słoikowa mielonka

Jak już zaczęłam szaleć ze słoikowymi mięskami to szybko na pewno nie przestanę :) Dziś proponuję przepyszną słoikową mielonkę z galaretką. Szybka do przygotowania dzięki gotowemu, pełnemu potrzebnych Zobacz więcej
Kiełbasa słoikowa (domowa mielonka) Mimo, że nigdy nie przepadałam za mielonką i tę zrobiłam na zamówienie mamy, z przyjemnością zjadłam kilka plasterków i bardzo mi smakowała - jest dobrze Zobacz więcej
Białą, domową kiełbasę robimy kilka razy do roku. Zawsze przygotowujemy ją według sprawdzonego od lat przepisu. Domowa kiełbaska bez zbędnych dodatków jest najlepsza. Tym razem część postanowiliśmy Zobacz więcej
Słoikowa mielonka „Szlachecka „ Szlachecka , bo szlachta jada na bogato , a więc w mieloneczce nie można, nie pomyśleć o szyneczce " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Zobacz więcej
krwiaków. Słoiki i wieczka muszą być czyste i wysterylizowane, najlepiej 110st. Słoje napełniamy tak, aby zostawić ok. 2cm wolnej przestrzeni od pokrywki. Mielonka: Mięso rozdrobnić: kl.I na sitku Zobacz więcej
Domowa mielonka to alternatywa do kupnych wędlin. Dzięki podwójnej pasteryzacji można ją dłużej przechowywać i jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa mielonka! Składniki na 3 słoiki 250 ml: 1 kawałek Zobacz więcej
Kolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki. Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy otworzycie jeden Zobacz więcej
Pyszne i swojskie. Nie znajdziemy takiej w sklepie. Wiadomo co jest w środku i mamy pewność co je nasza rodzina. Świetna na kanapki w formie krojonej i smarowanej. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej Zobacz więcej
Ostatnio próbuję Przyrządzać sama wędlinę (choć może to za dużo powiedziane) - po prostu coś na chleb:). Mielonkę słoikową robiłam z kilku przepisów. Jej zaletą jest to, że robi się szybko, a mięska Zobacz więcej
Jakiś czas temu podrzuciłam Wam mój przepis nadomową mielonkę ze słoika. Tym razem przyszła pora na kiełbasę słoikową przygotowaną również z karkówki. Taką ze świetną galaretką, która sprawia, że Zobacz więcej
Po udanym eksperymencie z mięsem w słoikach postanowiłam poszukać czegoś w internecie. Znalazłam interesujący przepis na tzw. kiełbasę słoikową, jednak z mięsem krojonym w 1 -1,5 cm kostkę. Zobacz więcej
Lubicie mielonki? Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi :) To tak jak kremówki, kremówki też każdy lubi :) A nawet jeśli nie, to tę mielonkę pokochacie. Na zewnątrz galareta, na górze smalczyk, a Zobacz więcej
przyrządzenie jest bardzo szybkie, choć pewną uciążliwość może stanowić konieczność odczekania czasu potrzebnego na zamarynowanie mięsa i jego gotowanie, to naprawdę warto poczekać. Polecam Wam także Zobacz więcej
Parę miesięcy temu przez 10 tygodni męczyliśmy was różnymi mielonkami, pasztetami i innymi smarowidłami w słoikach. Całkiem sporym powodzeniem się ten cykl toczył i dlatego postanowiliśmy jeszcze dwa Zobacz więcej