smakując toskanię

Nie jest to typowa książka kucharska, w której przepisy poustawiane są jeden za drugim w mniej lub bardziej uporządkowany sposób. Nie jestem nawet przekonana, czy w ogóle można ją książką kulinarną Zobacz więcej
"Smakując Toskanię" autorstwa Beth Elon to apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach, której szlak wyznaczają nie tylko doznania smakowe. Czytając tę opowieść, przeniesiemy się myślami i Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
‚Kocham Toskanię’

‚Kocham Toskanię’ 78

Nie jest chyba dla nikogo tajemnicą fakt, iż kocham Toskanię :) I to dlatego między innymi już od kilku lat podczytuję blog mieszkającej tam Giulii – ‘Jul’s Kitchen’. Lubię nie tylko jej przepisy (na Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Kocham Toskanię

Kocham Toskanię 51

Recenzja książki znanej włoskiej blogerki. Jak gotujedziewczyna zsamego serca włoskiejkuchni? Giuli Scarpaleggia ,,Kocham Toskanię kolory, smaki izapachy” Wydawnictwo: Jedność Liczba stron: 192 Zobacz więcej
Bardzo interesuję mnie rozdźwięk pomiędzy tym co jedzą znani blogerzy i szefowie kuchni, a tym co jedzą zwykli ludzie. W Polsce jest on bardzo duży, co być może wynika z naszych kompleksów, ale nie Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Wygraj ksiązke "Kocham Toskanię"

Wygraj ksiązke "Kocham Toskanię" 35

Zgodnie z obietnicą zapraszam Was do udziału w konkursie na blogu Bo(ro)nAppétit, w którym możecie wygrać wspaniałą książkę "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy". Recenzję tej książki zamieściłam Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Wyniki konkursu "Kocham Toskanię"

Wyniki konkursu "Kocham Toskanię" 35

Moi Drodzy! Bardzo serdecznie dziękuję za udział w konkursiena moim blogu. Jestem niezmiernie uradowana, że wzięliście w nim udział. Z ogromnym apetytem przeczytałam wszystkie komentarze, po których Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Smakując przedwojenny Lublin

Smakując przedwojenny Lublin 62

Smakując przedwojenny Lublin - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Przetwory Sałatki Na słodko Alkohole Napoje Zobacz więcej
Będę szczera. To danie zrobił mój mąż:) Ja jednak też miałam w tym obiedzie udział. Nie, nie pokroiłam warzyw:) Podsunęłam mężowi książkę Kocham Toskanię. Spędził z nią cały wieczór izaplanował menu Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Smakując smakowanie

Smakując smakowanie 232

Smakowanie każdej nowej książki kulinarnej jest równie przyjemne i ekscytujące, jak smakowanie nieznanej wcześniej potrawy. Wszystkie zmysły powinny być zaspokojone. Szelest kartek, dotyk papieru, Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Smakując smakowanie

Smakując smakowanie 170

Smakowanie każdej nowej książki kulinarnej jest równie przyjemne i ekscytujące, jak smakowanie nieznanej wcześniej potrawy. Wszystkie zmysły powinny być zaspokojone. Szelest kartek, dotyk papieru, Zobacz więcej
Dzień siódmy Nie wiedzieliśmy, jaka będzie pogoda, więc zwlekaliśmy z decyzją, gdzie jechać: czy do Australian Reptile Park i na Central Coast (gdzie mieszka rodzina chłopaka mojej siostry), czy do Zobacz więcej
Dziś pokażę Wam jak fajnie można spędzić czas nad poznańską Maltą i jaka fajna książka trafiła w moje ręce. Mowa będzie o nowej pozycji wydawnictwa Jedność „Kocham Toskanię”. Więcej na jej temat Zobacz więcej
Dziś pokażę Wam jak fajnie można spędzić czas nad poznańską Maltą i jaka fajna książka trafiła w moje ręce. Mowa będzie o nowej pozycji wydawnictwa Jedność „Kocham Toskanię”. Więcej na jej temat Zobacz więcej
Jakiś czas temu obiecałam Wam, że napiszę kilka słów o książce, jaką otrzymałam od Wydawnictwa Jedność. Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy, to książka której autorką jest Giulia Scarpaleggia - Zobacz więcej
"Smakując Grecję" wyprawy po greckim stole - Chrisopher Bakken. Dziś proponuje Wam wędrówkę po greckich potrawach smakując miód tymiankowy, oliwki i ośmiornice, placki z ciecierzycy czy wina z Zobacz więcej
Dwie książki o Grecji, a każda pokazuje jej zupełnie różne oblicza. Zdecydowanie wolę reportażową opowieść Dionisiosa Sturisa od kulinarnych wywodów Christophera Bakkena. Obie książki zabrałam ze sobą Zobacz więcej
Dzień piąty Kontynuując podróżowanie po NSW, zdecydowaliśmy się pojechać na Hyams Beach, oddaloną 250 km od Sydney. Dzięki temu, że chłopak mojej siostry wziął urlop, mogliśmy wybrać się samochodem, Zobacz więcej
Dzień jedenasty Pojechałam z bratem do centrum Sydney. Nie mieliśmy bardzo skonkretyzowanych planów, ale zdecydowaliśmy się na odwiedzenie muzeum figur Madame Tusseaud. Jest to "sieć" znana na całym Zobacz więcej
Lata i męczących upałów ciąg dalszy – mija już tydzień ponad 30-sto stopniowej kanikuły (w środę ma się jednak ‘ochłodzić’ : 28 stopni w zamian za dzisiejsze 38 ;)) . Staram się jednak nie narzekać, Zobacz więcej