śliwki węgierki w occie 20 goździków

abbra
abbra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje kucharzenie
Śliwki w occie

Śliwki w occie 11049

2
W tym roku postanowiłam uzupełnić zapasy śliwkowych przetworów. Planowałam zrobienie powideł, ale musiałam zmienić plany, ponieważ dostałam torbę twardych, niezbyt dojrzałych węgierek. Na powidła się Zobacz więcej
W końcu wypróbowałam ten przepis odkopany w moim starym zeszycie:). Znalazłam go kiedyś nawet nie pamiętam gdzie. Zalewa wyszła wspaniała ma smak słodko - korzenno - octowy. Składniki - 1 kg śliwek Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Śliwki w occie

Śliwki w occie 90

1
Śliwki w occie - Biblia Smaków Search for: Biblia Smaków Skip to content Śniadania Obiady Zupy Główne Dodatki Przekąski Napoje Desery Męskim okiem Onas Śliwki woccie Kategorie: Owocowe, Przekąski, Zobacz więcej
Niedoskonałe kształtem, czasem z plamkami i znamionami, na oko niewyrośnięte i nieciekawe…Zatem czemu takie słodkie, że nie chce się przestać jeść, że chce się koniecznie ich smak zachować w ustach na Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszne śliwki węgierki marynowane w occie . Idealnie nadają się do podania z mięsem i wędlinami . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 3 słoiczki Zobacz więcej
100 ml czerwonego wytrawnego wina 40 ml octu balsamicznego 100 g miodu 50 g cukru muscovado 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżeczkazmiażdżonychziaren kardamonu 1/8 łyżeczki Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie i zdrowo
CHUTNEY ŚLIWKOWY

CHUTNEY ŚLIWKOWY 1417

0
, grubo posiekanych (dałam 3 łyżeczki chilli, bo świeże akurat wymiotło ze sklepów w mojej okolicy) 75 ml wody 500 ml octu winnego czerwonego (dałam ok. 400 ml: głównie biały, trochę balsamiczny, bo Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam marynowanych śliwek, za gruszkami w tej wersji też nie przepadałam. Paląca octem zalewa, po której człowiek wpadał w atak kaszlu przez kwaśny cug idący w płuca i ział oparami niczym Zobacz więcej
Najlepsze śliwki w wytrawnej zalewie jadłam z firmy Eterno. Poważnie. W domu od kilku dni nie robię nic innego jak tylko smażę powidła. Powidła z cynamonem, powidła z goździkami, powidła bez przypraw, Zobacz więcej
się to je? My jedliśmy jako pikiel do kanapek z wędliną, ale świetnym pomysłem jest też podanie tego na imprezie faszerowane zblanszowanymi migdałami. Każda śliweczka na wykałaczkę i jest ekskluzywna Zobacz więcej
Piwo "Książęce Korzenne Aromatyczne" o ciekawym, nieoczywistym smaku, w którym dobrze współgrają aromaty goździków i cynamonu z nutką miodu i goryczką chmielu, stanowiło dla mnie inspirację do Zobacz więcej
Lima) 1 kg wypestkowanych śliwek (np. węgierek) 150 g cebuli (2 średnie) 2 łyżki oliwy lub oleju 150 g selera ( dorodnego korzenia lub 1 mały) 2-3 łyżki octu jabłkowego 12% 1 łyżka miodu Zobacz więcej
słoików. Dobrze wysmażona aronia nie wymaga pasteryzacji.*źródło - Bola 2. Dżem z gruszek, cytryny i imbiru 3. Chutney ze śliwek: 1 kg śliwek węgierek, 1 ząbek czosnku, kawałek świeżego imbiru, Zobacz więcej
) - 1,5 kg delikatnej cebuli (ja dałam czerwoną) - 1 mały korzeń selera - 150 g korzenia imbiru - 1 duża główka czosnku - 250 g brązowego cukru - 400 ml octu winnego - 4 łyżeczki soli - 5 łyżeczek Zobacz więcej
węgierki - 1 szklanka octu winnego - 1/2 szklanki wytrawnego białego wina - 200 - 250 g ksylitolu (zależy od poziomu słodkości naszych śliwek) - 4 ząbki czosnku, utarte na tarce - 1 łyżeczka startego Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Dynia marynowana

Dynia marynowana 225

1
odporność naturalnie (30.10.2015)Tradycyjna szarlotka (23.10.2015)Światowy Dzień Chleba 2015 (16.10.2015)Wytrawne drożdżówki w dwóch odsłonach, październikowa piekarnia (12.10.2015)Chleb tostowy z Zobacz więcej
mieszamy i polewamy pesto ze zmiksowanej bazylii, kolendry oraz oliwy z oliwek, które przyrządzamy przy użyciu blendera marki Bosch. Śliwki pieczone Składniki: 1 kg jesiennych śliwek węgierek miska Zobacz więcej
(14)zielona pietruszka(26)ziemniaki(20)zioła prowansalskie(1)ziołowy pieprz(1)śledź(2)śliwki węgierki(1)śmietan fix(4)śmietana kremówka(9)śmietana kwaśna(6)śmietanka słodka(7)świeża papryczka Zobacz więcej
rozgrzanym do 170 stopni przez ok. 20-30 minut. Dodaj nowy komentarz Twój Nick: Treść komentarza: Podaj wynik równania: 5 + 1 Brak wątków Napoje Przystawki Chleb niepowszedni Sałatki Zupy Pasta Dania Zobacz więcej