ślimaki twarogowe

Za kilka dni Sylwester, dlatego dziś pragnę zaprosić do przygotowania bardzo prostych ciastek, które stanowić mogą idealną zakąskę na sylwestrowej zabawie. To akurat wersja na słodko, ale nie ma Zobacz więcej
średnicy 28cm. Twaróg, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy razem mikserem. Gdy dobrze się połączą dodajemy budyń. Osobno ubijamy na sztywną pianę białka i całość razem łączymy, delikatnie Zobacz więcej
i wałkuję na wymiary około 40cm x 30cm. Kroję je wzdłuż na paski 40cm x 10cm. Na środek każdego z nich nakładam masę twarogową i zawijam tworząc długie wałki. Tortownicę wykładam papierem do Zobacz więcej
kuchniamadlen
kuchniamadlen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Madlen
Ranking cz. 25

Ranking cz. 25 176

0
wyglądający tak, że aż szkoda moich słów... REWELACJA! zdjęcie wykonane przez autorkę Moje pasje Drożdżowy ślimak z makiem i śliwkami- Mozaika życia Rany... To jest coś cudownego! Drożdże, mak i Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziły z mną cynamonowe ślimaki, które jadłam w Dani. Po poszukiwaniach przepisu znalazłam zbliżony do oryginału na stronie mojewypieki.com. Ciasto jest drożdżowo – masłowe, w Zobacz więcej
dodatkowo przepis na masę twarogową i kruszonkę. Składniki na masę twarogową: 0,5 kostki twarogu 3- krotnie mielonego 0,5 opakowania budyniu śmietankowego pół łyżeczki cynamonu 1 żółtko 2 łyżki cukru Zobacz więcej
twarogowego 2 łyżki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczkaekstraktu waniliowego Dodatkowo: ok. 700 g wypestkowanych śliwek 1-2 łyżki cukru, do posypania ciasta Wszystkie składniki umieścić w Zobacz więcej
. 0,5 metrowy wałek, skręć go i zawiń w ślimaka. końcówkę sklej dokładnie, zrób na środku drożdżówki wgłębienie. Drożdżówki przełóż na blachę wyłożona pergaminem. Do zagłębienia włóż łyżkę masy Zobacz więcej
zbojkotować wszystkie imprezy i w wygodnej piżamie oglądać ulubione komedie do białego rana? Niezależnie od tego, jaką decyzję podjęliście, koniecznie musicie spróbować słodkich ślimaków zciasta Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Cinnabons

Cinnabons 437

0
Ci, którzy znają kawiarnie "Cinnabon" wiedzą, że nie da się ich przeoczyć. Zapach cynamonu roznosi się stamtąd dosłownie na kilometry. Mają one wielką rzesze miłośników, stąd, z przyjemnością, chcę Zobacz więcej
kawałku wzdłuż wyłożyć nadzienie twarogowe i zwinąć każdy kawałek w rulonik skleić końcówki.Formę wyłożyć papierem lub posmarować tłuszczem, przełożyć wałeczki ciasta tworząc ślimaka a między nie Zobacz więcej
200g sera twarogowego 50g sera mascarpone 3 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Robimy rozczyn- świeże drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce cukru i mąki oraz Zobacz więcej
Wiecie że jestem miłośniczką wypieków drożdżowych i oto kolejny. Jak tylko zobaczyłam propozycję w akcji wypiekanie na śniadanie wiedziałam że upiekę tę drożdżówkę :) Zaczarował mnie pomysł nadzienia Zobacz więcej
30 cm. Pokrój ciasto na pasy 40 x 10 cm i wzdłuż długiego brzegu każdego pasa nałóż pastę twarogową, następnie zroluj go, aby powstał wałek ciasta (patrz zdjęcie instruktażowe). Wałki ułóż w okrągłej Zobacz więcej
! :) Składniki na czekoladowy spód brownie (tortownica o średnicy 25 cm): 65 g ciemnej czekolady 65 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 40 g mąki Składniki na masę serową: 1 kg Zobacz więcej
także mleko i śmietana. Rozmiar i kształt bułek może różnić się w zależności od regionu Węgier, jednak najczęściej jest okrągły. Paleta wariantów smakowych jest szeroka, a dodawane składniki można Zobacz więcej
chleb pszenny z czosnkiem Chleb razowy żytnio-orkiszowy Chleb wieloziarnisty z chrupiącą skórką Pszenny chleb na żytnim zakwasie Twarogowy chleb wariacja Ślimaki nadchodzą! (z pełnoziarnistą Zobacz więcej
tak pospolicie:). Pierwszą książką kulinarną jaką wtedy nabyłam, była 'Potrawy z różnych stron swiata' M.Halbańskiego. No i rozpoczęłam moją przygodę z gotowaniem. Na różnego typu okazje Zobacz więcej