smażona wołowina z kością

{{headerMessage}}
Kotlety mielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) 0,5 kg cebule pokrojone w piórka 2 (+2 w krążki) ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki 2 czerwona papryka pokrojona w słupki 1 sól, pieprz olej do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj umieściłem przepis na czeską zupę piwną. Dzisiaj również klasyk. Gulasz karlowarski. Nie, nie jest to gulasz na wodzie źródlanej, z których słyną Karlovy Vary ;) Bez warzyw, na śmietanie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczeń ziołowa

pieczeń ziołowa 185

1
{{headerMessage}}
mimo iż kawałek wołowiny był naprawdę piękny, to miałam duże wątpliwości, czy po 2 godzinach pieczenia będzie miękki. niepotrzebnie, jednak przez to nie mogłam jakoś zabrać się za zamarynowanie mięsa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie które robi się samo. Wystarczy dodać do niego sałatkę, pieczone ziemniaki, kaszę lub po prostu świeże pieczywo. Składniki1/2kg wołowiny bez kości(np. udziec) buletka czerwonego wina wytrawnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Gabi Fot. Gabi W oryginalnym przepisie było surowe mięso z gołębia. Wybaczcie, ale nie mam ochoty "szarpać się" z odrywaniem - odkrawaniem mięsa od kości brrrrrrrr. Ugotowałam więc sobie Zobacz więcej
zielono mi
zielono mi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielono mi
Flaczki wołowe.

Flaczki wołowe. 359

1
{{headerMessage}}
Flaczki albo się lubi albo nienawidzi. Na szczęście u mnie większość lubi, dlatego mam dla kogo je gotować. Składniki : - 500 g flaków wołowych (u mnie już obgotowane) - 750 g wołowiny z kością - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój mąż bardzo lubi gulasz, jednak nie robię go zbyt często, ale za to jak już zrobię to staram się żeby był wyjątkowy:)) Tym razem przygotowałam gulasz wieprzowo - wołowy z dodatkiem warzyw, ziół i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spośród różnych gatunków mięsa wołowinę jem chyba najrzadziej. Szczególnie smakuje mi w formie pieczono-gotowanej (np. boeuf bourguignon) lub w daniach kuchni azjatyckiej. Dziś przygotowałam przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedno z dań, które ja osobiście bardzo lubię. W tytule napisałam, że to danie z wołowiną jednak nie ma żadnych przeciwwskazań by zrobić je z innymi rodzajami mięsa: jagnięcina czy kurczakiem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i rożkami do środka zlepiamy . Taki pierożek będzie idealnie pasował do rosołu . Farsz mięsny: 40 deko wołowiny ( miałam rosołowe , odcięłam kość , usmażyłam i zmieliłam). sól prowansalska do smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco! Składniki, Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 161

0
{{headerMessage}}
Książka kucharska - Świat zup i sosów czwartek, 20 grudnia 2012 13:37 • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości • 4 cebule • 1 Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Pasztet

Pasztet 4000

0
{{headerMessage}}
Skład: 0,5 kg wołowiny (szponder,krzyżowa-kleiste) pół królika pół kury lub kurczaka 0,5 kg cielęciny 0,5 kg boczku surowego 0,5 kg udziec indyka gałka muszkatołowa 5 jaj pieprz, sól, majeranek 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 0,5 kg wołowiny bez kości - 0, 25 kg boczku - przyprawy Kamis Kulinarne Inspiracje - Pikantna wołowina w winie (przepis, który podaje Kamis znajdziecie tutaj: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem coś dla miłośników wołowiny w orientalnym stylu. Pachnące miodem, sezamem i sosem sojowym mięso świetnie pasuje do pieczonych warzyw. Wołowina z sezamem i pieczonymi warzywami – przepis: 500 Zobacz więcej