ślimaki cudaki

A cóż to ? A jak to? Się robi ? Aaaa...... ? Mało obiektywną formę w kuchni przybieram na lato. Obiecuję jednak, że brak tu jakiegokolwiek związku z kuchnią francuską. Bez żadnych ofiar. Bardziej Zobacz więcej
na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Ta którą ja wybrałam okazała się dość niefortunna ze względu na panujące upały i odrobinę zbyt dużą ilość nadzienia. Zobacz więcej
Ślimak,ślimak, pokaż........i tak dalej, i tak dalej, z tym,że nie dałem mu sera, tylko kaszę gryczaną i pieczarki :-) Wymyśliłem pierożki, jakich pewnie jeszcze nie jedliście, a na pewno, jeśli Zobacz więcej
. Jednak jego urok, smukła sylwetka, kontrastowe upierzenie, niebiesko-czarny brzeg skrzydła iniebieskie oczy sprawiają, że wybaczamy mu jego złośliwość. Ten ptak wygląda na młody okaz,więc tym Zobacz więcej