Przepis na słonina peklowana occie

Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina 2605

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, doruskich pierogów. Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, a pokrojona cieniuteńko Zobacz więcej
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta... A jak święta to i tradycyjnie wędzenie. Lubię wędzić słoninę, przy każdej okazji staram się przygotować kawałek czy dwa albo z kilogram. Tak było i tym Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina 6179

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, doruskich pierogów. Potrzebna zarówno do farszu, jak i omasty. Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko Zobacz więcej
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Słonina wg Basi

Słonina wg Basi 5335

Słonina wg Basi Składniki: - słonina wieprzowa - peklosól 18g/kg Słoninę kroję w odpowiednie kawałki i pekluję peklosolą. Dalej to trzeba się dać ponieść fantazji i użyć przypraw jakie się lubi, ja Zobacz więcej
Dziś peklowanie golonek. Pierwszy etap do uzyskania jednej z najbardziej ulubionych rodzinnych potraw, czyli duszonej w szybkowarze golonki. Nie wyobrażam sobie, aby zrobić golonkę bez uprzedniego Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Marynowana słonina

Marynowana słonina 4305

Pomimo stereotypów w przestrzeni poradzieckiej, że wszyscy Ukraińcy lubią słoninę muszę przyznać, że daleko nie każdy ją lubi. Poza granicami Ukrainy można również spotkać wielu miłośników Zobacz więcej
Dzień dobry, Jak wiecie, stałam się niedawno właścicielką kilku ciekawych kawałków mięsa świetnej jakości(eko,bio, slow i wszystko w jednym). Jako, że miałam okazję, poprosiłam wykrojenie mi kawałka Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zasmażana biała kapusta

Zasmażana biała kapusta 12014

skip to main | skip to sidebar 1 główkabiałej kapusty 1 duże kwaśne jabłko 2 średnie cebule kawałeczek słoniny ocet spirytusowy sól biały pieprz cukier 2 łyżki mąki Zasmażana kapusta to tradycyjne Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
para w kuchni
Słonina wędzona

Słonina wędzona 9851

Kolejna odsłony Domowej Masarenki :) Dziś przyszedł czas na opisanie znakomitego delikatesu jakim jest wędzona słonina - niezastąpiony smakołyk na kanapki, "podkładka" pod jajka sadzone czy składnik Zobacz więcej
Stanowi dodatek do obiadu ale można jeść ją również z pieczywem. Gotowana młoda kapusta z koperkiem i pomidorem. Swój kolor zawdzięcza właśnie dodanym pomidorom. 1 średnia główka kapusty 2 pomidory 1 Zobacz więcej
solona słonina nie kojarzyła mi się nigdy z czymś co bym chciała spróbować. do momentu gdy dostałam książkę kucharską grzegorza łapanowskiego. on o niej tylko wspomina, ale to wystarczyło bym Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Słonina po ukraińsku

Słonina po ukraińsku 8317

Słonina po ukraińsku Składniki: - słoninka od 4cm w górę, najlepiej przerośnięta mięskiem - czosnek - majeranek - sól kamienna Słoninę kroimy na ka wałki dopasowane do naczynia. Nakłuwamy nożem i Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Peklowanie golonki

Peklowanie golonki 10404

Peklowanie– proces technologiczny, polegający na działaniu solanki lub mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa Zobacz więcej
delicious eating
delicious eating Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
DeliciousEating
Pieczona sarnina

Pieczona sarnina 11879

Pieczona sarnina - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Pieczona sarnina (08.01.2014)Tradycyjna zupa ogórkowa (03.01.2014)Zupa rybna z karpia Zobacz więcej
Kapusta jest dobrym źródłem witaminy C, błonnika, karotenu, składników mineralnych (m.in. fosforu, żelaza). Wszystkie warzywa kapustne zawierają substancja o działaniu antynowotworowym, Zobacz więcej
Mielonka z szynkowara z dodatkiem papryki, smakuje bardzo podobnie do kupnej mielonki, jest trochę bardziej zwarta. Przede wszystkim jednak wiemy co jest w środku. Składniki: 700 g łopatki wieprzowej Zobacz więcej
Słonina kiszona po chłopsku jak ulał pasuje do akcji Biało-Czerwona. Moja wersja została zainspirowana wpisem Olgi. Troszkę zmieniłem przyprawy, ale idea została (można dać upust fantazji). Akcja Zobacz więcej