słone jak cholera

Takiego tempa jeszcze nie było. Tu studia, tam zajęcia z dziećmi, tu zajęcia dziecka prywatnego ;), nie piorę firanek. Jednak uprałam. Nie uprasuję prześcieradła...cholera nie umiem. O północy siadam Zobacz więcej
Hym, jest to wariacja na temat czegoś, co kiedyś jadłam w dzikim ryżu (generalnie polecam ale lepiej nie zamawiajcie nic z kluskami). Za cholerę nie mam pojęcia jaki był przepis, szczerze mówiąc to Zobacz więcej
Wesołego Alleluja! Radości w sercach i spokoju ducha Wam wszystkim życzę! Teraz zabieram się za szybki wpis co by było czasu na resztę pracy ;) Jaja faszerowane robię pierwszy raz ale tego nie da się Zobacz więcej
nieubłagana biała wstążka równo podzielona ponumerowanymi kreskami oplata talie i nie wskazuje już 60. nie wiem, po jaką cholerę wzięłam ją do ręki. ja nie widzę różnicy- ona tak. i o ile kg zupełnie Zobacz więcej
się ten pomysł inspirowanyNocą Śledziożercówprzez Brzucha opisaną, może nie takwykwintnyi zaskakujący jak tam przedstawione, ale mój własny i smaczny jak cholera. :) Śledzia po zakupieniu odsączyć ze Zobacz więcej
paluszki grissini. Takie z ciasta chlebowego z makiem i cebulą. I solą gruboziarnistą posypane. Tak żeby przekąska do piwa była. Nawet nie głupio wyszło. Fajnie chrupią, słone jak cholera, znaczy się Zobacz więcej
tego masła doskonale komponuje się z dodatkami zarówno słodkimi, jak i słonymi. Składniki: Orzeszki arachidowe 94%, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość Zobacz więcej
Czas się do czegoś przyznać. Nie przychodzi mi to łatwo, choć anonimowość Internetu pomaga. Jestem uzależniona. Od czego?-chciałoby się zapytać. Od wszystkiego co: słone, tłuste, chrupiące, obsypane Zobacz więcej
Pani przyniesie nam przepyszny półmisek różnego rodzaju mięs. Ryż w kształcie serduszka, hmmm zapowiadało się smacznie. I niestety kolejny zawód Mięsa jak kot napłakał w sosach przesolonych jak Zobacz więcej
półmisek różnego rodzaju mięs. Ryż w kształcie serduszka, hmmm zapowiadało się smacznie. I niestety kolejny zawód :( Mięsa jak kot napłakał, pływające w sosach przesolonych jak cholera, krewetki w Zobacz więcej
czarny, pieprz biały, pieprz ziołowy, (nie dodajemy soli, ser jest wystarczająco słony) + Folia aluminiowa, WYKONANIE: Łososia umyć, osuszyć, pokroić na 4 równe kawałki, obsypać przyprawami nie Zobacz więcej
czyli pewnie sól, pieprz, bazylia, tymianek, oregano...mogą być suszone. Jeśli wszystko masz, to weź się w końcu do roboty! :-) Najsampierw gotuj przez 15 - 20 minut pierś z kurczaka w bulionie. Po Zobacz więcej
? Nie dajcie się zmanipulować? Taki. To moje pierwsze tak bliskie spotkanie z dynią.Jakoś nigdy nie było nam specjalnie po drodze.Ale nadeszła ta chwila. Kupiłam małą dynię o egzotycznej nazwie Zobacz więcej
Czekam na idealny dzień. Nie mam dużych wymagań. Czekam na taki dzień, w którym wydarzysięcoś co mnie ciągle omija. To takie proste: dzień bez nerwów. Po prostu chcęprzeżyćchoć jeden dzień bez Zobacz więcej
Nie lubię robić na obiad tradycyjnego kotleta z ziemniakami. Ma to związek głównie z tym, że jak nawet postoję przy tej patelni pół dnia, usmażę kotletów jak dla pułku wojska i już się cieszę że mam Zobacz więcej
i coraz częściej można spotkać go w supermarketach, Biedronkach czy Lidlach. Jeden z najczęstszych przepisów na wykorzystanie jarmużu to wrzucenie go do sałatki, ale nie oszukujmy się - na surowo te Zobacz więcej
do miski zmąką iwyrobić kruszonkę. Posypać nią brzoskwinie. Piec przez 20–25 minut wtemperaturze 180 C. A teraz... pytania! 1. wjakim mieście widzisz się za 10 lat? 2 lata wSandomierzu, 2 lata w Zobacz więcej
warstwową zapiekankę, identyczną w smaku jak gołąbki, a różniącą się jedynie tym, że na talerzu wygląda, jakby gołąbki zostały rozwinięte. Tak przeważnie zjada je H&C, kiedy ze wzgardą odrzuca Zobacz więcej
i wyszły, ale z kilka lat temu. Tymczasem wracam do śledzi. Czemu „prawie po żydowsku”? Bo cholera wie jakie są te po żydowsku, a te z koperkiem jakoś mi się tak kojarzą Metryczka: Czas Zobacz więcej
, niektóre zaś miejsca (nie wanny ani statuetki) przysłoniła pianą. Podpis brzmiał „statuetkę mam zawsze przy sobie”. Oczekuję na zdjęcia z kibla, jak wszędzie to wszędzie. Szkoda, bo zamiast kojarzyć Zobacz więcej