Pyszny schab ze śliwką, obowiązkowy na każde święta, imieniny, i do zabrania na wakacje. Znika bardzo szybko. Składniki: 1 kg schabu bez kości 15 dag suszonych śliwek olej sól pieprz słodka papryka
Zobacz więcej
Pyszne, aromatyczne śliwki w zalewie selerowej podkreślą smak niejednej potrawy. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 2 łodygi selera naciowego Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 2 łyżeczki mielonej
Zobacz więcej
Pickled plums Składniki. 1 kg śliwek węgierek 0,5l wody 0,25l octu 10% 60-70 dag cukru goździki, cynamon, wanilia, pieprz Wykonanie. Śliwki umyć w ciepłej wodzie w celu usunięcia z ich powierzchni
Zobacz więcej
Słońce z deszczem wywołuje tęczę. To zjawisko meteorologiczne, które potrafi cieszyć oko, jednocześnie daje nadzieję. Wielobarwny łuk najlepiej wygląda na niebie po deszczu, wtedy świat wydaje się
Zobacz więcej
Śliwki w occie Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Zupa z liści kalarepy Śliwki w occie Pamiętam jak moja mama robiła je jesienią, obrywając śliwki z drzew rosnących za domem. Pamiętam,
Zobacz więcej
Dziś proponuję karkówkę pieczona ze śliwkami. Mięsko jest kruche i przepyszne. Składniki na marynatę: 3 łyżki miodu 2 łyżka musztardy 2 łyżki keczupu 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka soli pieprz 2
Zobacz więcej
Marynata do mięsa z grilla Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska
Zobacz więcej
« Tarta cukiniowo-bakłażanowa Razowy piernik bananowy » Schab ze śliwką w sosie śliwkowym Niech was nie zwiedzie "zwykły" i banalny wygląd schabu. Bowiem jest to kawałek smakowitego, soczystego mięsa
Zobacz więcej
Najlepszy przepis na schab jaki znam. Autorstwa pana Macieja Kuronia. Trochę zmodyfikowany przeze mnie. Przepis pochodzi z tej strony – (klik) Składniki: 2 kg schabu 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu
Zobacz więcej
Propozycja wędliny na świąteczne śniadanie. Ze względu na to, iż nie jadamy na Święta żadnych kupowanych, nasączonych wodą wędlin, pozostaje przygotowanie ich samodzielnie. Zawsze jest schab
Zobacz więcej
Żeberka wieprzowe ze śliwkami w pierwotnym zamyśle miały być… bez śliwek. W planach mieliśmy prosty obiad z żeberek duszonych w sosie własnym, doprawionym miodem. Plany jednak mają to do siebie, że
Zobacz więcej
Na świątecznym stole obok schabu z żurawiną gościł także schab faszerowany suszonymi morelami i śliwkami. Mięso z tego przepisu wyszło niezwykle smaczne, soczyste i znakomicie się kroiło. Na pewno
Zobacz więcej
Chociaż na blogu znajduje się już przepis na karkówkę z grilla, która bije rekordy popularności i jest najczęściej wyszukiwanym przepisem na blogu (klik klik), dziś proponuję Wam drugi, bardzo
Zobacz więcej
Składniki: 1 kg schabu bez kości suszone śliwki 6 łyżek oliwy 3 łyżki koperku suszonego 1 łyżka papryki ostrej mielonej szczypta soli 30 g masła woda Schab myjemy, wbijamy nóż z ostrym noskiem w
Zobacz więcej
Składniki: schab świeży bez kości 1,5 kg, śliwki wędzone 200 gram boczek wędzony 15 dag, cebula 1 sztuka większa, przyprawa marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie + dodatki wg. opisu na
Zobacz więcej
pogoda w tym tygodniu nas rozpieszcza, więc pora pomyśleć o ulubionym zajęciu Polaków - grillowaniu. w przeciwieństwie do roku 2012, kiedy to ani razu nie udało mi się potrawy w taki sposób
Zobacz więcej
Jak to zawsze mówiła moja ś. p. babcia: "Święta, święta i po świętach" :) Chciałbym Wam pokazać coś, co robiłem pierwszy raz, czyli schab pieczony z śliwką. Akurat to mięso nie jest zwykle moim
Zobacz więcej
Schab ze śliwką to specjał mojej Teściowej. I właśnie mam możliwość go kosztować. Dla mnie to idealne połączenie zaraz obok piersi z indyka z truskawkami. Niestety nie każdy preferuje takie duety.
Zobacz więcej
W tym rokupierwszy raz postanowiłam włożyć śliwki w octowej marynacie do słoików. Całe przygotowanie opiera się na wydrylowaniu owoców oraz sporządzeniu marynaty, którą zalewa się przygotowane w
Zobacz więcej
Oprócz niezliczonej ilości słoików z powidłami śliwkowymi co roku obowiązkowo robię śliwki w marynacie. Ostre, słodkie i korzenne. Idealne do pieczonych mięs i jako zakąska do wysokoprocentowych
Zobacz więcej