słoka

ZOBACZ TAKŻE:

OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Lokalny Rolnik

Lokalny Rolnik 67

Lubię chodzić po zakupy. Uwielbiam jeździć do Hali Mirowskiej, do Pana Ziółko i na mój osiedlowy bazarek. Kocham dobre produkty, których znam pochodzenie. Niestety nie zawsze mam czas na to, aby Zobacz więcej
Jakże się cieszę że w końcu nadszedł czas, kiedy mogę na straganie kupić nasze krajowe świeże warzywa: na razie rzodkiewki, szczypiorek, sałatę, niebawem pomidory i paprykę, ogórki i długo wyczekiwane Zobacz więcej
Rok temu podczas pisania pracy magisterskiej trafiłam na ciekawy projekt związany ze zdrową żywnością. Niestety wtedy był on realizowany jedynie w Warszawie, więc nie udało mi się go przetestować. I Zobacz więcej
Tomasz Jakubiak jest gospodarzem programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji kuchnia+. Jego misją jest przybliżanie sezonowych, lokalnych i regionalnych smaków szerszej publiczności. Świadomość tego, co Zobacz więcej
bezpolotupl
bezpolotupl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bezpolotu
Lokal Vegan Bistro – Warszawa

Lokal Vegan Bistro – Warszawa 9

A może byśmy poszli na coś wegańskiego? Tym pytaniem zastrzeliła mnie Misica pewnego słonecznego dnia po powrocie z pracy. Pierwsza myśl? Jezusie najsłodszy, ja – prosty człowiek, po robocie marzę Zobacz więcej
Pierwsza wegańska cukiernia w Polsce - Lokal Dela Krem - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Zobacz więcej
Kolejny obiad z cyklu: smacznie, sezonowo i niedrogo. Na zdjęciu: duszony szpinak z cieciorką, cukinia i seler w pomidorach, fasolka z sezamem, kasza gryczana i jajko od „szczęśliwej kury”. A może by Zobacz więcej
Postanowiliśmy pierwszą sobotę lata spędzić w Gdyni, która tego dnia zamieniła się w kuluralno-rozrywkowe centrum Trójmiasta - niestety nieco też ograniczone przez zamknięcie połowy głównych ulic z Zobacz więcej
Ciastka idealne na prezent. Testowane na zwierzętach studentach prawa,ekonomii,dietetyki,architektury i kryminologii... Próbowali też doktoranci farmacji i biotechnologii. (Ci to wybredniejsi Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Lokal

Lokal 205

Dzisiaj udajemy sie do lokalu. Ale jakiego lokalu? Poprostu "lokalu" - tak brzmi nazwa. Znajduje sie on na dużym podwórzu przy pasażu Schillera. Lokalizacja jest idealna - bardzo blisko ulicy Zobacz więcej
kuchniamagdaleny
kuchniamagdaleny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia MagdaLeny
MASŁO Z AWOKADO

MASŁO Z AWOKADO 48

Masło z awokado...to najzdrowsze masło jakie znam, a do tego szybkie i proste w wykonaniu. Idealne również dla wegan. Podane z domowym chlebkiem z ziaren nie tylko smakuje znakomicie, ale ma również Zobacz więcej
Jedzenie naturalne i lokalne.Oksymoron czy nie? Standardowo FiKowe piątki, a po nich weekendy wyglądają tak: w piątek po pracy jadę pod Mirowską/do Majlertów (w sezonie) po zakupy spożywcze – warzywa, Zobacz więcej
Lokalny Rolnik i pierwsze zakupy + rabat na zakupy Lokalny Rolnik i pierwsze zakupy, czyli jak to się je ;) Lokalny Rolnik to platforma zakupowa dzięki której możesz zamówić zdrowe produkty od Zobacz więcej
Lokalny rozkwit Siedlec – handel i edukacja | Po zakątkach Polski z ziołowymi dziewczynami Przeskocz do treści Zaawansowane funkcje na tej stronie wymagają aktywacji JavaScript w Twojej przegldarce. Zobacz więcej
Całkiem niedawno brałam udział w warsztatach zorganizowanych przez Lokalnego Rolnika, które odbyły się w Krakowie. Spotkanie miało na celu uzmysłowić jak ważne jest sięganie po sprawdzone produkty i Zobacz więcej
W najbliższą niedzielę 13 września od godziny 15.00 odbędą się warsztaty pt: „Warszawskie Słoiki” czyli lokalne przetwory z historią w tle Przygotujemy tzw. ‚gąszcze” czyli Zobacz więcej
Pierwsza stacjonarna wegańska cukiernia w Warszawie - Lokal Dela Krem - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle Zobacz więcej
Pomysł na obiad mniej kaloryczny. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak długo aż lekko się przypieką. Zobacz więcej
Kilka dni temu, wracając do domu po kilkugodzinnej podróży, postanowiliśmy zatrzymać się po drodze, aby coś zjeść. Padło na "Karczmę pod Łosiem" znajdującą się na obrzeżach Gorzowa Wlkp. Przymierzałam Zobacz więcej
Zupa ugotowana w stu procentach z tego, co teraz rośnie na mojej działce. Tym razem wyszła naprawdę dobra; moje poprzednie całkowicie działkowe zupy aż tak bardzo mnie nie zachwyciły. Ta natomiast Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: