śledzie wódka marynata

Siema siema! Witaj w ostatni dzień roku! Nie ważne gdzie przywitasz dziś Nowy Rok, ważne żeby dopisywało Ci zdrowie, humor i dobre przysmaki:) Moja propozycja na jedną z przekąsek do wódki jest śledź Zobacz więcej
Kocham śledzie. Ci co mnie znają, wiedzą iż mogę jeść je w każdej postaci i ilości niezależnie od pory roku czy dnia. Dlatego też lubię kombinować że smakami. Składniki: 4 płaty śledziowe Zobacz więcej
smaku Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin aby pozbyć się nadmiaru soli. Następnie wyjmujemy, obsuszamy i kroimy w drobną kostkę. Obieramy ogórka i melona, usuwamy z niego pestki i kroimy oba Zobacz więcej
Są takie osoby, których spytasz, jakie słodycze lubią, odpowiedzą, że śledzie i bekon. Osobnik taki wzgardzi misternie pieczonymi babeczkami czy innymi smakołykami. Jeśli pojawi się u Ciebie na Zobacz więcej
, białej wódki. Czytaj też: Jak przygotować śledzie w śmietanie Jak zrobić śledzie po szewdzku Śledź zatopiony w porach Śledź z pomidorami i cebulą Śledzie po kaszubsku Pyszne śledzie z suszoną śliwką Zobacz więcej
Śledzie i sałatki śledziowe Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka śledziowa z selerem Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa z ziemniakami Śledzie a la Milanówek Śledzie z ziołami Śledzie po kaszubsku Zobacz więcej
Wczoraj cały dzień spędziłam w kuchni. Piekłam, mieszałam, dekorowałam. Na szczęście posiłki na wczorajszy dzień, przygotowałam dzień wcześniej. Śledzie czekały tylko, żeby je wyłożyć na kromki. Zobacz więcej
,przepis nr 126 Polecam ,są bardzo smaczne ,w delikatnej octowej zalewie . i niech te sklepowe schowają się w ciemną dziurę . Do dzieła .Przepis podaję za autorką Składniki : 1 kg świeżych Zobacz więcej
śledzie i bekon. Osobnik taki wzgardzi misternie pieczonymi babeczkami czy innymi smakołykami. Jeśli pojawi się u Ciebie na imprezie, nie panikuj. Istnieje połączenie, którym żaden twardziel nie Zobacz więcej
z bazylią odstrasza owady. Chilli - chociaż pochodzi z Ameryki Południowej to coraz częściej gości na polskich stołach. Przyprawę suszoną używa się do dań z fasolą i warzywami strączkowymi, potraw Zobacz więcej
babka babka cytrynowa bananowiec barszcz bazylia Kamis bezy bigos biszkopt biszkoptowe ciasto biszkopty Bitwa pod Grunwaldem brokuly brokuły brownie bułeczki bułeczki z serem bułka paryska buraczki Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs makaronowy

Konkurs makaronowy 385

0
Alpro Chleb Ciasta Desery i koktajle Drugie dania Grillowane Kamis Knorr Konkursy Kotanyi Lody Makarony Mufiny,babeczki,ciasteczka Młyny Stoisław Pierogi Pizza Prima Przetwory i marynaty Przystawki Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Ehh te kobiety...

Ehh te kobiety... 350

0
z kurczaka(1)kostka rosołowa(23)kotlet schabowy(1)kotlety sojowe(2)krakersy(1)krewetki(1)kukurydza(7)kurki(1)kuskus(1)liście czarnej porzeczki(1)liść Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Kolendra

Kolendra 144

0
przyprawy najlepiej komponuje się z różnego rodzaju mięsami (głównie zdziczyzną, wieprzowiną, baraniną oraz znadziewaną i pieczoną gęsią), pasztetami, sosami, jajami, grzybami, różnego rodzaju Zobacz więcej
.Zabieramy się do pracy. Łosoś marynowany w burakach – gravlax Składniki: świeży filet z łososia ze skórą – 1.5 kg 400 g soli morskiej 2 pęczki kopru 250 ml czystej wódki (właściwie wódki może być 300 Zobacz więcej
Dziś zapraszam was serdecznie na kolejny wpis z cyklu „Potrawy Regionalne”. Tym razem przenosimy się na Pomorze, a ściślej w rejon Kaszub. Śledzie zajmują czołowe miejsce w kuchni Pomorza. Jadane Zobacz więcej
np. wódki. Łososia dokładnie nacieramy mieszanką pozostałych składników, ściskamy i szczelnie zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na min. dobę, a najlepiej kilka dni. Podajemy z kwaśną Zobacz więcej
do sosów z czosnkiem i oregano. Jednak najlepiej podawać bazylię samą albo z czosnkiem, z którym najlepiej się komponuje. Chili Do dań orientalnych i meksykańskich, potraw mięsnych, w tym także i z Zobacz więcej
Czas przedświąteczny od strony kulinarnej Opracowanie tekstu : Małgorzata Drohomirecka/Pani Kucharka Okres przedświąteczny w Danii rozpoczynający się na początku grudnia jest bardzo przyjemnym słodkim Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 405

0
, smażonych ryb, zawiesistych zup, sery, pizza SZAFRAN- używa się do aromatyzowania i barwienia potraw mięsnych, rybnych, ryżu i ciast. Dodawany jest także do likierów, nadając im niepowtarzalny smak. Zobacz więcej