słonina topiona

Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina 1811

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, doruskich pierogów. Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, a pokrojona cieniuteńko Zobacz więcej
Nie wędzona Wędzona SUROWIEC I PRZYPRAWY -słonina -czosnek -sól nie jodowana gruba -pieprz ziołowy białowieski WYKONANIE Kupioną Zobacz więcej
SUROWIEC -słonina ze skórą najlepiej aby była gruba z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -jeśli słonina jest z dużymi przyrostami mięsnymi można lecz nie trzeba Zobacz więcej
SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -2 kg słoniny najlepiej grubej 4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest to mieszanka przypraw w skład której Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
para w kuchni
Słonina wędzona

Słonina wędzona 9130

Kolejna odsłony Domowej Masarenki :) Dziś przyszedł czas na opisanie znakomitego delikatesu jakim jest wędzona słonina - niezastąpiony smakołyk na kanapki, "podkładka" pod jajka sadzone czy składnik Zobacz więcej
SUROWIEC, ZIOŁA I PRZYPRAWY -1 kg słoniny ze skórą 3-4 cm najlepiej swojskiej smaloną słomą -sól nie jodowana 120 g/kg i 1 l wody -pół główki czosnku zgniecionego -30 kulek ziela angielskiego -60 Zobacz więcej
SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -2 kg słoniny najlepiej grubej4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest to mieszanka przypraw w skład której Zobacz więcej
SUROWIEC -słonina z przyrostem mięsnym o grubości 5-8 cm ze skórą najlepiej aby była z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -do słoniny bez mięska nie dajemy Zobacz więcej
SUROWIEC -słonina 1,5 kg najlepiej gruba moja ma 5-6 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana gruba -czosnek surowy dobrej jakości jedna główka -czosnek granulowany sypany z ręki Zobacz więcej
Przy jesiennych klimatach bardzo lubię przyrządzać zupy na obiad. Są szybkie, pyszne i rozgrzewają nas w chłodniejsze dni. Dzisiaj zapraszam na porową z marchewką i serkiem topionym. A Wy jakie zupy Zobacz więcej
Top 5 pieczywa bezglutenowego – Przepisy kulinarne ze zdjęciami i rodzaje diet Przepisy kulinarne ze zdjęciami i rodzaje diet Strona Główna Kontakt Zasady publikacji recenzji książek Przepisy Zobacz więcej
solona słonina nie kojarzyła mi się nigdy z czymś co bym chciała spróbować. do momentu gdy dostałam książkę kucharską grzegorza łapanowskiego. on o niej tylko wspomina, ale to wystarczyło bym Zobacz więcej
Nie jestem wielką lodziarą z natury, ale do kręcenia lodów przez cały sezon zmuszają mnie dzieci, które - jak to dzieci - za lodami przepadają. Lodowych eksperymentów hipoalergicznych poczyniłam Zobacz więcej
fitnessfood
fitnessfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fitness Food Blog
Top produkty: Forskolina

Top produkty: Forskolina 28

Top produkty: Forskolina - fitness-food.pl zdrowa żywność O NAS Przepisy Drób Wołowina Wieprzowina Ryby i owoce morza Makarony Sałatki Grill Warzywa Pasty i nabiał Pieczywo i pizza Omlety i naleśniki Zobacz więcej
Przepis Zalewa -robimy zalewę (solankę) 120 g soli kamiennej na litr wody i do niej dodajemy pięć zgniecionych ząbków czosnków na kg słoniny -gotujemy szklankę wody i wrzucamy tam 3 liście laurowe,15 Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Marynowana słonina

Marynowana słonina 3958

Pomimo stereotypów w przestrzeni poradzieckiej, że wszyscy Ukraińcy lubią słoninę muszę przyznać, że daleko nie każdy ją lubi. Poza granicami Ukrainy można również spotkać wielu miłośników Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Słonina po ukraińsku

Słonina po ukraińsku 7316

Słonina po ukraińsku Składniki: - słoninka od 4cm w górę, najlepiej przerośnięta mięskiem - czosnek - majeranek - sól kamienna Słoninę kroimy na ka wałki dopasowane do naczynia. Nakłuwamy nożem i Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina 5880

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, doruskich pierogów. Potrzebna zarówno do farszu, jak i omasty. Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko Zobacz więcej
Słonina prasowana i „żeberka” z cebuli, czyli zagrycha do kielicha ;) – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Kanapkowo, Przystawki - Zobacz więcej