ślimaki cudaki

A cóż to ? A jak to? Się robi ? Aaaa...... ? Mało obiektywną formę w kuchni przybieram na lato. Obiecuję jednak, że brak tu jakiegokolwiek związku z kuchnią francuską. Bez żadnych ofiar. Bardziej Zobacz więcej
na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Ta którą ja wybrałam okazała się dość niefortunna ze względu na panujące upały i odrobinę zbyt dużą ilość nadzienia. Zobacz więcej
Ślimak,ślimak, pokaż........i tak dalej, i tak dalej, z tym,że nie dałem mu sera, tylko kaszę gryczaną i pieczarki :-) Wymyśliłem pierożki, jakich pewnie jeszcze nie jedliście, a na pewno, jeśli Zobacz więcej
na tarasie. Część jednak tu nie dociera, więc sami wychodzimy im na przeciw. Oto pan drozd, zwany śpiewakiem. Zimę spędza na południu Europy, czasem nawet dalej. Teraz jest jednak często widzianym Zobacz więcej