smarowidło z mięsa w słoikach

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pasta paprykowa

Pasta paprykowa 2699

4
Pastę paprykową możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i Zobacz więcej
joanna30
joanna30 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki Asi
Śliwkowa nutella

Śliwkowa nutella 765

1
mielonych Wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mielenia mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, kakao, orzechy i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 4549

3
MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Coś pysznego , super smarowidło do świeżego chlebka. Połączenie słoniny, mięsa i grzybów leśnych .Przechowujemy w lodówce dla siebie i specjalnych gości . Może byc także dodatkiem do kapusty gotowanej Zobacz więcej
słoninę też u nich mielę (w domu mniej pracy- można od razu topić smarowidło) do dużego teflonowego garnka wkładam słoninę i mięso co jakiś czas mieszam - gdy zaczyna się rumienić to dodaję wszystkie Zobacz więcej
Confit z kaczki jest starym sposobem przygotowywania i przechowywania mięsa, pochodzącym z południowo-zachodniej Francji. W Polsce, w dawnych czasach, też powszechnie wykorzystywano ten sposób Zobacz więcej
Smaczna pasta do kanapek - wątróbka wieprzowa i mięso z rosołu. Z dodatkiem majonezu stanowią idealne smarowidło - do kanapek, krakersów lub innych przekąsek. A co najważniejsze - szybkie i łatwe do Zobacz więcej
Witam, Mamy teraz sezon na paprykę i śliwki. Specjalnie z dedykacją dla Basi :) Polecam jako smarowidło kanapkowe, sos do makaronu. Składniki: - 3 kg papryki, - 1 łyżka wazowa powideł śliwkowych, - 2 Zobacz więcej
Korzystając z ostatnich jesiennych dni i dostępności śliwek, warto zrobić kilka słoików fantastycznego, lekko pikantnego chutneyu. Idealny do mięs, słonych przystawek lub jako kanapkowe smarowidło. W Zobacz więcej
Słodka babeczka
Słodka babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka babeczka
Smarowidło

Smarowidło 280

2
Tym razem coś na chlebek. Smarowidło zrobiłam głównie z myślą o mężu a smakowało całęj rodzinie. Zapraszam Smarowidło Składniki 2 kilogramy kiełbasy śląskiej 1 kilogram wędzonego podgardla 1 słoiczek Zobacz więcej
Z cyklu "zrób coś z resztkami" Pasztet ten... a właściwie smarowidło do chleba, powstało całkiem przypadkiem. Często z niedzielnego obiadu zostaje dużo mięsa. Przeważnie jest to mięso rosołowe. Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy 1146

1
Jakiś czas temu widziałam krótki filmik o przygotowaniu domowych past do pieczywa w śród tych smarowideł był pasztet z drobiu, więc postanowiłam przygotować swój w domu i wyszedł mi pyszny. Pasztet Zobacz więcej
i zalać wrzątkiem - po 10 minutach odlać wodę z kapusty - jabłka obrać, gruszki tylko umyć kapustę w garnku zalać dwiema szklankami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, goździki, jabłka i Zobacz więcej
pomidorów z oleju 10 orzechów nerkowca, u mnie Piątnica 5 listków świeżej bazylii 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe szczypta soli szczypta pieprzu 1. Wszystkie składniki przekładamy do blendera. 2. Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
KIEŁBASA SŁOIKOWA

KIEŁBASA SŁOIKOWA 728

1
ząbki czosnku Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kawałki, przepuścic przez maszynkę(zmielić na średnich oczkach. Dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty. Wymieszać wszystko przykryc folią spożywczą i Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Jednym z nich jest pasztet. Zawsze przygotowuję go w słoikach, które potem pasteryzuję i wstawiam do lodówki. Tammogęgo Zobacz więcej
nie zmarnowała. I wymyśliłam - pastę, smarowidło, w sam raz na kolację, jako dodatek do pysznych i chrupiących wafli. Do tego ogórki kiszone jeszcze z ubiegłorocznych zapasów bo narobiłam tyle Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Rilettes wieprzowe

Rilettes wieprzowe 418

1
Pyszne, jesienne smarowidło. Uwielbiam takie, pomimo że jest to ogromna bomba kaloryczna, od czasu do czasu można na taki smakołyk sobie pozwolić. Tym bardziej, że jest to domowe smarowidło, bez Zobacz więcej
. Tak przygotowane mięso przekładamy do słoików, wcześniej wyparzonych w piekarniku, całość zalewamy pozostałym tłuszczem, tak aby przykrył mięso, szczelnie zamykamy i pozostawiamy do schłodzenia. Zobacz więcej