smarowidło z mięsa w słoikach pieczone w piekarniku

kaczki poprawia się w trakcie przechowywania. Przed podaniem wyjmujemy nogi ze smalcu, oskrobujemy z resztek tłuszczu i przyrządzamy, np. pieczemy. Można z kaczki przygotować tzw. rillette (czytaj: Zobacz więcej
Witam :) Wiosenny pasztet drobiowy do kanapek, przy okazji akcjiNoruas"Co do Kanapki?". Moim zdaniem każdy się zastanawia, a warto czasem skorzystać z podpowiedzi na jakieś proste smarowidło, sałatkę. Zobacz więcej
Smarowidło z pieczonej łopatki na kanapki Jesienią zawsze ma się smaki na cięższe potrawy ..Ja uwielbiam każde mięsne smarowidło , przygotowuje się je wcześniej, a potem tygodniami można się Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 810

1
Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
« Sałatka Nicejska wg Nigelli Pasta z Pieczonego Łososia Smarowidło do chleba z pieczonego łososia i jajek z warstwą rzeżuchowego masełka. W pierwszej chwili nie byłam zachwycona jego smakiem Zobacz więcej
suszonych pomidorów i czosnku to moja dzisiejsza propozycja. Ma wiele zastosowań – można używać jej jako smarowidło do chleba, dodatek do mięsa czy też sos do makaronu. Składniki: – 1 mały bakłażan – Zobacz więcej
Znowu pieczone warzywa! Tak, to prawda - mogłabym pisać pieśni pochwalne na cześć pieczonych warzyw! Czasami bywam wegetarianką - tak okazjonalnie, kiedy mam dość mięsa i myślę z przyjemnością o Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
Przygotowanie: Zacznij od sterylizacji słoika. Umyj go, wysusz, umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w celu zabezpieczenia przed potłuczeniem) i wstaw do zimnego piekarnika. Następnie Zobacz więcej
2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia 1/2 szklanki herbaty 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 kieliszek brandy lub rumu do smaku (dla dzieci pomijamy alkohol) Krem Zobacz więcej
nie może tak być, że ktoś będzie odcięty od pysznych domowych wędlin. Na szczęście rozwiązaniem jest urządzenie o wdzięcznej nazwie szynkowar. Dobra Kiełbasa nam ten szynkowar dostarczyła, a my Zobacz więcej
z wierzchu) 1 kg karkówki 50 g grubej morskiej soli (20-25 g na kg mięsa) 4 listki laurowe 2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnach 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżeczki lekko rozgniecionych Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami – Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli STRONA GŁÓWNA PRAKTYCZNE PORADY Menu Ciasta drożdżowe, Ciasta z owocami Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 8 maja Zobacz więcej
PRALINY z CZEKOLADOWĄ NUTKĄ (28.11.2015)FASOLA „JAŚ” PASTERYZOWANA w SŁOIKACH (28.11.2015)SMAROWIDŁO z GOTOWANEGO MIĘSA (27.11.2015)BIGOS WIGILIJNY (21.11.2015)MIGDAŁOWE PRALINY o SMAKU MORELOWYM Zobacz więcej
Jabłka prażone Szarlotka | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Jabłka prażone Szarlotka 3 czerwca 2015 / by Pola / in Przetwory Jabłka prażone, najlepsze na ulubioną Szarlotkę z kruszonką w takiej ostatnio Zobacz więcej
Dżemy, konfitury, marmolady Galaterki Inne Kiszone Kompoty i soki Konserwy i wędliny Octy Zalewy octowe i pikle Przystawki i przekąski Ryby i owoce morza Sałatki Sałatki majonezowe Zobacz więcej
Etykiety:czekolada,deser,lato,porzeczki Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Printfriendly Printfriendly follow me on Istagram Follow by Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Kawior z bakłażana

Kawior z bakłażana 109

0
oliwą (olejem) i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC. 2. Bakłażany wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. 3. Cebule drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki i Zobacz więcej