smalec z kaczki

jest bardzo prosto, wykorzystałam mięso z nóg kaczki. Wcześniej ugotowane jak do rosołu. Zamiast słoniny użyłam podgardla, z tego względu że jest tam trochę chudego mięsa. A jedynym dodatkiem do Zobacz więcej
Pierogi z farszem z mięsa kaczki podsmażane na gęsim smalcu lut 15, 2013 Pierogi są oczywistym następstwem rosołu z kaczki, o którym pisałam jakiś czas temu. Coś przecież trzeba z tym mięsem zrobić! Zobacz więcej
Co zrobić z wytopionym tłuszczem, który powstaje przy pieczeniu kaczki?? Oczywiście smalczyk! Podajemy jako przystawkę z ogórkiem kiszonym:) wytopiony tłuszcz z kaczki 2-3 średnie cebule 1 jabłko Zobacz więcej
Z pewnością smaczne, szkoda, że ja nie mogę takich cudów jeść, bo mi serce wysiądzie :( Mi lekarz kazał ograniczyć tłuszcze do olejów roślinnych i to najlepiej rzepakowego, bo ma najlepszy skład Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu piekłam połówkę kaczki: klasycznie z kwaskowymi jabłkami, oprószoną jedynie szarą solą morską, zmielonym pieprzem i majerankiem. Podałam do niej duszoną, czerwoną kapustę i puree Zobacz więcej
1 kg młodych ziemniaków, tłuszcz do smażenia – smalec, olej… ja użyłam smalcu z kaczki, kilka gałązek tymianku, chili, ząbku czosnku, sól, Ziemniaki umyć, ewentualnie oskrobać. Na patelni rozpuścić Zobacz więcej
Cześć =) Smalec zwierzęcy, to jeden z moich ulubionych dodatków do chleba. Zarówno smalec wieprzowy, jak i smalec z gęsi, czy kaczki. Używam go również do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw. Zobacz więcej
Korzystając z zakupu kaczki postanowiłam przyrządzić ją w winie. Mięso wyszło bardzo miękkie, soczyste, bardzo smaczne. Polecam ! Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Łyżkę smalcu roztapiamy. Kroimy Zobacz więcej
Jedno udko plus smalec kaczy z 5 nóżek równa sie miseczka pysznego smarowidełka. Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem 1 upieczona noga kaczki tłuszcz z 5 nóżek kaczych 1 czerwona papryka Zobacz więcej
Cześć =) Smalec zwierzęcy, to jeden z moich ulubionych dodatków do chleba. Zarówno smalec wieprzowy, jak i smalec z gęsi, czy kaczki. Używam go również do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw. Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie kaszy gryczanej z warzywami Firmy SYS kaczka 2 łyżki smalcu 1 cebula sól ,pieprz 1 łyżka mąki pszennej Kaszęgryczanąz warzywami gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kaczkę Zobacz więcej
Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
Kiedy masz całą kaczkę i po zjedzeniu aromatycznej piersi nie wiesz co zrobić z nogami, spróbuj confit z kaczki. Nie zawiedziesz się - jest przepysznie. W ten sposób przygotowane nogi kaczki będą Zobacz więcej
Czyli nasz week-endowy obiad. 5-6 porcji Przygotowanie 30 minut Duszenie 1 h 1 perliczka – 1,5 kgokoło 6 marchewek Pół kapusty 6-8 ziemniaków Cebula Liść laurowy Kilka gałązek tymianku Ząbek Zobacz więcej
Nie jest to może najbardziej fotogeniczna zupa na świecie, ale za to bardzo smaczna. Krem z topinambura i brokułów – przepis: około 1500 ml wody 250 g bulw topinambura 250 g brokuł 2 marchewki 1 Zobacz więcej
Jedno z najlepszych dostępnych mięs to właśnie kaczka uwielbiam ją przygotowaną w każdy możliwy sposób. Składniki: pierś z kaczki sól i pieprz smalec z gęsi Przygotowanie: Pierś czyścimy z Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Confit - kacze udka

Confit - kacze udka 97

0
Moje pierwsze podejście do udek z kaczki przygotowywanych metodą confit. Cofit to długie smażenie na maleńkim ogniu. Tak usmażone mięso jest delikatne i bardzo mięciutkie. Jeśli się skusicie to Zobacz więcej
Gotując rosół z kaczki (niezwykle smakowity!) zostaje zawsze miseczka smalcu kaczego i miseczkaugotowanegomięsa . Szkoda zmarnować tak aromatyczne mięsko, więc mieszam je i przesmażam na kaczym Zobacz więcej
Smarowidło z kaczki - smalec w arystokratycznym wydaniu. Bomba kaloryczna. Ale jaka smaczna...i wiem, co jem... Składniki: 1 kaczka (kupiona w biedronce - 25 zł za szt.) 1 liść laurowy kilka ziaren Zobacz więcej
Confit z kaczki jest starym sposobem przygotowywania i przechowywania mięsa, pochodzącym z południowo-zachodniej Francji. W Polsce, w dawnych czasach, też powszechnie wykorzystywano ten sposób Zobacz więcej