sliwki w marynowane

{{headerMessage}}
Anielski, bo autorstwa s.Anastazji, a druga przyczyna to nieziemski smak. Pysznie smakuje, jesli sie postarac, to i slicznie wyglada, jednym słowem zapraszam i polecam. skladniki 1 kg piersi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Interesujaco smakowo sa marynowane owoce,sliwki sa popularne,morele juz nie bardzo,a szkoda,bo sa znakomitym dodatkiem do pasztetow,wedlin i pieczeni na zimno.Morele zamarynowalam po raz pierwszy,a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchareczka pisze... ja robię co roku buraczki w occie - sliwki w occie jadłam raz i to byly te jasne sliwki. Bardzo mi smakowały. O dziwno nie były tak ostre jak myslalam i dlatego mi pasowały :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale i pieczonych batatow. Wedzony-sliwkowy to moj najnowszy wakacyjny pomysl. Przepis na śliwkowy sos barbecue (radosna twórczość własna): 1/2 kg dojrzalych sliwek 100g trzcinowego cukru 5 wedzonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zdecydowałam się na gulasz i choć gulasz mięsny to danie jednogarnkowe ja wolałam trochę pokombinować. Najpierw wymieszałam mięso z marynatą i pozostawiłam w chłodnym miejscu. Potem przygotowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lata temu tesciowa, w tym roku robie je ja... Moja wersja to trufle z suszonymi sliwkami, marynowanymi w Armagnac. Na okolo 50 sztuk 250 g suszonych sliwek 10 cl Armagnac badz innego koniaku. Sliwki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowuję wszystko trzy dni przed świętami - marynuję mięso, zostawiam w chłodzie na 24 godziny i następnego dnia piekę. Tym razem chciałam jednak wykorzystać wolny weekend i przygotować jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dlugi, żeby przeszedł przez całą długość schabu, mieć ostry koniec - żeby łatwo go było wbic w mięsoi dość regularne ostrze (nie może sie zwężać przez całą długość mocno ku końcowi) - chodzi o tożeby Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Parada źiółek

Parada źiółek 403

1
{{headerMessage}}
i dań z mięsa mielonego. Swieży cząber dodaje się do sałatek i surówek warzywnych. Czosnek Do baraniny, tłustych pieczeni i wędlin, zup, szpinaku, sałatek i surówek, sosów typu winegret, zapiekanek Zobacz więcej