śledzie w zalewie musztardowej

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna odmiana śledziowej przekąski imprezowej. Porcja na słoik o pojemności 520 ml. Składniki: 5płatów śledziowych (solone matiasy)* 300 ml … Przeczytaj cały Zobacz więcej
. Musztardę , olej i puder doskonale połączyć w jednolitą masę 5. Dzwonka posypać zielem , przełożyć do słoja i zalać przygotowaną zalewą musztardową 6. Zakryć słój i wstawić do lodówki , najlepsze Zobacz więcej
Uwielbiam śledzie, podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno, olej ten ma delikatną nutę i aromat słoneczników. 400g filetów Zobacz więcej
Prosta ale jak że smaczna sałatka z śledzia marynowanego sałaty masłowej i jajka. wszystko w sosie musztardowym. Sałata śledziowa z sosem musztardowym składniki 2 szt śledzi w occie 1 szt sałata Zobacz więcej
Kolejny przepis na śledzie. Tym razem w musztardzie. Jedliście? Jeśli lubicie zaskakujące smaki - spróbujcie. W przepisie wykorzystałam musztardę Kamis'a z płatkami z wędzonej papryki, ale Wy możecie Zobacz więcej
Rok temu pisałam, że jadam śledzie tylko i wyłącznie wtakiej sałatce warstwowej (klik!). Zadziwiające, jak wiele może zmienić się w ciągu 365 dni:) Teraz śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym, Zobacz więcej
Prawdę mówiąc kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis u Majanki, miałam zupełnie inne wyobrażenie, jak te śledzie smakują. Wydawało mi się, że są bardziej w stylu sosów francuskich, gdzie musztarda Zobacz więcej
Pyszne śledziki w sosie musztardowym. Polecamy. Składniki: 600 g śledzi z zalewy octowej Sos: 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki gęstej śmietany 18% 4 łyżki Zobacz więcej
Schab pieczony w rękawie Karkówka pieczona Ciasta i ciasteczka: Masa makowa Makowiec z ciasta francuskiego Ciasto kisielowo Zobacz więcej
Lubicie śledzie w sosie musztardowym? A wiecie, że przygotowanie ich jest dziecinnie proste i zajmuje 10 minut? To może skusicie się i przygotujecie je samodzielnie na Święta? Składniki: * 600 g Zobacz więcej
Zachęcona na blogach przepisami na marynowane śledzie, w okresie świątecznym, wykorzystuję pomysły z poślizgiem, bo w codzienności poświątecznej też smakują pysznie. Dzisiaj też pomysł z bloga Zobacz więcej
Anettka87
Anettka87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchcikownia
Śledzie w marynacie

Śledzie w marynacie 154

0
częścią zalewy ( i tak aż do wyczerpania składników). Miskę z tak przygotowanymi śledziami przykrywamy i wkładamy do lodówki przynajmniej na pięć dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Zobacz więcej
i papryką Wigilijne Śledzie z marynowanymi warzywami śledzie po sułtańsku. Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem wigilijne rolmopsy z ogórkiem i koperkiem w delikatnej zalewie octowej Rolmopsy Zobacz więcej
, że co roku jadamy te śledzie na Święta. Nie powiem również, że jest to tradycyjne danie w mojej rodzinie. Pierwszy raz je jadłam i pierwszy raz miałam okazję je przygotować. I być może od tego roku Zobacz więcej
W sklepach można kupić gotowe śledzie w sosie musztardowy, które bardzo mi smakują. Zastanawiałam się czy w domu można przyrządzić równie pyszne. Okazało się, że można! ;) W tym roku to już moja Zobacz więcej
Ponieważ na karnawałowych imprezach nie może zabraknąć śledzika, dziś mam dla Was pomysł na śledziową przekąskę w moim ulubionym sosie tatarskim. Poniżej zebrałam też pozostałe przepisy z bloga ze Zobacz więcej
Dziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały się śledzie z porem, Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Śledzie korzenne

Śledzie korzenne 3039

0
« Krajanka piernikowa z ... Śledzie korzenne Na wigilijnym stole koniecznie muszą znaleźć się śledzie. Kiedyś jadałam takie proste, podobno tradycyjne czyli z olejem i cebulą. Dzisiaj jednak kiedy Zobacz więcej
oregano, pora i przede wszystkim - bardzo delikatnego w smaku sosu musztardowego, z wyraźnie korzenną nutką. Wykorzystałam do niego świetnej jakości musztardę sarepską firmy Develey. Sos jest dzięki Zobacz więcej
możemy użyć śledzi solonych ( matiasów) tylko wcześniej musimy je namoczyć w mleku. Skład: 1 słoik śledzi marynowanych w oleju ( np: z Lidla - Śledzie Wiejskie) Sos: 2 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany Zobacz więcej