Przepis na smarowidło z mięsa w słoikach pieczone w piekarniku

Tym razem smarowidło cebulowe. Dużo cebuli, dużo słoniny, dużo pysznych smaków. Nie ustajemy w podróżach po smakach PRL-u razem z Dobrą Kiełbasą. Od paru tygodni w każdy poniedziałek raczymy was Zobacz więcej
Smarowidło z pieczonej łopatki na kanapki Jesienią zawsze ma się smaki na cięższe potrawy ..Ja uwielbiam każde mięsne smarowidło , przygotowuje się je wcześniej, a potem tygodniami można się Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7323

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W mojej kuchni
Pieczone mięso w słoiku wg Aleex

Pieczone mięso w słoiku wg Aleex 979

Ferie to świetna rzecz. Pierwszy raz od sześciu lat mam w tym czasie trochę wolnego. Wprawdzie wykorzystuję te chwile dla mamy, która ma problemy zdrowotne, ale i tak odpoczywam. W przerwach między Zobacz więcej
Empanadas to pierogi kuchni argentyńskiej, nadziewane różnymi farszami ale przeważnie mięsem z warzywami. Pierogi są duże a piecze się je w piekarniku lub głębokim oleju. Podajemy z ostrym sosem Zobacz więcej
Tydzień w Pieninach…kwaśnica, baranina, placki po zbójnicku, bigos, pierogi z bryndzą, oscypek z żurawina… itd. itd. Same pyszności, rozkosz dla podniebienia Zainspirowana tymi daniami postanowiłam Zobacz więcej
Czy za "daniami z resztek" mogą kryć się prawdziwe rozkosze podniebienia? Choć wyrażenie nie brzmi zbyt wytwornie, postaram się Wam udowodnić że tak! Przegląd lodówki i spiżarni bywa naprawdę Zobacz więcej
Przyznać się Wam muszę, że do niedawna sama nie wiedziałam co takiego kryje się pod tą dosyć dziwną nazwą. Dzisiaj już wiem, że to przepyszne mięso mielone idealnie doprawione i zapieczone w słoikach. Zobacz więcej
Pyszne mięsko.... pod taką nazwą znalazłam to danie tutaj i po spróbowaniu przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw boczku, cebuli, Zobacz więcej
Jednym ze sposobów na soczyste, delikatne mięso z piekarnika jest moczenie go przed pieczeniem w solance czyli w wodzie z dużą zawartością soli. Często piekę tak drób (przepis na perliczkę, przepis na Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Mięso w słoikach z galaretką

Mięso w słoikach z galaretką 6322

Dzisiaj szybciutko.... Prosiliście mnie na facebooku o przepis na mięso w słoiku "takie jak dawniej się robiło" ;) Nie wiem czy to właśnie jest takie "jak dawniej", ale muszę stwierdzić, że smakuje Zobacz więcej
Udziec indyczy. Bardzo smaczne, zdrowe, soczyste, rozpływające się w ustach mięsko. Udziec przygotowałam w piekarniku w naczyniu żaroodpornym, z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, a i tak wytopiło Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 854

Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
Witam :) Wiosenny pasztet drobiowy do kanapek, przy okazji akcjiNoruas"Co do Kanapki?". Moim zdaniem każdy się zastanawia, a warto czasem skorzystać z podpowiedzi na jakieś proste smarowidło, sałatkę. Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Pasta z pieczonego bakłażana

Pasta z pieczonego bakłażana 100

Gruszka miłosna, jajko krzewiaste i psianka podłużna to nasz kochany bakłażan. Lubię go w każdej wersji – zarówno jako przystawkę, jak i danie główne (takie lub takie). Smażony zachowuje się jak gąbka Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 340

Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
Znowu pieczone warzywa! Tak, to prawda - mogłabym pisać pieśni pochwalne na cześć pieczonych warzyw! Czasami bywam wegetarianką - tak okazjonalnie, kiedy mam dość mięsa i myślę z przyjemnością o Zobacz więcej
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli Zobacz więcej
Dzień dobry, Biber salçası to popularna w tureckim regionie Anatolia pasta z czerwonych papryczek chilli lub długich słodkich czerwonych papryk oraz soli. Gęsta i aromatyczna, swoją konsystencją Zobacz więcej
mager
mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieczenie chleba i inne potrawy
Mięso ze słoika

Mięso ze słoika 5008

Wracamy z naszymi mięsnymi wyrobami w słoikach, które przygotowujemy we współpracy z portalem Dobra Kiełbasa. Te wyroby są naprawdę doskonałe i przypominają mi dawne czasy minionego ustroju. Nie Zobacz więcej