słonina peklowa

{{headerMessage}}
Kiełbasa gospodorza Arkadiusza Składniki - 1,5 kg polędwicy - 2 kg mięsa z łopatki kl I - 1,5 kg mięsa z łopatki z przerostami tłuszczu, boczku, podgardla - 1 kg słoniny - przyprawy: majeranek, Zobacz więcej
mayas
mayas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mancia w kuchni
Kiełbasa czosnkowa wędzona

Kiełbasa czosnkowa wędzona 432

0
{{headerMessage}}
, trochę szynki.. :) ) 0,5 kg wołowiny 1 kg słoniny sól peklowa 17 g na 1 kg mięsa 2g pieprzu na 1 kg mięsa cała główka czosnku - ok 13-15 ząbków 0,5 g kolendry na 1 kg mięsa 1g papryki słodkiej na 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa „Tuchowska” , wędzona, podsuszana Kolejne wyroby masarskie ..to było nieuniknione , co jak ,co ale wyrób własnych wędlin wciąga lepiej niż odkurzacz " class="wp-smiley" style="height: 1em; Zobacz więcej
{{headerMessage}}
próbach mam kilka wskazówek. Mąż kazał wszystko ważyć i zapisywać, a że go posłuchałam (co się rzadko zdarza :P ) to mam przepis, który może być powtarzalny! Składniki na ok. 10 kg mięsa. Skład Zobacz więcej
{{headerMessage}}
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chorizoto tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Jest łatwo rozpoznawalny specjał kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Chorizo w Hiszpanii ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
użyjemy karkówki to powinniśmy dodać słoniny. Tłuszcz jest ważny w mielonce, nadaje smaku i mięso nie jest za bardzo zbite. Inspiracją dla mnie była strona Wędliny domowe. Przyprawy można zmieniać Zobacz więcej