smazenie

naszą rybę w mące pełnoziarnistej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Ja podałam ją z puree ziemniaczanym i miksem sałat. Tu znajdziecie wskazówki jak smażyć rybę, aby dobrze Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
(bez tytułu)

(bez tytułu) 57

0
Nohut köftesi czyli kotleciki z cieciorki. O dziwo smazenie w oleju wcale nie sprawia, ze sa tluste. Wrecz przeciwnie, jak dla mnie sa nieco zbyt suche, dlatego postanowilam zrobic do nich sosik Zobacz więcej
://centrumoliwy.com/oliwa-z-oliwek-smazenie Więcej wiadomości na ten temat na powyższej stronie.Serdecznie pozdrawiam i naprawdę się cieszę że czytasz jak to mówi do mnie moja żona ze Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
od a do z na talerzu
pizza na tortilli

pizza na tortilli 255

0
Russkaya kusila tą oryginalną pizzą juz jakis czas temu, zdjecia zakodowaly mi sie w pamieci i postanowilam sprobowac. Danie bardzo nam smakowalo, robi sie je szybciutko przy wykorzystaniu gotowych Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany 486

0
. Dodajemy sol, pieprz i inne przyprawy. Z przypraw ja najczesciej dodaje ostra papryke, kminek mielony, miete i tymianek. Smzaymy jeszcze kilka minut i dodajemy koncentrat pomidorowy. Kontynuujemy Zobacz więcej
,cale obtoczyc w cukrze.Ronedl przykryty przykrywka ustawic na b.malym ogniu .Gdy owoce puszcza caly sok przykrywke zdejmujemy i rozpoczynamy smazenienie moreli,az do uzyskania pozadanej Zobacz więcej
Przygotowanie:15 minut Smazenie: 10 minut Pieczenie: 5 minut Składniki na 2 porcje – każda okolo 707 kalorrii 4 duze pomidory mala cebula cukrowa opakowanie mieszanki sałat (120g) 2 łyzki sosu Zobacz więcej
Taka przekaske mozemy smialo serwowac na letnia kolacje,jest lekkostrawna,mimo smazenia no i oczywiscie zdrowa. Zawiera zaledwie kilka skladnikow,dlatego tez robi sie je dosc szybko,w zasadzie tylko Zobacz więcej
Madziorek
Madziorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Don't blame the cook
Oeuf cocotte

Oeuf cocotte 39

0
. Na patelni rozpuscic 15 g masla, a nastepnie dodac szczaw. Smazyc 2 minuty. Dodac trybule i kontynuowac smazenie jeszcze przez chwile (okolo 30 sekund). Zdjac z ognia. Odlozyc kilka glowek szparagow Zobacz więcej
przyznac, ze smazenie arbuza wydalo mi sie troche ekscentrycznym pomyslem :) Arbuza na cieplo jeszcze nigdy nie jadlam, nie lubie nawet arbuza o temperturze pokojowej, najlepiej smakuje mi Zobacz więcej
sezamem i dobrze docisnac. Patelnie z grubym dnem dobrze rozgrzac, polozyc na niej placki (sezamem do dolu) i smazyc, do lekkiego zrumienienia. Odwrocic, zmniejszyc ogiem, przykryc i smazyc kilka Zobacz więcej
sliwki z odchodzaca pestka. Sliwki dokladnie myjemy ,usuwamy pestki i przepolowione wkladamy do duzego,plaskiego rondla o grubym dnie.Nie podlawam sliwek woda,tylko w pierwszej fazie przykrywam Zobacz więcej
To nasz dzisiejszy obiad, ekspresowy ale wyjatkowo smaczny. Zaluje tylko ze chwile dluzej sosu nie potrzymalam na gazie by mial jeszcze scislejsza konsystencje syropu, ale calosc byla pyszna. Podana Zobacz więcej
anthonyb
anthonyb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia pod wulkanem
Struffoli

Struffoli 131

0
malymi partiami kuleczki ciasta. Smazymy okolo 3- 5 minut do zezlocenia. Nie nalezy zbytnio zbrazawiac kuleczek, bo beda potem gorzkie.Najlepiej uzyc jakiegos wysokiego i szerokiego garnka, bo olej Zobacz więcej
anooshka
anooshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kaloorexi
Nalesniki z twarozkiem

Nalesniki z twarozkiem 213

1
ucieramy. Nastepnie dodajemy wanilie, ekstrakt waniliowy oraz jajko. Odsaczamy rodzynki i mieszamy razem z masa twarogowa. Teraz biezemy sie za smazenie nalesnikow. Najlepiej to zrobic na teflonowej Zobacz więcej
cukru i pozostawic na 2-3 godziny,by puscily sok caly sok zlac do szerokiego,plaskiego rondla i zagotowac,nastepnie do goracego syropu dodac wisnie i reszte cukru.Zagotowac,zmniejszyc ogien i Zobacz więcej
po 30 minut.Smazenie rozkladam na 2 dni jesli jednak chcesz sie pozbyc pestek przetrzyj pulpe owocowa przez sito na samym poczatku,gdy masa jest maksymalnie rozrzedzona,a po pozbyciu sie pestek Zobacz więcej
smazenie na dwie porcje,jesli nie dysponujesz wystarczajaco duza patelnia na drugiej patelni zrumienic posiekana cebule z czosnkiem .Mieso polaczyc z podsmazona cebula,podlac szklanka wody ,przykryc Zobacz więcej
miska, aby nadmiar ciasta splynal, a nastepnie ostroznie wkladac do goracego oleju i smazyc z obu stron, na chrupko. To ciasto raczej sie nie zrumieni, a samo smazenie trwa krotko, wiectrzeba wyczuc Zobacz więcej