slow coffee

Filed under: breakfast, coffee time, fruit dishes, gluten-free, recipes, slow food, vegan, vegetarian Tagged: aromatic, jam, orange flower water, simple, strawberries, sweet for bread Zobacz więcej
Do you like classical music? Visit Concertgebouw in Amsterdam! Would you like to have a cup of coffee and a piece of delicious lemon tart? Visit the Concertgebouw once again! It’s a worldwide famous Zobacz więcej
. Następnie umieść je w słoiku, zalej miodem i odrobiną soku z cytryny. Odstaw niezbyt szczelnie przykryty słoik na 24 godziny. Po upływie doby syrop jest gotowy do użycia. Filed under: 100% Polish, Zobacz więcej
Witaj! Dziś mam dla Ciebie małą niespodziankę :-) Ostatnio większość mojego czasu pochłaniał pewien projekt. Otóż zostałam autorką Walentynkowej Slow Paczki! Już w listopadzie ubiegłego roku zaczęłam Zobacz więcej
the coffee was way better than a year ago, not to mention the cakes offer...Na przykład o tarcie arbuzowej. Such as watermelon cake.Pyszny Steinhaus Delicious SteinhausLast, but not least: Sztrass Zobacz więcej
SoSlowCuisine
SoSlowCuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soslowcuisine
Raspberry Crumble

Raspberry Crumble 57

0
C piekarnika na 20-30 minut. Kruszonka powinna stać się złocista. 4.W międzyczasie przygotuj krem łącząc ze sobą wszystkie jego składniki. Jeśli chcesz możesz dodać trochę więcej cytryny lub cukru. Zobacz więcej
pojemniki w zamrażarce na 1,5-2 godziny. 5. Przed podaniem wyjmij pojemniki z zamrażarki i daj im odpocząć do 10 minut. Wyjmuj owocowe kostki z foremek przy pomocy małego nożyka. 6. Podawaj sorbet w Zobacz więcej
) z mąką orkiszową i syropem klonowym. Uformuj kruszonkę palcami tak, aby miała strukturę pokaźnych okruchów chleba. 4. Wlej masę śliwkową do średniej wielkości naczynia żaroodpornego i posyp ją Zobacz więcej
przestygnie pomieszaj ją z serkiem mascarpone. Kiedy ciasto będzie gotowe, ostudź je i przekrój na dwie warstwy. Na pierwszą nałóż warstwę kremu i przykryj ją drugą warstwą ciasta. Możesz włożyć je Zobacz więcej
ciasto do formy o średnicy 26cm wyłożonej pergaminem i posyp truskawkami. 6. Piecz przez 45 minut albo aż będzie złotobrązowe w 180C. Filed under: coffee time, recipes, slow food, vegetarian Tagged: Zobacz więcej
gładki. Zdejmij go z ognia i dodaj wiórki kokosowe. Zamieszaj deser ponownie. Wlej jeszcze płynny deser do ozdobnych pucharków i umieść je w lodówce. Deser powinien zgęstnieć i zesztywnieć w ciągu Zobacz więcej
deseru przybierz bezami i listkami mięty lub geranium. Uwaga! Deser należy przygotować na 3 godziny przed podaniem i schłodzić go w lodówce. Filed under: 100% Polish, coffee time, friends cooking, Zobacz więcej
na ciepło lub zimno z odrobiną bitej śmietanki. Filed under: Christmas, coffee time, dinner, fruits, gluten-free, recipes, slow food, vegan, vegetarian Tagged: dessert, non-alcoholic, pears, slow Zobacz więcej
Z Bangkoku wybraliśmy się do Chiang Mai pociągiem "Special Express", powiedziałabym "especially slow", jedzie 12 godzin jeśli jest punktualnie, a to się chyba nigdy nie zdarza :-) Generalnie spóźnia Zobacz więcej
mango i pokrój je na małe kawałeczki. Owoce marakui poprzekrawaj na pół i wyjmij z nich miąższ, ale nie pozbywaj się pestek. Wrzuć wszystkie składniki do garnka z grubym dnem i gotuj na wolnym ogniu Zobacz więcej
odrobiną syropu klonowego. Taki deser to wspaniałe ukoronowanie produktywnego dnia! Filed under: coffee time, gluten-free, recipes, slow food, vegan Tagged: dessert, millet, non-gluten, rose Zobacz więcej
kuleczki w kokosie. Zawsze przechowuj je w lodówce. Filed under: coffee time, Food Gifts, gluten-free, recipes, slow food, sweets and desserts, vegan Tagged: coconut, gluten, light, millet grain, Zobacz więcej
Przygotowanie 1. Umieść w garnku maliny, zalej je wodą, dodaj mandarynkę i przyprawy. 2. Gotuj sok w odkrytym garnku przez godzinę, potem zblenduj go dokładnie i przecedź przez grubsze sitko. 3. Zobacz więcej
ciasteczka. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut. Filed under: 100% Polish, Christmas dishes, coffee time, Food Gifts, recipes, slow food, sweets and desserts Tagged: Zobacz więcej
utworzą zwartą i dość jednolitą masę.Jabłka wypełnij nadzieniem i nakryj odciętymi wierzchami. Ułóż je w formie na kawałku pergaminu i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20min. Zobacz więcej