sliwki w marynowane

Anielski, bo autorstwa s.Anastazji, a druga przyczyna to nieziemski smak. Pysznie smakuje, jesli sie postarac, to i slicznie wyglada, jednym słowem zapraszam i polecam. skladniki 1 kg piersi z Zobacz więcej
Interesujaco smakowo sa marynowane owoce,sliwki sa popularne,morele juz nie bardzo,a szkoda,bo sa znakomitym dodatkiem do pasztetow,wedlin i pieczeni na zimno.Morele zamarynowalam po raz pierwszy,a Zobacz więcej
Kuchareczka pisze... ja robię co roku buraczki w occie - sliwki w occie jadłam raz i to byly te jasne sliwki. Bardzo mi smakowały. O dziwno nie były tak ostre jak myslalam i dlatego mi pasowały :) Zobacz więcej
mowila nam Viki, ze najlepsze w Jerozolimie steki z poledwicy podaja w wschodniojerozolimskiej restauracji Askadinya na ulicy Shimon HaTzadik. A do owych stekow, pieczonych nad aromatycznym drewnem, Zobacz więcej
gulasz do wrzenia. Gulasz z polędwicy wieprzowej w tej wersji przeszedł moje smakowe oczekiwania… Jedynie mogłam poczekać z suszonymi śliwkami i dodać je trochę póżniej. Sliwki trochę się rozleciały, Zobacz więcej
lata temu tesciowa, w tym roku robie je ja... Moja wersja to trufle z suszonymi sliwkami, marynowanymi w Armagnac. Na okolo 50 sztuk 250 g suszonych sliwek 10 cl Armagnac badz innego koniaku. Sliwki Zobacz więcej
przygotowuję wszystko trzy dni przed świętami - marynuję mięso, zostawiam w chłodzie na 24 godziny i następnego dnia piekę. Tym razem chciałam jednak wykorzystać wolny weekend i przygotować jak Zobacz więcej
kilka łyżek dobrej jakosci oliwy 2 gałązki świeżego rozmarynu łyżeczka soli morskiej szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta czerwonego pieprzu w ziarnach, szczypta suszonych płatków chilli (można Zobacz więcej
Anyżek Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawpwych, w tym curry. Nadaje się do wschodnich sałatek i ryżu, orientalnych sosów słodko-kwaśnych, twarogu, dań z grzybów, biszkoptów, ciastek, keksów i Zobacz więcej