smakuje następnego dnia

Jest to bardzo prosta rybna przekąska karnawałowa ze śledzi i marynowanych śliwek z odrobiną majonezu w postaci sałatki. Do tej sałatki można również dodać cebulkę, która doskonale zaostrzy danie. Zobacz więcej
Pasta Składniki: biała fasola słonecznik oliwa z oliwek suszone pomidory sól Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) ugotowałam do miękkości. Słonecznik uprażyłam. Do fasoli dodałam słonecznik, Zobacz więcej
Pewnie nie będę zbyt oryginalna jeśli powiem, że mam słabość do świeżych, jeszcze ciepłych bułeczek. Takich pachnących, podjadanych w najlepszej wersji z kawałkiem zimnego masła (takie miękkie smakuje Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Bigos z fasolki

Bigos z fasolki 55

1
800 g żółtej fasolki 2 marchwie 2 cebule 1/4 szklanki oleju 2 pomidory natka pietruszki sól, pieprz Fasolkę i marchewkę ugotować osobno w osolonej wodzie (ale nie rozgotować). Następniepokroić na Zobacz więcej
Znów upały... Trzeba sobie jakoś z nimi radzić! Dziś zamiast klasycznej wody, czy lemoniady proponujemy mrożoną herbatę:) Składniki: zielona herbata syrop z agawy maliny lód Przygotowanie: Zaparzyć Zobacz więcej
trusskawkowa94
trusskawkowa94 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co lubię najbardziej ...
38.

38. 131

0
bułka hietschtad z masłem orzechowym i suszonymi bananami/serkiem wiejskim i dżemem wiśniowym, inka Pomału wychodzi słońce <3 Nie wiem czy ta bułka się tak nazywa, ale coś takiego :PNie miałam Zobacz więcej
. Ułożyć warstwę na sałatce. Na cebulę wyłożyć tuńczyka: Tuńczyka posypać pozostałym serem. Na warstwie sera rozprowadzić 2-3 łyżki majonezu.Delikatnie posolić, popieprzyć: Żółtka zetrzeć na drobnej Zobacz więcej
Składniki: 5 kg wiśni 2 kg cukru laska wanili Wiśnie umyć, odsączyć i wydrylować. Wsypać do dużego garnka z grubym dnem, zasypać cukrem, wymieszać i zostawić na kilka godzin, żeby puściły sok. Dodać Zobacz więcej
Sałatkę z kuskusa robi się bardzo szybko, jednak najlepiej smakuje następnego dnia. SKŁADNIKI: 1 szklanka kuskusa osolony wrzątek 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny pomidor 1/2 ogórka 1/2 cebuli 1/2 Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku z sosem pomidorowym oraz smacznymi dodatkami takimi jak cebula, kiełbasa zwyczajna i majeranek. Smaczna i syta, najlepiej smakuje podawana ze świeżą pokrojoną bagietką. Idealna na Zobacz więcej
To moja ulubiona odmiana pierogów ze szpinakiem, choć może nie tak urodziwa jak te zielone pierogi ze szpinakiem i fetą. Feta nadaje nadzieniu konkretny, mocny smak, który doskonale współgra ze Zobacz więcej
drugiej misce, w kąpieli wodnej, rozpuścić gorzką czekoladę razem z czterema łyżkami masła orzechowego. Na blaszkę rozłożyć masę z herbatników i masła orzechowego. Wyrównać. Na wierzch wylać polewę z Zobacz więcej
Składniki: 2 jajka pół małej cebuli łyżka musztardy pieprz Przygotowanie: Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę, cebulę również staramy się pokroić jak najdrobniej. Dodajemy musztardę i Zobacz więcej
Aromatyczna tarta na nietypowym twarogowym spodzie z klonowo-wanliowym nadzieniem i zatopionymi w nim smakowicie orzechami pecan to oryginalny pomysł na weekendowe ciasto. Smakuje zarówno świeże jak i Zobacz więcej
minut, dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, wędlinę w kostkę i przecier pomidorowy, przyprawiamy. Wszystko to dusimy na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej miękkości składników (tzn. pieczarek Zobacz więcej
Ulubione ciasto mojego dziadka, najlepiej smakuje na następny dzień, łatwe w przygotowaniu, pyszne, zawsze wychodzi. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
marynowana feta

marynowana feta 351

1
Ser feta marynowany w oliwie z dodatkiem świeżych ziół, kolorowego pieprzu ziarnistego i czosnku smakuje fantastycznie. Można go dodawać sałatek, świetnie smakuje w sałatce kuskus z pieczonymi Zobacz więcej
Całkiem dobra, lekka sałatka z owocami i warzywami. Skropiona sokiem z limonki. Idealnie nadaje się do pracy lub szkoły. Składniki: 30 gram makaronu sojowego, zalewamy wrzącą wodę i odstawiamy na Zobacz więcej
Proponuję Wam dzisiaj danie dietetyczne, jednogarnkowe. Nie napracujecie się przy nim za dużo, aefekt powinien bardzo zadowolić. Danie to bardzo dobrze smakuje również następnego dnia, po podgrzaniu. Zobacz więcej
Krem owsiany "Czekoburak" z bananem, podany z domową granolą kokosowąWytrwale przestrzegam postanowienia, żeby częściej robić kremy owsiane i przyznam, że co następny, to smakuje mi jeszcze bardziej! Zobacz więcej