sliwki w marynowane - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 2370

Sliwki w czekoladzie z marcepanem

Bo(ro)n Appétit

Śliwki w czekoladzie!Kto ich nie zna?Chyba nie ma takiej osoby. A jak łatwo je wykonać domowym sposobem możecie się przekonać, korzystając z moich instrukcji. Wystarczą oczywiście suszone śliwki, to podstawa. Oprócz tego masa marcepanowa, likier amaretto i czekolada. Reszta to już sama przyjemność. To doskonała propozycja prezentowa!Ja obdaruję ...

NAJLEPSZE POWIDŁA - " SLIWKI W CZEKOLADZIE "

Olive Thyme & ...

To naprawdę jedne z najlepszych powideł śliwkowych jakie jadłam. Mocno czekoladowe, mocno słodkie, o dosyć wyraznym smaku. Idealne na chleb, do ciast, naleśników, świetne jako nadzienie do piernikowych babeczek. Kojarzą mi się z zimą... Lubię zimę, lubię te powidła, może stąd skojarzenie? A może dlatego,że ich smak pasuje bardziej do kubka gor...

Rozgrzewający eliksir. Owoce pigwowca, imbir i sliwki

Słońce, kredki i muffiny

Kiedy jesień pokazuje swoje zimne oblicze, lubię usiąść w ciepłym mieszkaniu z gorącym kubkiem czegoś dobrego. Do tej pory na rozgrzewkę nie do zastąpienia był napój imbirowy: łyżka miodu, trochę cytryny i parę plasterków imbiru.Jednak odkąd w moim domu nastąpiła era kandyzowanych śliwek (na prawdę warto się na nie wysilić), wszystko się zmienił...

Sliwki w kompocie z brazowego cukru

Nieziemska kuchnia toskaniau

Tyle ile blogow, tyle i przepisow na kompoty, dzemy, powidla i ciasta ze sliwkami w roli glownej. Majac tyle sliwek w tym  roku zostalam zmuszona wrecz do ich wykorzystania w przerozny sposob. Jednym z nich jest kompot. Kilka sloiczkow zima przypomni nam o garocych dniach lata. Jednak ten kompocik rozni sie od innych, gdyz zamiast bialego cuk...

Gąski marynowane

Pomarańcza

Przygotowując przetwory trzeba dopilnować, by słoiki i zakrętki były wyparzone, ale również używane przez nas przyprawy i inne dodatki smakowe muszą być czyste, bowiem występują w nich formy przetrwalnikowe bakterii. Z tego właśnie powodu zalewy, w których umieszczamy dodatki, musimy gotować przed wlaniem ich do słoików przez ok. 10-15 minut.

Marynowane pieczarki

Biblia Smaków

Marynowane pieczarki English     Składniki: 500g pieczarek (małych)3 szalotkiestragon (najlepiej świeży, jeśli nie to 1½ łyżki suszonego)oregano (jeśli nie ma świeżego, to 1 łyżka suszonego)oliwa z oliwekocet winnysólpieprz Marynowane pieczarki  zobaczyłam w wykonaniu Gordona Ramsaya – absolutne mistrzostwo. Pyszne, aromatyczne...

Marynowane oliwki

Magazyn Kuchenny

Oliwki. Pamiętam, jak bardzo byłam rozczarowana ich smakiem, gdy jadłam je po raz pierwszy. Wydrylowane oliwki z puszki w żadnym stopniu nie spełniały pokładanych w nich oczekiwań i na długo zniechęciły mnie do siebie. Minęło parę lat zanim zdecydowałam się spróbować ich ponownie. Moje drugie podejście do nich było zdecydowanie bardziej udane, a...

Maślaki marynowane

Kuchenne Szaleństwa

Seria grzybowa w toku:) dzisiaj zamarynowane maślaczki. Mam nadzieję, że z serii grzybowej powstanie jeszcze kilka wpisów gdyż w weekend wybieram się znów do lasu:) Składniki: ok. 1kg malutkich maślaków( przed oczyszczeniem i obraniem) 1 duża cebula 4-5 listków laurowych około 10 ziaren ziela angielskiego 3 szklanki wody 1 szklanka octu...

Grzyby marynowane

Kocioł i garnek

Gotowanie jest stare jak świat,im prościej,tym smaczniej.

MARYNOWANE MAŚLAKI

SMAKI I NIESMAKI

MARYNOWANE MAŚLAKI Wśród grzybków, które zebraliśmywczoraj było trochę maślaków, z których zrobiłam sos, ale zostawiłam sobieodrobinę na maślaki marynowane, jeśli wyjdą dobre to sobie jeszcze dorobię,przyznam, że nie marynowałam jeszcze grzybów, więc to będzie mój pierwszy raz. -       Odrobinękwasku cytrynowego -       1/2 szk...

marynowane podgrzybki

PATI197799

Składniki : małe twarde kapelusze podgrzybkówwodasólcukierocetliść laurowyziele angielskiekolorowy pieprz cebula Sposób wykonania: Małe twarde kapelusze podgrzybków wyczyścić, umyć pod bieżącą wodą, obgotować. Przecedzić, opłukać pod bieżącą wodą. Zalewa: Na każdy litr wody należy dać 1/2 szklanki cukru, łyżeczkę soli i szklankę octu 10 %. Zalew...

Grzyby marynowane

Dorota smakuje

    Grzybki w occie to nieodłączny element mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, robiła moja mama. Słoiczki otwierane były tylko na rodzinne imprezy a my dzieciaki zawsze strofowani, by nie jeść ich za dużo, bo z octem i będzie nas brzuch bolał ;) Marynować można prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kurki, opieńki, rydze. Jakieś jeszcze?     Sk...

Grzybki marynowane

Mops w kuchni

Fanką grzybków marynowanych jestem od wczesnego dzieciństwa. Pamiętam, że jako kilkulatek uraczyłam nimi moją koleżankę i niestety jej nieprzyzwyczajony żołądek odrzucił poczęstunek w jej drodze do domu Najbardziej lubię podgrzybki marynowane, to dla mnie książęta wśród grzybów…brązowe łebki znajdowane podczas grzybobrania też najbardzi...

Marynowane opieńki

Kulinarna Ja

Idąc za ciosem (grzybowym) przedstawiam Wam przepis na pyszne, marynowane opieńki. Są równie dobre jak marynowane podgrzybki. Cieszę się niezmiernie z kilku ich słoiczków, które mam nadzieję będą nas raczyć zimą (o ile wytrwają do pierwszych mrozów!). Wspaniałe na imprezy jak i do kolacji. Zapraszam! SKŁADNIKI: - opieńki - cebu...

Marynowane pomarańcze.

tarzynkowo

"Hobbit" w kinach bije rekordy popularności, a ja nie pamiętam, czy Gollum pojawił się już w nim, czy może dopiero w trylogii? I teraz co? Pójść do kina czy sięgnąć znowu po książkę? A może i to i to i mieć podwójną przyjemność? Tak, tak, tak zrobię, podwójną przyjemność... Dobrze czasem mieć sklerozę i zapominać ;). Gollum skojarzył mi się, bo ...

Marynowane rydze

DomowyKucharz.com

Oj narobiłam się tych słoiczków z rydzami w ostatnim sezonie i na pewno do następnej jesieni nie zostanie ani jeden. Ostatnio robiłam już zalewę na oko, gotując wszystkie składniki zalewy razem z grzybami w garnku, bo taki sposób poleciła mi moja ciocia i też marynowane rydze wyszły dobrze i szybko :) , ale tu podaje tradycyjny sposób. ...

Marynowane rzodkiewki

Smakowanie

Dziś szybki przepis na pyszne rzodkiewki marynowane w curry. Smak trudny do opisania, ciekawy, kolor bardzo zachęcający, musicie sami spróbować Gorąco polecam   Składniki: 1 kg rzodkiewek,garść koperku,opakowanie curry,szklanka wody,3/4 szklanki ostu,1 szklanka cukru,2 łyżki soli,2 łyżeczki gorczycy Przygotowanie: 1. Główki rzodkiewek m...

Marynowane cytryny

Kuchniokracja

Nabrałam ochoty na kuchnię marokańską. Poczytałam, poprzeglądałam przepisy i na początek postanowiłam przygotować jeden z dodatków, który pojawia się w tej kuchni – marynowane cytryny. Dodaje się je do potraw o nazwie tażin (inne formy zapisu: tadżin, tajine), której nazwa pochodzi od kolorowych, lejkowatych naczyń. Pikle cytrynowe popu...

Ostatnio wyszukiwane:

brązowy ryż, tuńczyk, por, brokuł, suruwki do ogiadu, tort z mikrofali, tarta pod beza, lody z polewą czekoladową wg rączki, lody z polewą czekoladową, galaretka cytrynowa smietana biszkopty, dania jednogernkowe, ogórki kiszone duszone z czonkiem i miodem, zapoekanka okrasy, baklazany z kasza jaglana, placek tatarczuch, jak zrobic kluski z miesem, poledwiczki wieprzowe piwo, poledwiczki wieprzowe w piwie, biszkopt duza blacha#, owocowe koktajle, ciasto ryż preparowany, shabowy z kurczaka, mloda kapustka na krotko

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x