Przepis na smaki czasu

W upalne piątkowe popołudnie, w malowniczej kozackiej stanicy Ataman w Gutkowie koło Olsztyna miało miejsce wspaniałe wydarzenie, łączące dwie kultury: polską i ukraińską. Nad malowniczym jeziorem, w Zobacz więcej
Kochani ! :) Nadeszła zatem wiekopomna chwila, gdy rusza Druga już Akcja Tęcza Smaków :) W tym roku zaczynamy nieco później, niż w zeszłym, ale za to udało mi się tym razem zawalczyć trochę o Zobacz więcej
Senna wioska gdzieś na pograniczu Opolszczyzny i Dolnego Śląska.Ogród Babci Uli za drewnianą bramą.Uśmiechające się rumiane dynie nieprzeciętnych rozmiarów,porozrzucane po kątach wyblakłej trawy. Zobacz więcej
Mój mąż lubi ostatnio zadawać swoim przyjaciołom pytanie: „Wiesz, jak smakuje mleko po płatkach kukurydzianych? To teraz wyobraź sobie lody o tym smaku! Są genialne!”. Rzadko kiedy ekscytuje się aż Zobacz więcej
To jeszcze nie koniec wpisów dotyczących naszych poczynań z pogranicza Toskanii oraz Emilii-Romanii, jednak już dłużej nie mogłem zwlekać z tymi zdjęciami, z naprawdę wspaniałym […] Zobacz więcej
To jeszcze nie koniec wpisów dotyczących naszych poczynań z pogranicza Toskanii oraz Emilii-Romanii, jednak już dłużej nie mogłem zwlekać z tymi zdjęciami, z naprawdę wspaniałym […] Zobacz więcej
Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Borówki są teraz wszędzie, w supermarketach, osiedlowych warzywniakach i na ryneczkach. Są nie tylko słodkim dodatkiem do naszego menu, ale też Zobacz więcej
No więc jak w tytule. Moja zmęczona głowa nie ma czasu myśleć, co na kolację. Dziecko chore, praca leży i kwiczy, a jeść trzeba i to czasem coś ciepłego. Musi być szybko, zdrowo, bez komplikacji. Taka Zobacz więcej
czwartek, 03 lipca 2014 Zalety: można go zrobić z dowolnych owoców, można dowolnie dosłodzić, dowolnie zagęścić, i co najważniejsze (?), jak na kisiel owocowy przystało, ma w sobie owoce! Wady? BRAK. Zobacz więcej
FANFARY !!!! SKOCZNA MUZYKA W TLE... Widoczny banner na telebimie w tle ...... pojawiają się piękni i Zobacz więcej
Od czasu do czasu odwiedzamy bajeczne miejsce o wdzięcznej nazwie "Jordanówka". To miejsce, gdzie można naprawdę porządnie odpocząć i wyciszyć się. Czasem wystarczą mi dwa dni, żeby zdystansować się Zobacz więcej
ZUPA DYNIOWA Z PIECZONYCH WARZYW Zupka ta powstała wczesną jesienią, kiedy dynie królowały na naszych stołach. Przepis jest autorski, ale natchnęła mnie Blogowiczka (niestety nie pamiętam która, jeśli Zobacz więcej
Wczoraj przyszła paczka od firmy Teekanne , z którą miałam ogromną przyjemność podjąć ostatnio współpracę. Po odpakowaniu zobaczyłam bardzo przydatne i fajne gadżety oraz pudełka różnych herbat, a w Zobacz więcej
Koniec czerwca to najlepszy czas na zrobienie orzechówki. Owoce orzecha włoskiego są w tym czasie najlepsze, mają najwięcej soków, ale nie są jeszcze twarde. Wspaniała naleweczka przyda się w jesienne Zobacz więcej
Kochani ! :) Nastała chwila, gdy rusza TRZECIA już Akcja Tęcza Smaków :) W tym roku zaczynamy jeszcze później, niż w zeszłym, ale za to ze świątecznym akcentem w tle :) Również w tym roku udało Zobacz więcej
codojedzenia
codojedzenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.codojedzenia.pl
Jeszcze jest czas!

Jeszcze jest czas! 437

Przekąski na zimno, Przepisy Sylwestrowe Jeszcze jest czas! 2012/12/31 , Gosia Jesli jeszcze ci brakuje pomyslow na zimne przekaski to proponuje roladki ze swiezego ogórkawypelnione owczym serem. Zobacz więcej
"Ja już nie przystaję do tego świata - mieszkam na wsi, a sąsiad ma pretensje, że psy szczekają po 22. Tego to ja już nie rozumiem. Niech pani popatrzy, co się stało ze światem: wszelki indywidualizm Zobacz więcej
claud
claud Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mniam po wegetariańsku
Czasu a czasu

Czasu a czasu 115

Jak słyszę/czytam o trygonometrii to mnie ciarki przechodzą... Ja kaszę jaglaną gotuję tak: 1) przelewam ją wrzącą wodą dwa razy, aby pozbyć się goryczki 2) dodaję do gotującego się mleka ( szklanka Zobacz więcej
wystarczająco sycąca obiadową porą zawierająca w sobie: mix sałat, parę pomidorków koktajlowych, parę pomidorów suszonych, garść kaparów, paprykę marynowaną czerwoną, pół papryki zielonej, 1 małą Zobacz więcej
Od dłuższego czasu (kilku lat) oglądam namiętnie mnóstwo programów kulinarnych. Prowadzą je znani szefowie kuchni, smakosze, pasjonaci, blogerzy. Lubię programy polskie i zagraniczne. Od jakiegoś Zobacz więcej