śledzie z musztardą francuską i miodem

Śledzie z chrupiącą cebulką z sosie majonezowo-musztardowym. Składniki: 500g śledzi (matiasów 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka Zobacz więcej
Amelia zakochała się w jastarnianych śledziach w musztardzie francuskiej. Twierdzi, że te nie są takie same, ale też dobre :-) Ja akurat uważam, że są. I są wyśmienite. Składniki - tacka matjasów, Zobacz więcej
Przepis na sos musztardowy to pomysł wigilijny według Anny Starmach, który wpadł mi w ręce przypadkowo. Postanowiłam go wypróbować. Smakuje rewelacyjnie, więc pewnie nie tylko na święta będę go Zobacz więcej
musztardy 2- 3 łyżeczki łagodnej musztardy francuskiej z gorczycą tymianek (świeży lub suszony) szczypta 2 łyżki miodu Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Łączymy ze śledziem. Zamykamy w Zobacz więcej
filetów śledziowych 500 ml mleka 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki musztardy francuskiej (ewentualnie Dijon) 100 ml oleju rzepakowego 50 ml oleju lnianego - ja dałam 125 ml oleju Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna propozycja na danie ze śledzi. Tym razem śledzie otulone lekkim jogurtowym sosem z miodem i musztardą. To danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu i smakuje świetnie. Zobacz więcej
Śledzie w oleju o korzennym smaku uzyskanym z utartego piernika . Czas : 10 minut + 12 godzin w zalewie Składniki : 4 płaty śledzia z oleju 1 duża cebula szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki Zobacz więcej
Śledziki dobre i na święta i na co dzień. Idealny do sami wiecie czego ;) Wypróbowany już w zeszłym roku na wigilii. Tylko tym razem musztarda była zwykła a nie francuska... akurat taką miałam w Zobacz więcej
miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej pół łyżeczki grubo mielonego kolorowego pieprzu 1/3 szklanki oleju szczypta cukru woda i pół szklanki mleka Sposób przygotowania: Śledzie zalewamy wodą i Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Śledzie korzenne

Śledzie korzenne 2562

0
Śledzie korzenne w oleju, marynowane w aromatycznych przyprawach. Proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i pachnące Świętami Składniki: 3 duże filety śledziowe (matiasy) 1/2 szklanki oleju 1 mała Zobacz więcej
Zaintrygował mnie pewien przepis na śledzie i długo nie musiał czekać na realizację, bo ze wszystkich słodkości świątecznych najbardziej lubię.... śledzie :) Składniki: 1 kg filetów śledziowych w Zobacz więcej
Składniki : 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu 250 g śmietany 12 % 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy Dijon 4 łyżki musztardy Zobacz więcej
żółtka – 2 sztuki musztarda sarepska – 3 łyżeczki musztarda francuska – 3 łyżeczki miód – 1 łyżka olej roślinny – 100 ml olej lniany – 50 ml (zastąpiłam roślinnym) mleko – 500 ml sok z połowy cytryny Zobacz więcej
Jeśli lubicie musztardę i śledzie to koniecznie spróbujcie połączyć te dwa składniki w pyszne danie. Przepis na tę przekąskę przywiozłam z ostatnich warsztatów Winiary, które odbyły się w studiu Cook Zobacz więcej
, że co roku jadamy te śledzie na Święta. Nie powiem również, że jest to tradycyjne danie w mojej rodzinie. Pierwszy raz je jadłam i pierwszy raz miałam okazję je przygotować. I być może od tego roku Zobacz więcej
matiasów 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki musztardy francuskiej gruboziarnistej 2 łyżeczki musztardy miodowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1/2 pęczka koperku 200 mln Zobacz więcej
zakąski podczas imprezy niż cukiernicze cuda :) Słodko-kwaśne smaki w tatarze połączyły się tutaj moim zdaniem idealnie. Do dressingu użyłam musztardy francuskiej, ale możecie ją zastąpić np. Zobacz więcej
szalotką. Efekt przerósł wszystkie moje oczekiwania. Potrawa jest aromatyczna, o wyważonym smaku i konsystencji. • 10 śledziowych filetów matiasów, • 2 gruszki, • 5 szalotek, • ząbek czosnku, • 200 g Zobacz więcej
łyżki oliwy lub oleju łyżeczka musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy pół łyżeczki miodu szczypta soli i pieprzu Wykonanie: Do niedużego zamykanego słoiczka wlewamy oliwę, ocet, dodajemy Zobacz więcej
z cukinią Galaretka z kurczaka Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem NA CIEPŁO Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Gęś pieczona Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Zobacz więcej