzenieniewymaga zbytwiele zachodu. Dlatego warto by jaknajczęściejgościły na naszych stołach. składniki 500 g filetów Zobacz więcej
, jego bogactwa w witaminy, białko, wielonasycone kwasy tłuszczowe, oraz temu, że mięso rybie jest chude i lekkostrawne. Zrównoważone rybołówstwo zachęca do wykorzystywania w kuchni gatunków Zobacz więcej