słonina peklowa

Kiełbasa gospodorza Arkadiusza Składniki - 1,5 kg polędwicy - 2 kg mięsa z łopatki kl I - 1,5 kg mięsa z łopatki z przerostami tłuszczu, boczku, podgardla - 1 kg słoniny - przyprawy: majeranek, Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Domowa kiełbasa chorizo

Domowa kiełbasa chorizo 1959

2
. Składniki: chuda karkówka – 2 kg, słonina lub podgardle – 1/2 kg ( u mnie boczek surowy), sól – 1,5 łyżki, sól peklowa – 1,5 łyżki, pieprz cayenne – 1, 5 łyżki pieprzu czarny – 1 łyżka cukier – 1 Zobacz więcej
, trochę szynki.. :) ) 0,5 kg wołowiny 1 kg słoniny sól peklowa 17 g na 1 kg mięsa 2g pieprzu na 1 kg mięsa cała główka czosnku - ok 13-15 ząbków 0,5 g kolendry na 1 kg mięsa 1g papryki słodkiej na 1 Zobacz więcej
" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" Zobacz więcej
próbach mam kilka wskazówek. Mąż kazał wszystko ważyć i zapisywać, a że go posłuchałam (co się rzadko zdarza :P ) to mam przepis, który może być powtarzalny! Składniki na ok. 10 kg mięsa. Skład Zobacz więcej
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej
chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Kiełbasę Chorizo Zobacz więcej
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej
użyjemy karkówki to powinniśmy dodać słoniny. Tłuszcz jest ważny w mielonce, nadaje smaku i mięso nie jest za bardzo zbite. Inspiracją dla mnie była strona Wędliny domowe. Przyprawy można zmieniać Zobacz więcej