słodycze z maki razowej

Są świetne! Wilgotne, sprężyste i pełne pysznych dodatków. Słodkie, ale zdrową słodyczą. Nadają się dla małych alergików: są bez laktozy i jajek! Robi się je naprawdę szybko - jak to muffiny. Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Chlebek razowy

Chlebek razowy 37

0
Od pewnego czasu staram się odżywiać zdrowo...Zaczęłam jeść więcej owoców,staram się nie używać mąki,tłustych mięs,słodycze..a także co się z tym wiąże więcej ruchu :) i powiem,że dobrze mi z tym. W Zobacz więcej
przeze mnie zmodyfikowany. Składniki na 1 bochenek 200 g zakwasu 300 g mąki pszennej razowej orkiszowej 150 g mąki gryczanej 50 g mąki pszennej jasnej 200 g wody 100 g naturalnego jogurtu 1 1/2 Zobacz więcej
chleb pieczony z miodem Połączenie słodyczy miodu, z zakwaszonym chlebowym ciastem, daje niesamowity efekt. Jedyny szkopuł w tym, że efekt ten, wprost błyskawicznie jest zjadany. Zobacz więcej
na zdrową przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 200g maki pszennej razowej typ 2000 2 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli pół łyżeczki proszku do piecz łyżka oliwy 2 łyżeczki mielonego lnu aromat Zobacz więcej
ten przepis domowym piekarzom, którzy ciekawi są nowych smaków i technik tworzenia ciasta. Chleb piwny zaczyn 16 g aktywnego zakwasu 130 g piwa 160 g mąki żytniej razowej Zmieszać zakwas z piwem, Zobacz więcej
, tik-taki etc.... wszystko co słodkie) 2. węglowodany proste (białe pieczywo, bułki, drożdżówki, makarony z białej maki etc.) 3. słodkie owoce i bakalie : banany, winogrona,orzechy, rodzynki, Zobacz więcej
. Po prostu go wyjmuję, czekam aż się ociepli i dokarmiam. Trochę zmieniłam proporcje, bo wolałam, żeby był bardziej płynny, dodaję wiec teraz po 3 dag maki i 60 ml wody. Kiedy zaczyna pięknie Zobacz więcej
Składniki: pół szklanki płatków owsianych łyżka miodu łyżka (17g) masła 3/4 łyżeczki soli szklanka wrzącej wody 14g świeżych drożdży (u mnie 7g suchych) 3 łyżki letniej wody 2 łyżki zmielonego Zobacz więcej
(zmieliłam 5 łyżek pełnych ziaren) 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 3/4 szklanki maki pszennej (u mnie orkiszowa z pełnego przemiału) do posmarowania jajko roztrzepane z łyżką mleka do posypania Zobacz więcej
reve82
reve82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe pieczywo
Pumpernikiel

Pumpernikiel 181

1
pamiętać następnym razem:) Chleb do powtórki, zresztą najlepiej piec go zimą, bo przy okazji i dom się ogrzeje. Składniki: (2 keksówki 32 cm) 750 g maki żytniej razowej drobnej 750 g maki żytniej Zobacz więcej
zakwas i ciasto do wzrostu. Pure dyniowe i zawartość maki żytniej w chlebie. to również gwarancja długiej świeżości tego pieczywa. W tym chlebie jestmoja ulubiona, pieczona dynia Hokkaido. Wiedza o Zobacz więcej
mu rozwinąć skrzydła. W nagrodę otrzymujemy świetny bochenek na zakwasie, o miękkim miąższu i chrupiącej skórce. Bajka. Uwielbiam słodkie dodatki do chleba. Gryząc kolejne kromki liczę na to, że uda Zobacz więcej
pierożki na mące z ciecierzycy z marchewkowo-serowym farszem na bakaliowo-orzechowej sałacie (Fully Flavoured); Ciasteczka pierożki (Szczypta Słodyczy) ; Czerwone pierogi z kapustą i pęczakiem (Vege Zobacz więcej
jednego posiłku. Każda kaloria powyżej - jeśli jej nie spalimy - odłoży się nam po prostu w boczki. Dlatego jeśli oczekujesz słodyczy typu eklerki to nie jest przepis dla Ciebie. Muffiny z jabłkami Zobacz więcej
na zimno, bogatego w kwasy tłuszczowe nienasycone. Mocnego akcentu dodaje tu wędzony bundz, uwodzący słodyczą i dymnym smakiem. Podałam je z palonym masłem, jednak możecie ten drobny szczegół pominąć Zobacz więcej
) Domowa piekarnia (3) Halloween/Wszystkich Świętych (1) Inne (9) Lody i coś dla ochłody (2) Makowce i ciasta z makiem (2) Pierniki i pierniczki (4) Psie smakołyki (2) Serniki i serniczki (7) Zobacz więcej
11 listopad. Nie wiedziałam, może nie zdawałam sobie sprawy, że to święto jest tu tak hucznie obchodzone. Wszędzie pełno ludzi wcinających marcińskie(gdzieniegdzie bydgoskie)rogale. Ja niestety nie Zobacz więcej
kolor mają faktycznie ładny. Ich brzydsze koleżanki z eko bazaru, są brązowe, pomarszczone, niepozorne. Dlatego też przeżyłam szok, próbując mało medialnego tradycyjnego produktu z poplamionej Zobacz więcej