Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to szybka i smaczna przekąska, nie tylko na imprezę :) Można śmiało je brać również zamiast drugiego śniadania do szkoły lub pracy. Z podanych Zobacz więcej
Weekend upłyną pod znakiem gotowania: spodziewaliśmy się gości z okazji rocznicy ślubu Rodziców. Wiadomo, kilka godzin spędzonych przy stole, a więc trzeba dania ciepłe i ziemne, główne i przekąski, Zobacz więcej
Pomysł na małe co nieco - takie ślimaczki są świetnym dodatkiem do czystego czerwonego barszczu, mogą też być smaczną przekąską. Smakują równie dobrze na gorąco, świeżo po upieczeniu, jak i na zimno. Zobacz więcej
Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 20 g sera żółtego - 3-4 plasterki szynki - ketchup Przygotowanie: Ciasto francuskie należy rozwinąć, całość posmarować ketchupem. Pieczarki obrać i Zobacz więcej
To fajne, bardzo proste i efektowne danie. Bardzo proste w przygotowaniu i świetnie nadaje się jako przekąska na imprezę. Dla mnie też danie, które można zrobić zawsze na szybko, bo zwykle mam Zobacz więcej
Przekąska z ciasta francuskiego w kształcie ślimaczków wygląda zachęcająco i jest bardzo smaczna. Można ją podać na gorąco lub na zimno. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 15 dag sera żółtego w Zobacz więcej
Czy macie w lodówce opakowanie ciasta francuskiego lub chcecie zrobić przekąski na stół? Prawie każdy ma w domu szynkę, ser żółty, keczup. Proponuję przyrządzić coś wytrawnego. Pikantne Zobacz więcej
Nikt nie zaprzeczy, że ciasto francuskie jest ciastem pracochłonnym i nie zawsze wychodzi idealnie. Robiłam je kilka razy, ale efekt końcowy nie ukrywam, że pozostawiał wiele do życzenia. Dlatego od Zobacz więcej
Sylwester lada dzień. Pora pomyśleć o menu na Sylwestra. Najlepiej sprawdzają się przekąski z ciasta francuskiego – np. ślimaczki z ciasta francuskiego z... The post Ślimaczki z ciasta francuskiego z Zobacz więcej
Dzisiaj prezentuje Wam przepis na szybką, sylwestrową przekąskę. Pomysł na ślimaczki z ciasta francuskiego krąży po Internecie od dawna, więc i ja spróbowałam je zrobić. ;) Składniki: 1 blat ciasta Zobacz więcej
Przepisy » Przekąski i przystawki » Przyjęcia małe i duże » Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska Zobacz więcej
Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają Zobacz więcej
Witajcie :)) Jak tam po weekendzie, wypoczęci?? Ja miałam pracowity, więc teraz troszkę odpoczywam :) Nie było czasu na zrobienie ciasta, więc było coś na wytrawnie i szybko. Ja ślimaczki zrobiłam z Zobacz więcej
Bardzo szybkie i bardzo proste danie. U mnie często ląduje na stole jako kolacja, ale w połączeniu z jakąś zupą-kremem będzie też idealnym obiadem. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka Zobacz więcej
Ślimaczki z ciasta francuskiego Ślimaczków pierwszy raz spróbowałam, będąc u mojej przyjaciółki i pokochałam je od razu. Więc gdy nadarzyła się okazja, postanowiłam sama spróbować takie przyrządzić. Zobacz więcej
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Pewnie już zauważyliście, że mam ogromną słabość do ciasta francuskiego….To dlatego, że da się z niego zrobić mnóstwo fantastycznych rzeczy i to na Zobacz więcej
Szybka i smaczna przekaska na impreze :) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 8 pieczarek 8 plastrów szynki 100 g sera żółtego 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego garść świeżej bazylii 1 łyżka wody Zobacz więcej
z przepisów Madzi Składniki: opakowanie ciasta francuskiego xxl 200 gram sera żółtego ( w plastrach ) 150 gram szynki babuni ( w plastrach ) kethup Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć, Zobacz więcej
Ślimaczki z pieczarkami z ciasta francuskiego Czas przygotowania: ok. 30 min Składniki: ciasto francuskie Zobacz więcej
Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego - małe złociste ślimaczki z szynką i serem. Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza. Można je podawać na ciepło i na zimno, same lub z dipami. Zobacz więcej