smakując toskanię

Nie jest to typowa książka kucharska, w której przepisy poustawiane są jeden za drugim w mniej lub bardziej uporządkowany sposób. Nie jestem nawet przekonana, czy w ogóle można ją książką kulinarną Zobacz więcej
"Smakując Toskanię" autorstwa Beth Elon to apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach, której szlak wyznaczają nie tylko doznania smakowe. Czytając tę opowieść, przeniesiemy się myślami i Zobacz więcej
alebie
alebie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miedzy kuchnia a pokojem
ciekawostki

ciekawostki 52

0
komentarzy: Prześlij komentarz Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję! Nowszy postStarszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) polub mnie na Fb warto mieć na Zobacz więcej
komentarzy: Prześlij komentarz Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) polub mnie na Fb warto mieć na półce "Dzika Zobacz więcej
pójdą KAWA i ANTIPASTI (czyli zakąski). Proszę o odrobinę cierpliwości. ;) Moje źródła przepisów i pomysłów: Cucina- co prawda strona jest po włosku, ale przepisy wyglądają świetnie, poza tym to Zobacz więcej
pochodzi z książki "Smakując Toskanię". Składniki na ok. 4 porcje: 2 szklanki ciecierzycy 1 niewielka cebula łyżka oliwy z oliwek gałązka rozmarynu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego ok. 3 Zobacz więcej
uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) polub mnie na Fb warto mieć na półce "Dzika kuchnia" Ł. Łuczaj "Historia ze smakiem. Zapach Zobacz więcej
makaron i całość gotować aż warzywa i makaron staną się zupełnie miękkie. W razie potrzeby dolać wodę. Doprawić solą i pieprzem. Z zupy też można przygotować krem; po dodaniu fasoli, gotujemy zupę Zobacz więcej
alebie
alebie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miedzy kuchnia a pokojem
guacamole

guacamole 58

0
. Wasilkowska "Smakując Toskanię" B. Elon "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" M. Fort "White Plate. Słodkie" E. Mórawska subskrybcja obserwatorzy warto tam zajrzeć Incanto Kolonia Kukbuk magazyn Zobacz więcej
Moja ostatnia długa nieobecność na blogu spowodowana była urlopem. Podróżowaliśmy motocyklem po Włoszech odwiedzając Południowy Tyrol i Toskanię, a wracając przez Bolonię i Wenecję. Zwyczajowo piszę Zobacz więcej
Czasem nachodzi mnie ochota na sałatkę. Myślę sobie wtedy, jakie składniki by w niej połączyć, żeby smakowało to dobrze. Tym razem w lodówce znalazłem szynkę parmeńską i przypomniał mi się czas kiedy Zobacz więcej
Gruzińskie winko najlepiej smakuje z lokalnymi piklami, tak jak w tej przemiłej knajpce w Sighnaghi. Uroczym miasteczku w Kachetii nieco przypominającej Toskanię. Miasteczko jest położone wysoko, skąd Zobacz więcej
, Nasz rok w Oriencie, Smakując Toskanię Wydawnictwo Nasza Księgarnia: Dzika Kuchnia Wydawnictwo Czarna Owca: Smaki z Fjallbacki Post Konkurs: KULINARNE PODRÓŻE MAŁE I DUŻE – prześlij zdjęcie i wygraj Zobacz więcej
Wygrałam ostatnio książkę "Smakując Toskanię" Beth Elon. Przyznam, że nie przeczytałam jeszcze całej, ze względu na brak czasu oczywiście. Jest fajna, strasznie mnie wciąga, ale wywołuje też we mnie Zobacz więcej
, ja natomiast miałam problem z pałeczkami, nie potrafiłam ich prawidłowo trzymać. Sushi – jedyne, co nam smakowało, oprócz nori (wodorost), w które owinięty jest ryż i pozostałe składniki. Na talerzu Zobacz więcej
. Dziękujemy sponsorom nagród: Wydawnictwu Czarna Owca za książki „Smaki z Fjallbacki” Wydawnictwu Nasza Księgarnia za przewodnik „Dzika Kuchnia” Wydawnictwu Pascal za pozycje : „Smakując Toskanię” , Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Flaki po florencku

Flaki po florencku 69

0
Przepis na Trippa alla Florentina, podpatrzyłam kiedyś u Roberta Makłowicza, gdy podczas swoich licznych wojaży odwiedził Toskanię. Zaciekawiło mnie to danie, bo przepis różni się od naszych Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na przepysznego królika. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz-amator :) Jedyne czego potrzebujecie , to tylko świeżych ziół i dobrego białego Zobacz więcej
i więcej stolików, ponieważ w godzinach szczytu wchodzili co chwilę nowi klienci, którzy musieli czekać na miejsca, a to może być dość stresujące i denerwujące dla siedzących już gości. W okresie Zobacz więcej
smaki. Najlepiej pistacjowe, najlepiej ze sławnych orzechów z Bronte na wschodzie wyspy. W lodowej produkcji Włosi są mistrzami świata, ich gelato ma smak prawdziwej wanilii, czekolady czy limonki. Zobacz więcej