śledzie z musztardą francuską i olejem lniany

Składniki: 6 płatów śledzi a'la matias 1 jabłko kilka marynowanych papryczek jalapeno mała cebula 1/2 cytryny olej lniany lub rzepakowy 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki musztardy Zobacz więcej
filetów śledziowych 500 ml mleka 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki musztardy francuskiej (ewentualnie Dijon) 100 ml oleju rzepakowego 50 ml oleju lnianego - ja dałam 125 ml oleju Zobacz więcej
. ŚLEDŹ W OLEJU Z GORCZYCĄ Składniki: 500 g filetów śledziowych matias olej słonecznikowy, rzepakowy, z pestek winogron, lniany lub miks liść laurowy - po jednym na słoik pół łyżeczki białej gorczycy Zobacz więcej
Zaintrygował mnie pewien przepis na śledzie i długo nie musiał czekać na realizację, bo ze wszystkich słodkości świątecznych najbardziej lubię.... śledzie :) Składniki: 1 kg filetów śledziowych w Zobacz więcej
żółtka – 2 sztuki musztarda sarepska – 3 łyżeczki musztarda francuska – 3 łyżeczki miód – 1 łyżka olej roślinny – 100 ml olej lniany – 50 ml (zastąpiłam roślinnym) mleko – 500 ml sok z połowy cytryny Zobacz więcej
, że co roku jadamy te śledzie na Święta. Nie powiem również, że jest to tradycyjne danie w mojej rodzinie. Pierwszy raz je jadłam i pierwszy raz miałam okazję je przygotować. I być może od tego roku Zobacz więcej
majonezem i ziarnistą musztardą były najbardziej intrygującą przystawką na chrzcinach Kacpra. Składniki na kilkanaście kromeczek: 6 filetów a'la matjas, w oleju (kupuję opakowania z Lidla) 1 duże Zobacz więcej
! Będzie sałatka ziemniaczana ze śledziem. Ugotowałam więc ziemniaki, jajka, groszek. Wszystkie składniki pokroiłam dość grubo, wymieszałam i polałam olejem lnianym. Wyszło kolorowo, wiosennie i Zobacz więcej
osób, które nie przepadają za smakiem oleju lnianego. Olej rydzowy jest niezwykle aromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Zobacz więcej
niepowszedni Sałatki Zupy Pasta Dania główne Na słodko Pyszne podróże Porady Wyszukiwarka Rodzaj dania Chleb niepowszedni Dania Główne Napoje Na słodko Pasta Porady Przystawki Pyszne podróże Sałatki Zobacz więcej
niepowszedni Sałatki Zupy Pasta Dania główne Na słodko Pyszne podróże Porady Wyszukiwarka Rodzaj dania Chleb niepowszedni Dania Główne Napoje Na słodko Pasta Porady Przystawki Pyszne podróże Sałatki Zobacz więcej
marynowania w słoiku i czekania, jedynie 1-2 – godzinnego „przegryzienia się” składników w lodówce. Kupiłam 20 płatów śledziowych,na każdą z przekąsek przeznaczyłam 2 pokrojone ukośnie sztuki tak, Zobacz więcej
widzicie tylko 'próbkę' sałatki. Poniższe składniki wystarczą na całą michę :) Składniki: 250 g filetów śledziowych (gotowych, wypłukanych) 1 łyżka soku z cytryny 1 mała cebula 2 łyżki musztardy Zobacz więcej
mleko migdałowe mleko ryżowe morele morwa biała mozzarella mule musztarda musztarda francuska musztarda miodowa mąka mąka gryczana mąka jaglana mąka krupczatka mąka kukurydziana mąka migdałowa mąka Zobacz więcej
w plastry. Dodaj nowy komentarz Twój Nick: Treść komentarza: Podaj wynik równania: 4 + 6 Brak wątków Napoje Przystawki Chleb niepowszedni Sałatki Zupy Pasta Dania główne Na słodko Pyszne podróże Zobacz więcej
, w której się piekł. Posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do lodówki na ok. godziny, żeby galaretka stężała. Dodaj nowy komentarz Twój Nick: Treść komentarza: Podaj wynik równania: 5 + 1 Brak Zobacz więcej
(1)krem kasztanowy(2)krem krówkowy(6)krewetki(1)krupniok(1)kuchnia chińska(3)kuchnia indyjska(3)kuchnia japońska(1)kuchnia marokańska(3)kuchnia meksykańska(2)kuchnia niemiecka(1)kuchnia Zobacz więcej
Żurek na żytnim zakwasie chlebowym Sos sabayon (szodon) z truskawkami lub pomidorkami koktajlowymi Marzec (10) Pęczotto z warzywami duszonymi na maśle Krem z kalafiora z serem pleśniowym i chipsami Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
pesto z suszonych pomidorów Domowe suszone pomidory - wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale baliście się zapytać Kopytka z dyni podsmażane na maśle z czosnkiem Gulasz koźlęcy z dynią Krem z Zobacz więcej