smarowidło z mięsa w słoikach pieczone w piekarniku

kaczki poprawia się w trakcie przechowywania. Przed podaniem wyjmujemy nogi ze smalcu, oskrobujemy z resztek tłuszczu i przyrządzamy, np. pieczemy. Można z kaczki przygotować tzw. rillette (czytaj: Zobacz więcej
Witam :) Wiosenny pasztet drobiowy do kanapek, przy okazji akcjiNoruas"Co do Kanapki?". Moim zdaniem każdy się zastanawia, a warto czasem skorzystać z podpowiedzi na jakieś proste smarowidło, sałatkę. Zobacz więcej
Smarowidło z pieczonej łopatki na kanapki Jesienią zawsze ma się smaki na cięższe potrawy ..Ja uwielbiam każde mięsne smarowidło , przygotowuje się je wcześniej, a potem tygodniami można się Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 735

1
Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
« Sałatka Nicejska wg Nigelli Pasta z Pieczonego Łososia Smarowidło do chleba z pieczonego łososia i jajek z warstwą rzeżuchowego masełka. W pierwszej chwili nie byłam zachwycona jego smakiem Zobacz więcej
suszonych pomidorów i czosnku to moja dzisiejsza propozycja. Ma wiele zastosowań – można używać jej jako smarowidło do chleba, dodatek do mięsa czy też sos do makaronu. Składniki: – 1 mały bakłażan – Zobacz więcej
Znowu pieczone warzywa! Tak, to prawda - mogłabym pisać pieśni pochwalne na cześć pieczonych warzyw! Czasami bywam wegetarianką - tak okazjonalnie, kiedy mam dość mięsa i myślę z przyjemnością o Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
Przygotowanie: Zacznij od sterylizacji słoika. Umyj go, wysusz, umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w celu zabezpieczenia przed potłuczeniem) i wstaw do zimnego piekarnika. Następnie Zobacz więcej
nie może tak być, że ktoś będzie odcięty od pysznych domowych wędlin. Na szczęście rozwiązaniem jest urządzenie o wdzięcznej nazwie szynkowar. Dobra Kiełbasa nam ten szynkowar dostarczyła, a my Zobacz więcej
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli Zobacz więcej
płatki (5) Makarony i ziemniaki (19) Naleśniki placki racuchy (10) Pierogi kluski pyzy (17) Pizza (6) Ryby (1) Sosy dipy (3) Zupy (9) Grill (3) Halloween (2) MIĘSA (6) Pasztety pieczenie (4) Napoje Zobacz więcej
PRALINY z CZEKOLADOWĄ NUTKĄ (28.11.2015)FASOLA „JAŚ” PASTERYZOWANA w SŁOIKACH (28.11.2015)SMAROWIDŁO z GOTOWANEGO MIĘSA (27.11.2015)BIGOS WIGILIJNY (21.11.2015)MIGDAŁOWE PRALINY o SMAKU MORELOWYM Zobacz więcej
na grubych oczkach tarki. Jabłka przygotowane przeze mnie przed prażeniem były w objętości garnka 6 litrowego, natomiast po uprażeniu otrzymałam 4 słoiki 0,5 l i 3 słoiki 0,25 l. Przygotowane Zobacz więcej
, fritatty Kluski, kopytka i pierogi Kotlety Lody, sorbety Makarony Mięsa Drób Dziczyzna Wieprzowina Wołowina Naleśniki, placki, rachuchy, gofry, pączki Napoje, koktajle, nalewki Zobacz więcej
prezentować propozycję z serii słodkie na weekend. Upał nie odpuszcza i nie będę Was katować staniem przy gorącym piekarniku ale słodkości oczywiście nie odpuszczę. Jeśli nie pieczenie to dobrym Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Kawior z bakłażana

Kawior z bakłażana 104

0
oliwą (olejem) i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC. 2. Bakłażany wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. 3. Cebule drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki i Zobacz więcej
jak cukinię również kroimy w plastry. W pusty środek papryki nakładamy łyżkę mięsiwa i już możemy podać jako poczęstunek dla niespodziewanych gości. Koreczki z pieczonym pasztetem z kurczaka Zobacz więcej