slodkakuchnia

ZOBACZ TAKŻE:

Wiosna w tym roku jest w stylu slow. Przyszła powoli, pieszo i na boso, bo od razu zrobiło się ciepło. Obserwacja przyrody budzącej się do życia była dla nas motywacją do przeprowadzenie Zobacz więcej
Kotlety z fasoli - kuchnia podkarpacka Kotlety z fasoli to propozycja dla tych, którzy lubią czasem warzywami zastąpić mięso. Miękkie i delikatne kotleciki najlepiej smakują podane z ziemniakami i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
kuchnia PRLu

kuchnia PRLu 92

bufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka Zobacz więcej
Żeby zacząć gotować po włosku niezbędnych jest kilka składników. Wybraliśmy dla ciebie te które będą najczęściej pojawiać się w naszych przepisach. Oto nasza lista „must have”. Bez poniższego Zobacz więcej
Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Sezon wędkarski w pełni, więc kolejny raz namawiam Was na dobrego, polskiego karpia. Odpowiednio przyprawiona ryba, zapieczona w sosie ze śmietany, jogurtu, Zobacz więcej
Cel osiągnięty! Wydałam drugą książkę! A właściwie kontynuację pierwszej. Tak jak sobie wymarzyłam, do wydanej dokładnie rok temu "Domowej Cukierenki" dołączyła "Domowa Kuchnia na słodko i słono". Zobacz więcej
Babka cud - kuchnia podkarpacka Babka cud z okolic Jasła na Podkarpaciu odbiega nieco smakiem od klasycznej babki. Dzięki kakao i cynamonowi jest pachnąca, aromatyczna i wyjątkowa w smaku, podczas gdy Zobacz więcej
Kolejne warsztaty z Lidl Polska. Tym razem na słodko. Mistrz cukiernictwa Paweł Małecki przygotował dla Nas Kuchnię Polską na słodko. Książkę można mieć za zakupy w Lidl. Za każde wydane 50 zł Zobacz więcej
Pierogi z kaszą manną - kuchnia podkarpacka Pierogi z kaszą manną to moje wspomnienie z dzieciństwa. Babcia Rózia gotowała nam różne pierogi. Najczęściej były to oczywiście ulubione pierogi wszystkich Zobacz więcej
Zupa po lasowiacku - podkarpacki blog kulinarny Jest taki typ zup, które nazywam męskimi, ponieważ są gęste i syte. Po takiej zupie nikt nie odchodzi od stołu głodny. Zupa po lasowiacku jest delikatna Zobacz więcej
Łódeczki rabarbarowe - kuchnia podkarpacka Rabarbarowe łódeczki to małe kruche ciasteczka z marmoladą z rabarbaru. Ich zaletą jest połączenie smaku słodkiego, delikatnego ciasta ze słodko-kwaśnym Zobacz więcej
Basia zjechała zimą do Warszawy. Zeszłyśmy pół miasta, wspominając nasze studenckie czasy. Miasto zmieniło się bardzo od tamtych szalonych lat. Zaszłyśmy to tu, to tam. Na koniec wyjęła Basia dwa Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska jest z pewnością jedną z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Chyba każdy ma związane z nią jakieś mocno ugruntowane skojarzenia. Po pierwsze pikantność - pożar w ustach, Zobacz więcej
Sernik biały - kuchnia podkarpacka Sernik biały to doskonały, leciutki sernik w delikatnym kruchym cieście. Jego nazwa wzięła się od tego, że do twarogu dodaje się jedynie białka. Potrzeba ich aż 18, Zobacz więcej
Borowiki z jajek - kuchnia podkarpacka W Cieszanowie na Podkarpaciu wielkanocne faszerowane jajka zamieniają się w piękne borowiki. Ten oryginalny pomysł okazuje się bardzo prosty w wykonaniu, a jajka Zobacz więcej
Placek z jabłkami - kuchnia podkarpacka Szarlotka to ładna, apetyczna nazwa, która każdemu dobrze się kojarzy, jednak nie jest „nasza”. Polskie gospodynie piekły kruche lub półkruche ciasta z jabłkami Zobacz więcej
Koshian - słodka pasta (dżem) z fasoli azuki こしあん W ostatnim tygodniu zaczęłam się zastanawiać, co statystyczny Polak właściwie wie o tradycyjnych japońskich słodyczach. Problem może niezbyt dużej Zobacz więcej
ongotujepl
ongotujepl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
On gotuje
Kuchnia polska – jaka jest?

Kuchnia polska – jaka jest? 30

Jeżeli chcesz spróbować, jak smakuje prawdziwa polska kuchnia, to nie uświadczysz tego nigdzie indziej jak właśnie w Warszawie. Stolica daje szanse nie tylko tym osobom, które chcą zrobić karierę – Zobacz więcej
Roladki po wysocku - kuchnia podkarpacka Dzisiaj zapraszam na roladki wołowe, ale nietypowe, bo przygotowane z mięsa mielonego i faszerowane suszonymi grzybami. Smak grzybów podkreślony jest przez Zobacz więcej
Kuchnia rosyjska należy do kuchni bogatej i bardzo rozbudowanej. Jej korzeni należy szukać na wsi. Przeniesiona do bogatych domów mieszczańskich stała się bardziej urozmaicona poprzez wpływy innych Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: