smażona wołowina z kością

Kotlety mielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, Zobacz więcej
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) 0,5 kg cebule pokrojone w piórka 2 (+2 w krążki) ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki 2 czerwona papryka pokrojona w słupki 1 sól, pieprz olej do Zobacz więcej
Wczoraj umieściłem przepis na czeską zupę piwną. Dzisiaj również klasyk. Gulasz karlowarski. Nie, nie jest to gulasz na wodzie źródlanej, z których słyną Karlovy Vary ;) Bez warzyw, na śmietanie, Zobacz więcej
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką. Składniki: 5 plastrów karkówki bez kości sól pieprz 3 łyżki mąki 3 Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczeń ziołowa

pieczeń ziołowa 156

1
mimo iż kawałek wołowiny był naprawdę piękny, to miałam duże wątpliwości, czy po 2 godzinach pieczenia będzie miękki. niepotrzebnie, jednak przez to nie mogłam jakoś zabrać się za zamarynowanie mięsa. Zobacz więcej
Danie które robi się samo. Wystarczy dodać do niego sałatkę, pieczone ziemniaki, kaszę lub po prostu świeże pieczywo. Składniki1/2kg wołowiny bez kości(np. udziec) buletka czerwonego wina wytrawnego Zobacz więcej
Poleca: Gabi Fot. Gabi W oryginalnym przepisie było surowe mięso z gołębia. Wybaczcie, ale nie mam ochoty "szarpać się" z odrywaniem - odkrawaniem mięsa od kości brrrrrrrr. Ugotowałam więc sobie Zobacz więcej
zielono mi
zielono mi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielono mi
Flaczki wołowe.

Flaczki wołowe. 244

1
Flaczki albo się lubi albo nienawidzi. Na szczęście u mnie większość lubi, dlatego mam dla kogo je gotować. Składniki : - 500 g flaków wołowych (u mnie już obgotowane) - 750 g wołowiny z kością - 2 Zobacz więcej
Mój mąż bardzo lubi gulasz, jednak nie robię go zbyt często, ale za to jak już zrobię to staram się żeby był wyjątkowy:)) Tym razem przygotowałam gulasz wieprzowo - wołowy z dodatkiem warzyw, ziół i Zobacz więcej
Spośród różnych gatunków mięsa wołowinę jem chyba najrzadziej. Szczególnie smakuje mi w formie pieczono-gotowanej (np. boeuf bourguignon) lub w daniach kuchni azjatyckiej. Dziś przygotowałam przepis Zobacz więcej
z kurczakiem i wołowiną. Potrawka z groszkiem i wołowiną Bezelye yemeği szklanka łuskanego groszku 300g chudej wołowiny bez kości cebula marchewka 2 średniej wielkości ziemniaki natka pietruszki Zobacz więcej
i rożkami do środka zlepiamy . Taki pierożek będzie idealnie pasował do rosołu . Farsz mięsny: 40 deko wołowiny ( miałam rosołowe , odcięłam kość , usmażyłam i zmieliłam). sól prowansalska do smaku Zobacz więcej
Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco! Składniki, Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 158

0
Książka kucharska - Świat zup i sosów czwartek, 20 grudnia 2012 13:37 • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości • 4 cebule • 1 Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Pasztet

Pasztet 3946

0
być rozgotowane, żebyśmy mogli oddzielić je od kości. Ugotowane mięso mielimy 3 razy wraz z marchewką i pietruszką. Wątrobę (np. cielęcą lub drobiową ok. 0,25 dkg) smażymy z 2-3 cebulami (pokrojonymi Zobacz więcej
Składniki: - 0,5 kg wołowiny bez kości - 0, 25 kg boczku - przyprawy Kamis Kulinarne Inspiracje - Pikantna wołowina w winie (przepis, który podaje Kamis znajdziecie tutaj: Zobacz więcej
RIB EYE STEAK czyli stek z antrykotu bez kości. Nazwa wzięła się od oczka tłuszczu po środku – tylko nie usuwajmy tego tłuszczu!!! Dobry antrykot charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance Zobacz więcej
Tym razem coś dla miłośników wołowiny w orientalnym stylu. Pachnące miodem, sezamem i sosem sojowym mięso świetnie pasuje do pieczonych warzyw. Wołowina z sezamem i pieczonymi warzywami – przepis: 500 Zobacz więcej