słonina peklowana occie

Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
5 minut, zmniejszyłamtym razem ilość majonezu, którego brakwyrównałam musztardą francuską, dodałam również ocet balsamiczny i przygotowałam również żeberka, czyli pokroiłam je w paski, ugotowałam i Zobacz więcej
& Ogórki małosolne Polędwica & Słonina Złotnicka Pokrzywa & Emilgrana Sola & Maślanka Arbuz & Truskawki Polska ryba dorszowata w najlepszym wydaniu. Łupacz to zdecydowanie faworyt Zobacz więcej
chude: leszcz, pstrąg, szczupak, sandacz, dorsz, mintaj, morszczuk, sola, chude wędliny wieprzowe idrobiowe (szynka, polędwica, kiełbasa szynkowa)mięsa tłuste: wieprzowina, baranina, kaczki, gęsi, Zobacz więcej
Mazurek z orzeszkami i żurawiną Medaliony we własnym sosie Medaliony z piersi kurczaka w ziarnach sezamu i dyni Meksykański zawijaniec w cieście Mielone na patyku - cevapcici Mielone nadziewane serem Zobacz więcej