slow coffee

{{headerMessage}}
Filed under: breakfast, coffee time, fruit dishes, gluten-free, recipes, slow food, vegan, vegetarian Tagged: aromatic, jam, orange flower water, simple, strawberries, sweet for bread Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do you like classical music? Visit Concertgebouw in Amsterdam! Would you like to have a cup of coffee and a piece of delicious lemon tart? Visit the Concertgebouw once again! It’s a worldwide famous Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Quince Syrup with Ginger

Quince Syrup with Ginger 71

0
{{headerMessage}}
. Następnie umieść je w słoiku, zalej miodem i odrobiną soku z cytryny. Odstaw niezbyt szczelnie przykryty słoik na 24 godziny. Po upływie doby syrop jest gotowy do użycia. Filed under: 100% Polish, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
? Najlepsza jakościowo kawa od Java Coffee, apetyczne czkekoladowe serce posypane liofilizowanymi truskawkami z podwarszawskiej Manufaktury Czekolady, ekspresowa w przygotowaniu owsianka królewska z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
the coffee was way better than a year ago, not to mention the cakes offer...Na przykład o tarcie arbuzowej. Such as watermelon cake.Pyszny Steinhaus Delicious SteinhausLast, but not least: Sztrass Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Raspberry Crumble

Raspberry Crumble 60

0
{{headerMessage}}
C piekarnika na 20-30 minut. Kruszonka powinna stać się złocista. 4.W międzyczasie przygotuj krem łącząc ze sobą wszystkie jego składniki. Jeśli chcesz możesz dodać trochę więcej cytryny lub cukru. Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Colorful Fruit Sorbet

Colorful Fruit Sorbet 36

0
{{headerMessage}}
pojemniki w zamrażarce na 1,5-2 godziny. 5. Przed podaniem wyjmij pojemniki z zamrażarki i daj im odpocząć do 10 minut. Wyjmuj owocowe kostki z foremek przy pomocy małego nożyka. 6. Podawaj sorbet w Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Vegan Crumble with Plums

Vegan Crumble with Plums 36

0
{{headerMessage}}
) z mąką orkiszową i syropem klonowym. Uformuj kruszonkę palcami tak, aby miała strukturę pokaźnych okruchów chleba. 4. Wlej masę śliwkową do średniej wielkości naczynia żaroodpornego i posyp ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przestygnie pomieszaj ją z serkiem mascarpone. Kiedy ciasto będzie gotowe, ostudź je i przekrój na dwie warstwy. Na pierwszą nałóż warstwę kremu i przykryj ją drugą warstwą ciasta. Możesz włożyć je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto do formy o średnicy 26cm wyłożonej pergaminem i posyp truskawkami. 6. Piecz przez 45 minut albo aż będzie złotobrązowe w 180C. Filed under: coffee time, recipes, slow food, vegetarian Tagged: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gładki. Zdejmij go z ognia i dodaj wiórki kokosowe. Zamieszaj deser ponownie. Wlej jeszcze płynny deser do ozdobnych pucharków i umieść je w lodówce. Deser powinien zgęstnieć i zesztywnieć w ciągu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
deseru przybierz bezami i listkami mięty lub geranium. Uwaga! Deser należy przygotować na 3 godziny przed podaniem i schłodzić go w lodówce. Filed under: 100% Polish, coffee time, friends cooking, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na ciepło lub zimno z odrobiną bitej śmietanki. Filed under: Christmas, coffee time, dinner, fruits, gluten-free, recipes, slow food, vegan, vegetarian Tagged: dessert, non-alcoholic, pears, slow Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z Bangkoku wybraliśmy się do Chiang Mai pociągiem "Special Express", powiedziałabym "especially slow", jedzie 12 godzin jeśli jest punktualnie, a to się chyba nigdy nie zdarza :-) Generalnie spóźnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mango i pokrój je na małe kawałeczki. Owoce marakui poprzekrawaj na pół i wyjmij z nich miąższ, ale nie pozbywaj się pestek. Wrzuć wszystkie składniki do garnka z grubym dnem i gotuj na wolnym ogniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odrobiną syropu klonowego. Taki deser to wspaniałe ukoronowanie produktywnego dnia! Filed under: coffee time, gluten-free, recipes, slow food, vegan Tagged: dessert, millet, non-gluten, rose Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Millet Balls with Coconut

Millet Balls with Coconut 28

0
{{headerMessage}}
kuleczki w kokosie. Zawsze przechowuj je w lodówce. Filed under: coffee time, Food Gifts, gluten-free, recipes, slow food, sweets and desserts, vegan Tagged: coconut, gluten, light, millet grain, Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Spicy Raspberry Juice

Spicy Raspberry Juice 31

0
{{headerMessage}}
Przygotowanie 1. Umieść w garnku maliny, zalej je wodą, dodaj mandarynkę i przyprawy. 2. Gotuj sok w odkrytym garnku przez godzinę, potem zblenduj go dokładnie i przecedź przez grubsze sitko. 3. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasteczka. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut. Filed under: 100% Polish, Christmas dishes, coffee time, Food Gifts, recipes, slow food, sweets and desserts Tagged: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
utworzą zwartą i dość jednolitą masę.Jabłka wypełnij nadzieniem i nakryj odciętymi wierzchami. Ułóż je w formie na kawałku pergaminu i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20min. Zobacz więcej