słowiańska

Schab po Słowiańsku (tak go nazwaliśmy) Przepis na to danie znajdziemy na różnych stronach wschodnich w internecie oraz na np. hiszpańskich !!! . Najczęściej jednak jest spotykany na stronach Zobacz więcej
wkład i będą pękać w trakcie gotowania. Pierogi są podawane na dwa sposoby: gotowane lub gotowane i smażone. Sposób wykończenia zależy od nadzienia. Nadziewane owocami nigdy nie są smażone. Natomiast Zobacz więcej
, specjalizującej się w pizzy na dowóz. Ale i tak jak do tej pory, to na Winogradach/Piątkowie nic lepszego nie znalazłam, pewnie trafię tu jeszcze nie raz. Może nawet zmienię swoje zdanie na temat Zobacz więcej
Prsut - suszona szynka słowiańska - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Prsut – suszona szynka Zobacz więcej
posmak węgla, który jest tak bardzo charakterystyczny dla potraw robionych na otwartym ogniu. Kalmary z grilla Kalmary z grilla można podać ztradycyjnymi słowiańskimi dodatkami – gotowane ziemniaki i Zobacz więcej
, jakim jest meksykańskie chilli z mięsem i chyba najbardziej słowiańskiego ze wszystkich przetworów. Efekt jest zaskakująco pozytywny. 0,5kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 duże pomidory 1 duża Zobacz więcej
Obiecaj w ciemno, że przygotujesz to danie. Jakkolwiek mało zachęcająco będzie brzmiało. To pieczona biała kapusta (ewentualnie w towarzystwie ziemniaków). Brzmi jak czołowe osiągnięcie słowiańskiej Zobacz więcej
się nie udało, a już z pewnością akcja nie miałaby bannerków ;). Jeszcze raz Ci za wszystko dziękuję! Chciałabym też podziękować autorce bloga "Trzeci Talerz" za niezwykle ciepły list oraz wspaniałe Zobacz więcej
, poziomka, szczaw. Zwierzęta hodowlane: gęś domowa, kaczka domowa, krowa, kura, owca, świnia domowa Ryby: dorsz, flądra, karp, jesiotr, lin, łosoś, szczupak, śledź, węgorz. Tłuszcze: olej (lniany) Zobacz więcej
chleb słowiański z masłem, pastą brokułową i jajecznicą z jogurtem greckim slavic bread with butter, paste broccoli and scrambled eggs with greek yogurt ~*~ Hej. Uśmiechnij się! Przecież to Ty Zobacz więcej
akcji kulinarnych wywodzących się z różnych krajów świata, brakuje takiej, która zebrałaby przepisy z terenu Słowiańszczyzny, i że chciałabym stworzyć taką wirtualną słowiańską książkę kucharską. A Zobacz więcej
Moi Drodzy!!! Chciałabym zaprosić Was do udziału w drugiej edycji akcji kulinarnej "Kuchnia Krajów Słowiańskich". W zeszłym roku udało nam się zebrać 65 smakowitych przepisów i mam nadzieję, że i tym Zobacz więcej
Mamy w naszym czerwcowym kalendarzu alternatywę dla Walentynek, nasze rodzime święto zakochanych. To słowiańskie święto Noc Kupały. Nazywana także nocą kupalną, kupalnocką, kupałą, sobótką, sobótkami Zobacz więcej
Skadniki: Naleniki: 1 szklanka ciepego soku z buraka 1 yeczka koncentratu barszczy czerwonego Szklanka mki yeczka proszku do pieczenia yeczka cukru yeczki soli 1 jajko Sl Nadzienie: 1 pczek zielonych Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Breakfast
Sobota

Sobota 55

0
jajecznica z kiełbasą, szpinakiem, pomidorem, fetą i pieprzem ogórek małosolny chleb słowiański kawę wypiłam wcześniej ;) Zobacz więcej
Cassie
Cassie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
make everything you do an art
~015.

~015. 237

0
Chleb słowiański z domowym masłem orzechowym; kawałki jabłka z orzechową posypką Orzeszkowo orzechowo. Lista spisana, wystarczy tylko ruszyć tyłek. Zobacz więcej
ollala
ollala Obserwuj blogaObserwujesz bloga
śniadaniowe fantazje
395.

395. 134

0
kasza jaglana z truskawkami, prażonymi płatkami migdałowymi i cynamonem, zalana ciepłym mlekiem lekko, poświątecznie. a takie śniadania w towarzystwie mamy jadłam: chleb słowiański z pastą jajeczną z Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
(bez tytułu)

(bez tytułu) 132

0
Sałatka słowiańska składniki: 1 duży słoik ogórków konserwowych 3 średnie cebule 1,5 kg kiełbasy (żywiecka albo krakowska) 1 słoik Zobacz więcej
Agnieszka_Smakiem
Agnieszka_Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakiem
Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa 44

1
Charakterystyczna dla naszej, słowiańskiej kuchni – konsystencją, aksamitnością, stopniem miękkości warzyw. Złożona, rozmaita, bogata, ale nie tak gęsta jak choćby włoska ribollita. Ja nie lubię Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Kruche podpłomyki

Kruche podpłomyki 277

0
Starsze niż nasz świat, prostsze niż konstrukcja cepa. Wariacja ta jest patriotyczną, słowiańską alternatywą dla obcych kulturowo, świecących w ciemnościach czipsów. Wałki w dłoń! Bierzemy: mąkę wodę Zobacz więcej