smaki czasu

{{headerMessage}}
Od dłuższego czasu (kilku lat) oglądam namiętnie mnóstwo programów kulinarnych. Prowadzą je znani szefowie kuchni, smakosze, pasjonaci, blogerzy. Lubię programy polskie i zagraniczne. Od jakiegoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Borówki są teraz wszędzie, w supermarketach, osiedlowych warzywniakach i na ryneczkach. Są nie tylko słodkim dodatkiem do naszego menu, ale też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ZUPA DYNIOWA Z PIECZONYCH WARZYW Zupka ta powstała wczesną jesienią, kiedy dynie królowały na naszych stołach. Przepis jest autorski, ale natchnęła mnie Blogowiczka (niestety nie pamiętam która, jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przybyły tu spod Lwowa, przygotowały piękny pokaz tańców oraz śpiewów ukraińskich. Cudne miały stroje z ludowymi haftami, uwielbiam rekodzieło! Nie zabrakło też rozmów o zdrowym żywieniu i właściwym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kochani ! :) Nastała chwila, gdy rusza TRZECIA już Akcja Tęcza Smaków :) W tym roku zaczynamy jeszcze później, niż w zeszłym, ale za to ze świątecznym akcentem w tle :) Również w tym roku udało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kochani ! :) Nadeszła zatem wiekopomna chwila, gdy rusza Druga już Akcja Tęcza Smaków :) W tym roku zaczynamy nieco później, niż w zeszłym, ale za to udało mi się tym razem zawalczyć trochę o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale mam nadzieję, że się odrodzi. Widzę, że jest potrzeba wracania do ludzkich spraw, ciepłych i normalnych, a nie do sztancy czy umundurowania." * * Dorota Sumińska, fragment wywiadu, Wysokie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
krem z dyni i papryki - allaabouttasteblog Sernik na zimno - Rozkosze Podniebienia Sok pomarańczka - Matka, żona i kucharka Sok witaminka - Matka, zona i kucharka Spaghettii aglio olio e peperonico - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wystarczająco sycąca obiadową porą zawierająca w sobie: mix sałat, parę pomidorków koktajlowych, parę pomidorów suszonych, garść kaparów, paprykę marynowaną czerwoną, pół papryki zielonej, 1 małą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grubym dnie,podlać odrobiną wody i postawić na średnim ogniu i mieszać od czasu do czasu do momentu,aż zacznie się delikatnie rozpadać.W ten czas dosypać cukier,dodć sok i skórkę cytrynową oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, odrzucam wydumane przepisy i chcę swój wolny czas spędzić z daleka od garów. Idę więc po najmniejszej linii oporu i sięgam po sprawdzonego Ottolenghi, którego pomysły na proste przekąski nigdy mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj przyszła paczka od firmy Teekanne , z którą miałam ogromną przyjemność podjąć ostatnio współpracę. Po odpakowaniu zobaczyłam bardzo przydatne i fajne gadżety oraz pudełka różnych herbat, a w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No więc jak w tytule. Moja zmęczona głowa nie ma czasu myśleć, co na kolację. Dziecko chore, praca leży i kwiczy, a jeść trzeba i to czasem coś ciepłego. Musi być szybko, zdrowo, bez komplikacji. Taka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z cienką końcówką. Do formy na muffinki wkładamy papilotki , każdą napełniamy do połowy wysokości ciastem. Pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie wyjmujemy muffinki , w każdą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham zapach brzoskwini, subtelny, ' pudrowy smak ' i czas kiedy się pojawiają w sklepach ... Do jutra, udanego wieczoru! Pozdrawiam Inka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zgodnie z zapowiedzią dzisiaj przepis z zastosowaniem kiszonych cytryn. Aromatyczny tagine o słodko-ostrym smaku. Przepis uzupełnię w najbliższym czasie... Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Rabarbarowiec kruszony

Rabarbarowiec kruszony 231

0
{{headerMessage}}
Alina Waliczek15 maja, 2013 No właśnie smaki się zmieniają,Teraz wiesz co straciłaś,Ja swego czasu nie lubiłam szpinaku.A teraz bardzo lubię. Usuń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort na Halloween Torcik wielkości 15x15x15 w dwóch smakach malinowo - brzoskwiniowym. już od jakiegoś czasu "chodziła" za mną taka dekoracja tortu w stylu angielskim, i nadarzyła się okazja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Lubię czasem "pokombinować" łącząc różne smaki. Tym razem połączenie słodkiej bezy kokosowej z wiśniami i warstwą sernika był strzałem w dziesiątkę! Lekki, orzeźwiający.... pyszności. Polecam Zobacz więcej
TheStudentCookbook
TheStudentCookbook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
The Student Cookbook
Piwowarsko :)

Piwowarsko :) 38

0
{{headerMessage}}
Zdrowy tryb życia to nie zawsze picie w 100% tylko wody, zielonej herbaty i ziółek. Czasem trzeba trochę odpuścić i poznać też nowe smaki... :) Zobacz więcej