śliwki w zalewie

Śliwki ze słoika świetnie sprawdzają się zimą, kiedy możemy wykorzystać je do ciast, deserów, koktajli. Składniki: śliwki (u mnie węgierki) woda i cukier (w proporcji 2:1) goździki, imbir Sposób Zobacz więcej
Przetwory owocowe osłodko-kwaśnym smaku, przygotowywane jako dodatek dodań wytrawnych, tomoje ulubione „zaprawy nazimę”. Cieszą się wmoim domu ogromnym powodzeniem. Pośliwki wzalewie słodko-kwaśnej Zobacz więcej
Kolejne już dzisiaj śledzie, znowu wigilijne :) Trochę zmodyfikowana wersjatychitych. Składniki: - ok. 500g śledzi matjas - 2 cebule - 100g koncentratu pomidorowego - 1/3 szklanki oleju - 3 łyżki octu Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam marynowanych śliwek, za gruszkami w tej wersji też nie przepadałam. Paląca octem zalewa, po której człowiek wpadał w atak kaszlu przez kwaśny cug idący w płuca i ział oparami niczym Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 1 jajko Na zalewę śmietanową: 3/4 szklanki gęstej śmietany 18% łyżka cukru Zobacz więcej
kg śliwek (z pestkami) 1 szklanka octu 10% 1 szklanka wody 4 zielone kardamonki 8 goździków mała laska cynamonu cukier Śliwki otworzyć wzdłuż pestek, by ładnie się prezentowały połówki. Nie oddzielać Zobacz więcej
Najlepsze śliwki w wytrawnej zalewie jadłam z firmy Eterno. Poważnie. W domu od kilku dni nie robię nic innego jak tylko smażę powidła. Powidła z cynamonem, powidła z goździkami, powidła bez przypraw, Zobacz więcej
. Wymieszałam wszystko razem i dodałam śmietanę oraz przyprawy. Nie doprowadziłam do zagotowania się sosu. DODATKOWO: pietruszka posiekana Śliwki w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO Podanie: Tak jak widać Zobacz więcej
. Wymieszałam wszystko razem i dodałam śmietanę oraz przyprawy. Nie doprowadziłam do zagotowania się sosu. DODATKOWO: pietruszka posiekana Śliwki w zalewie słodko-kwaśnej ETERNO Podanie: Tak jak widać Zobacz więcej
~ TARTA ZE ŚLIWKAMI I ZALEWĄ ŚMIETANOWĄ Przepis: składniki: spód tarty: 250g mąki;125g margaryny;70g cukru pudru;1 jajko; nadzienie: 2 jajka;duża śmietana 18%;100g cukru;1 łyżka cukru wanilinowego;1 Zobacz więcej
Jeśli lubicie wilgotne, maślane ciasta z dużą ilością owoców, to ciacho jest dla Was ! :) Szybko powstaje i szybko znika, a jak pachnie ! :) ciasto kruche: 280 gramów mąki pszennej (użyłam tortowej) Zobacz więcej
. Śliwki pojawiły się w sadach, przydomowych ogródkach i przy wiejskich drogach. Pojawiły się na okolicznych bezużytkach (mówi się tak w ogóle?) w postaci kwaśnych mirabelek. W sklepach też, nawet Zobacz więcej
Byłam bardzo ciekawa ciasta serowego i śliwek z migdałami i wyszło super, aczkolwiek ciasto serowe jest dość zwarte, jednak już to widzę, że dłużej utrzyma świeżość, to jest typ ciasta, które na drugi Zobacz więcej
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :) Zobacz więcej
Śliwka węgierka w occie i dwa sposoby na zalewę - Przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Śliwka węgierka w occie i dwa Zobacz więcej
Składniki: 5 płatów śledziowych 1 duża cebula 1 słoiczek śliwek w occie 5 łyżek majonezu Płaty umyć i moczyć przez noc w zalewie ze śliwek. Po tym czasie pokroić je w grubą kostkę. Cebulę obrać i Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Koktajl śliwkowy

Koktajl śliwkowy 615

0
Składniki: 1 szklanka śliwek razem z zalewą - klik 1 niepełna szklanka jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Składniki połączyć ze sobą i zmiksować. I gotowe:) Smacznego!!! #ZjedzZapasy Zobacz więcej
Składniki : 1 kg śliwek, kilka liści czarnej porzeczki lub wiśni . Zalewa: 1 szklanka octu winnego 6 %, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu czarnego, 2 liście laurowe, 4 łyżki cukru, Zobacz więcej
* 4 szt śledzie w oleju, * śmietana, * Sól, * pieprz, * 1 szt cebula, * 1 szt jabłko, * 6 szt śliwki suszone, * koperek, * 1/2 szt brzoskwinia z puszki Śledzie odsączamy z oliwy i kroimy w Zobacz więcej
. Zielony pieprz odsączyć z zalewy i przepłukać w gorącej wodzie. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki, przesmażyć. Na drugiej patelni przesmażyć z obu stron plastry polędwicy. Mięso dodać do Zobacz więcej