smazenie

Kuchenne triki: smażenie cebuli Zakup cebuli Kupując cebulę należy zwrócić uwagę czy jest twarda i czy nie wydziela słodkiego aromatu (ten zapach często przyciąga muchy) lub zapachu zgnilizny. Cebula Zobacz więcej
Smażenie pieczarek - jak nie robić tego źle - Ad 1. Kilkudniowe pieczarki już lekko wyschnięte, usmażone. Pieczarki są ciemne i mało jędrne. W smaku gorzkawe. Są bardziej ugotowane niż usmażone, gdyż Zobacz więcej
Rada 1 Aby panierka nie odpadała od kotletów po usmażeniu trzeba rozbity i posolony kotlet obtoczyć w mieszance mąki pszennej i ziemniaczanej w proporcjach 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki Zobacz więcej
emako
emako Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia-emako.pl
Smażenie ryb

Smażenie ryb 705

Ryby powinno się jeść co najmniej 3 razy w tygodniu. Choć najlepiej spożywać je ugotowane lub upieczone w piekarniku to raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na smażoną rybkę prosto z patelni. Oto Zobacz więcej
sreberko
sreberko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Srebrna Cukierenka
Tłustoczwartkowe smażenie

Tłustoczwartkowe smażenie 171

FAWORKI NA PIWIE 2,5 szkl. maki 5 żółtek 250ml. jasnego piwa 1 łyżka masła szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania faworków Mąkę przesiać na stolnice, dodać żółtka, piwo, sól i masło. Zobacz więcej
Pączki i ich wspólne smażenie Pączki i ich wspólne smażenie.. czyli część członków Stowarzyszenia Małopolskich Blogerów Kulinarnych spotkało się u Kasi w małej podkrakowskiej wsi Mętków. Spotkaliśmy Zobacz więcej
Niedawno dostałam podwójny prezent od Winiar i firmy Tefal z prośbą o wypróbowanie. W paczce znajdowała się patelnia oraz spory zapas nowego „Pomysłu na...”. Byłam zaskoczona, ale była to miła Zobacz więcej
Kanapka z rostbefem sprawdzi się zarówno świetnie w formie przekąski jak i śniadania czy kolacji. Nie każdy jednak podejmuje się smażenia steku, z obawy przed złym wysmażeniem mięsa. Dlatego zacznijmy Zobacz więcej
Smażenie pączków może być miłe, szybkie i przyjemne. Zobacz na film poniżej. Życzę udanych wypieków ! Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fun & Taste
jedno Smażenie dwie Sałatki

jedno Smażenie dwie Sałatki 176

Marynata pęczek bazylii 2 ząbki czosnku 1 cytryna 150 ml oliwy z oliwek Do sałatki 2 piersi z kury 200 g młodych liści szpinaku 2 plastry bekonu 2 suszone pomidory 1 mała czerwona cebula świeżo Zobacz więcej
Niby prosty i łatwy przepis ale jak mój mąż zrobi plaski ziemniaczane, to nie mają sobie równych :) Składniki: 1,5 - 2 kg ziemniaków 1 cebula 1 jajko 2 - 3 łyżki mąki sól olej do smażenia Ziemniaki Zobacz więcej
Na Waszą prośbę i w sumie z własnej ciekawości zrobiłam serię eksperymentów. Podzielę się z Wami wynikami, myślę że może to Was zainteresować. Większość z nas, czyli ludzi, którzy całe życie są na Zobacz więcej
Pichceniomania
Pichceniomania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichceniomania
PORADY: Smażenie na maśle

PORADY: Smażenie na maśle 39

Są takie produkty, potrawy, które nie mogą obyć się bez masła. Nie zawsze wystarczy to masło po prostu dodać, czasem istotą jest podsmażenie na nim. Najlepiej wtedy użyć masła klarowanego. Można go Zobacz więcej
Prawdziwe powidło węgierkowe bez dodatku cukru Gdy rozglądam się po ulubionych blogach to wychodzi jedno. Wszyscy to robią. Przyznaję się - ja też. Od lat. Nie ma właściwie możliwości bym nie zrobiła Zobacz więcej
Fajnie wiedzieć skąd się biorą różne zjawiska w kuchni – nie tylko ze zwykłej ciekawości, ale też po to, żeby śmielej gotować „na oko”. Łatwiej jest dodać czegoś więcej/mniej lub podmienić dany Zobacz więcej
Zgadzacie się? Bo przecież nie zawsze człowiek ma ochotę, szczególnie gdy boli go brzuch i głowa. Czuję się jakby przebiegło po mnie 100 koni! Nie cierpię takiego ''rozbicia''. Tabletki nabrane, mam Zobacz więcej
Pamiętam jak kilka lat temu moja mama przygotowywała drożdżowe racuchy. Pamiętam wysoki kopiec racuchów na wielkim talerzu, który obsypany był obficie cukrem pudrem oraz... moje palce, obtoczone w Zobacz więcej
Staramy się odżywiać zdrowo. Kupujemy produkty ekologiczne i lokalne. Gotowanie jest najczęściej wykorzystywaną formą obróbki cieplnej, patelni używamy tylko czasami. Chemiczne dodatki i Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej