smażona borówka do mięs

cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Smażony camembert

Smażony camembert 390

0
Składniki (na 4 porcje): 2 całe krążki sera camembert 1 jajko 1 łyżka mąki 2-3 łyżki tartej bułki 0,5 szklanki oleju Camembert przekrawamy na 2 części, aby uzyskać cieńsze krążki.Na patelni Zobacz więcej
na przygotowanie 2 porcji): pierś z kurczaka - 1 sztuka (duża) ananas - 2 plastry (ananas w zalewie z puszki) konfitura z borówki czerwonej - 2 łyżeczki sól - do smaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka Zobacz więcej
na nich skórę w kilku miejscach, tak żeby nie przeciąć mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem. Udka układamy skórą do dołu na zimnej patelni i smażymy z obu stron na kolor brązowy ( nie podkładamy pod Zobacz więcej
imbir ( około 15 minut ) na wolnym ogniu. Ostudziłem sos, a następnie go zmiksowałem. Połowę przełożyłem do pojemnika z pokrywką. Piersi umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), Zobacz więcej
Przedstawiam dziś przepis na konfiturę z borówek mojej Babci. Dostałam od niej kilka słoików, a jej wyroby zawsze są przepyszne, więc postanowiłam podzielić się z Wami jej przepisem. Wykonanie jest Zobacz więcej
2 litry borówki ( oczyścić i opłukać ) 2 gruszki (kroimy na drobno ) szklanka cukru pół szklanki miodu naturalnego pół szklanki porto ( lub inne czerwone wino ) Wszystko wkładamy do garnka z grubym Zobacz więcej
serka ricotta sól pieprz bazylia (suszona) 2-3 łyżki oliwy makaron Pieczarki i czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dorzucić mięso z wędzonego kurczaka pokrojone w Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Placuszki na śniadanie

Placuszki na śniadanie 310

0
do pieczenia, czubata kilka kropli esencji waniliowej ok.1,5 - 2 szkl. borówki amerykańskiej 1 szkl. gęstej śmietany albo jogurtu naturalnego 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny 3 - 4 łyżeczki miodu do Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cake Caprice
Borówka z gruszką

Borówka z gruszką 1416

2
Używana głównie do mięs i serów. Bo z nimi komponuje się rzeczywiście bardzo dobrze. Śmiało może jednak służyć jako "dżem" do przełożenia ciasta ze słodkim kremem. Złamie słodycz nadając wypiekowi Zobacz więcej
ariska
ariska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Ariski
Pulpeciki ala IKEA

Pulpeciki ala IKEA 593

0
Pulpeciki ala IKEA 500g mięsa mielonego (z chudej wieprzowinki) 1 jajko 1 mała cebula 100g bułki tartej koperek 30ml mleka sól, pieprz na sos łyżka masła 2 łyżki mąki 500ml bulionu Bułke tartą Zobacz więcej
ją w inny niż zwykle sposób. Pieczona kiełbasa w borówkowej glazurze jest łatwa do przygotowania i bardzo nam smakowała :) BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z BORÓWKAMI 6 kawałków surowej białej kiełbasy, 4 Zobacz więcej
Maja
Maja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maja - moje smaki
Smak wolności

Smak wolności 86

0
grupie jest camembert. Składniki: 1. Jaja: 15 g 2. Ser pleśniowy Camembert naturalny: 120 g 3. Bułka tarta: 15 g 4. Żurawina do mięs i serów: 25 g 5. Masło: 12 g 6. Ananas plastry: 68 g Zobacz więcej
Wytrawnie owocowa rozkosz . przepis na trzy - cztery porcje 450 gram polędwicy wieprzowej 2 średnie cebule 200 gram borówek 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy garść posiekanych kiełków sałaty Zobacz więcej
Bardzo prosty przepis na pyszny domowy borówkowy dżem. Idealny dodatek do pieczywa, serów a także mięs. Składniki: 1kg borówek 1/2 szklanki cukru ( lub 1 szklanka jeżeli ktoś woli słodsze wersje) sok Zobacz więcej
gram borówek dużych -słodki Muskat szklanka -ok 2 szklanek bulionu drobiowo wołowego -gałązka lubczyku -30 gram masła -dwie płaskie łyżki zmielonego parmezanu -ryż arborio Na dobrze rozgrzaną Zobacz więcej
sól borówka lub żurawina w słoiczku wykonanie: Skórę na piersiach kaczych nacinamy w kratkę uważając przy tym żeby nie przeciąć mięsa. Kardamon z kolendrą ucieramy w moździerzu na pył i nacieramy nim Zobacz więcej
4 nogi perliczki, 150 ml białego półwytrawnego wina, sok z 2 pomarańczy, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, kilka listków rozmarynu, 1 ząbek czosnku, 100 g borówek z pomarańczą*, sól, tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam przepis na świąteczny drób ;) Kaczka idealnie nadaje się na zwykły obiad, ten uroczysty w niedzielę ale najbardziej chyba na taki rodzinny, świąteczny. Pieczona na złoty kolor Zobacz więcej
Kolejny przepisna to jak zatrzymać trochę lata na zimę. Konfitura z borówki brusznicy z dodatkiem jabłka i aromatycznych przypraw. Idealna do mięs czy na kanapkę z masłem. Another recipe to keep some Zobacz więcej
-słodka borówka lub żurawina. Niebo w gębie! Składniki i przygotowanie: 500 g mięsa mielonego 200 g wiórków buraczanych ze słoika 1 cebula pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej sól i Zobacz więcej