sliwka w syropie

Sliwka węgierka /Prunus domestica/, to popularna odmiana sliwy domowej. Aromatyczna, o winno-słodkim posmaku. Niezwykle smaczna i popularna na przetwory: susze, dżemy, powidła, marynaty, także do Zobacz więcej
naprawdę zachwyca. Polecam. Chleb z gruszkami i musli na zakwasie żytnim Autor:Sliwka Czas przygotowania: 12 hours Czas pieczenia: 35 mins Calkowity czas: 12 hours 35 mins Porcje:1 Skladniki Zaczyn: Zobacz więcej
. Śliwki czyścimy z barwy x), nakłuwamy w kilku miejscach goździkami / 2-4 goździków na jedną śliwkę / i układamy w naczyniu glinianym, emaliowanym lub szklanym. Do garnka wlewamy wino, ocet i Zobacz więcej
i cebuli autorka: wedith1 blog: coolinarny Dzem z czarnej porzeczki i banana autorka: wedith1 blog: coolinarny Wisnie drylowane autorka: Bozena blog: Moje domowe kucharzenie Arbuzowo -mietowe ciasto Zobacz więcej