śliwkowa z pianą

Dostałam wielką torbę śliwek węgierek. Zatem produkcja ruszyła. Na pierwszy ogień pełnoziarniste ciasto śliwkowe. 4 białka ubite na pianę 4 żółtka 150 gramów mąki pełnoziarnistej 5 łyżek ksylitolu 1 Zobacz więcej
Ciasto z powidłami i puszystą pianą z białek, to smaczny i prosty w wykonaniu wypiek. Wygląda niczym serwowany w wykwintnej kawiarni deser. Składniki: 250g margaryny, 3 szklanki mąki, 5 jajek, 2 Zobacz więcej
margaryny, mąki, cukru, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i amoniaku zagnieść ciasto kruche następnie podzielić go na 2 równe części, rozwałkować i wyłożyć na blaszki. Białka ubić na sztywno z Zobacz więcej
dodać margarynę i posiekać z mąką. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na duży prostokąt. I wyłożyć nim dużą blachę. (Ja wylepiłam tą co mam w piekarniku). Piekarnik nastawić na 180 Zobacz więcej
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, następnie poszatkować ją - przyprawić. Zetrzeć marchew i wymieszać z kapustą całość lekko pognieść by puściło trochę soku. Następnie układać w glinianym garnku Zobacz więcej
Pancerka
Pancerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marshmallows
Naleśniki

Naleśniki 625

5
lub wymieszać mąkę, 2 zółtka, cukier, mleko i wodę. W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę z białek. Gdy piana będzie gotowa delikatnie wymieszać ją z ciastem. Po połączeniu wszystkich składników, Zobacz więcej
– aż powstanie lekka piana (masa będzie rzadka – tak ma być :) ) Na dno każdej z kokilek wkładamy 2 – 3 namoczone uprzednio śliwki, zalewamy masą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st C. przez Zobacz więcej
Anettka87
Anettka87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchcikownia
Ciasto pleśniak

Ciasto pleśniak 134

0
Kruche ciasto: 60 dkg mąki 8 dkg cukru pudru 1 1/2 kostki margaryny/masła 6 żółtek płaską łyżeczkę proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Piana: 6 białek 3/4 szklanki cukru Poza tym: dżem (najlepsze są Zobacz więcej
- kopiasta łyżeczka kakao - duże białko - pół łyżeczki proszku do pieczenia - owoce, u mnie borówki Płatki ugotować i ostudzić. Białko ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier. Masa ma być lśniąca i Zobacz więcej
Kiedy śliwki leżą na straganach trudno się oprzeć, by nie upiec ciasta śliwkowego. Podany tu przepis na ciasto śliwkowe należy do prostych i szybkich, ale jednocześnie ciasto zadowoli nawet wybrednych Zobacz więcej
buba88
buba88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bubamuffin
Odwrócony pleśniak

Odwrócony pleśniak 58

0
zdejmujemy miskę z pary i ubijamy białka mikserem do momentu, aż wystygną i staną się sztywną pianą (około 10 minut). Wyjmujemy ciasto z lodówki, układamy na nim powidła śliwkowe i wszystko Zobacz więcej
piany - gorzka czekolada - pół łyżeczki proszku do pieczenia - wiórki kokosowe - cukier waniliowy - dwie łyżki kakao Do mąki i proszku dodać 4 żółtka, kostkę masła lub margaryny, cukry, wyrobić Zobacz więcej
motylek990
motylek990 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Arletki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 134

0
cukierków Trufla śliwkowa Przygotowanie Gruszki obrać i pokroić na kawałki cukierki również. Margaryną z cukrem i kakao rozpuszczamy na małym ogniu . Po wystudzenia dodać mąkę i proszek , mleko oraz Zobacz więcej
Dziś znów ciasto, i to z dodatkiem owoców. Lekko słodkie a zarazem kwaskowe. Po prostu bardzo smaczne. Biszkopt: 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Zobacz więcej
ciasto na sam pergamin bez margaryny i na to surowe ciasto wylewam ubitą pianę zbiałeki razem wkładamw piekarnik. Placek wraz z pianą ubitą zbiałeki cukru pudru (6białeki 3/4 cukru pudru ubijane na Zobacz więcej
: Z podanych składników zrobić kruche ciasto. ciasta wyłożyć na wysmarowaną tortownice. ciasta pozostawić w lodówce. Śliwki zmielić na średnich oczkach maszynki do mielenia, dodatkowo zmielić też Zobacz więcej
cukier żółtka i śmietana). Rozdzielić na 2 części. Każdą piec w ok.180 stopniach C. Piana z białek: 3 białka 10 dag cukru Ubić na białą, gładką pianę. Składniki na masę: 1/2 l mleka 3/4 szkl. cukru 3 Zobacz więcej
żółtek od białek. Do misy wlewamy białka i wsypujemy cukier, mikserem doprowadzamy do sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodajmy szczyptę soli, aby piana była sztywniejsza. Do piany dodajemy Zobacz więcej