smażone kanie bez panierki

badylarnia
badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3610

Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Kanie w cieście piwnym

Kanie w cieście piwnym 36

Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3407

Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Gdy w poprzednią niedzielę i trzy dni później naszym łupem padły wielkie sowie kapelusze, musiałam je jakoś zagospodarować, zrobiłam więc smażone kanie w zalewie octowej. Dlaczego napisałam „sowie Zobacz więcej
kilo przyjemności
kilo przyjemności Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kilo przyjemności
Smażone kanie

Smażone kanie 1815

Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Smażone kanie

Smażone kanie 1608

Sezon na kanie w pełni. Rodzice uwielbiają zbierać grzyby i kiedy przynieśli ostatnio kilka pełnych koszy, postanowiłam je jakoś zagospodarować. Najwięcej znaleźli maślaków i kani. Niestety prawdziwki Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1630

Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
Każdy chyba lubi skrzydełka, dzisiaj pokażę prosty sposób jak bez cudowania zrobić to w domu. Skrzydełka płuczemy w zimnej wodzie, obcinamy to co jest zbędne. Nastawiamy wodę w garnku na rosół ... z Zobacz więcej
Dzień dobry słoneczka. Chciałabym was dzisiaj zaprosić na kilka przepisów na grilla. W ostatni weekend zapakowaliśmy się w nasze autko i pojechaliśmy do moich rodziców w Bory Tucholskie. To przepiękne Zobacz więcej
Sezon grzybowy właśnie trwa i nie mogę się doczekać, kiedy wybiorę się na spacer do lasu. Tymczasem naprzemiennie robię rydze smażone na maśle i kanie. Kanie do tej pory jadłam najczęściej Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kanie w panierce

Kanie w panierce 683

Moje ulubione grzyby, Kanie zwane tez sowami. Mogłabym je jeść i jeść. Są lepsze od kotletów schabowych :-) 3 kapelusze grzybów Kanie 1 jajko 7 łyżek bułki tartej sól pieprz 1/2 papryki czerwonej 3 Zobacz więcej
Po raz pierwszy od dziecka wybrałam się ostatnio ze znajomą na grzyby. Zapomniałam już, jakie to fajne! Mimo, że nie szło nam brawurowo, to nazbierałyśmy koszyczek grzybów - większość z tych Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! W każdej postaci. Podgrzybki czy maślaki w sosie, prawdziwki w pierogach, kurki z pieczenią, a kanie... kanie najlepsze są w jajecznicy albo smażone w cieście, jak placki. I Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Smażone kanie ala schabowy

Smażone kanie ala schabowy 450

Smażone kanie ala schabowy - Grzyby - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Smażone kanie ala schabowy (10.10.2013)Jesienne aranżacje Zobacz więcej
Życie ze Smakiem
Życie ze Smakiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie ze Smakiem
KANIE W PANIERCE

KANIE W PANIERCE 105

Nieśka15 września 2012 09:13 Generalnie nie lubię grzybów - jedynie w mini ilości w niektórych formach, ale takie kanie jakoś mi smakują :) Nie wiem dlaczego. Pozdrawiam! OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Kanie w panierce

Kanie w panierce 92

Pyszne i szybkie. Można podać jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Składniki kanie(bez nóżek) sól,pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Grzyby opłukać i wysuszyć papierowym Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Smażone kanie a'la schabowy

Smażone kanie a'la schabowy 308

Lubicie jesień? Ja bardzo! Zresztą to moja ulubiona pora roku. Jest odpowiedni temperatura, powietrze pachnie, a porankami można zobaczyć mgłę, która przepięknie wychodzi na zdjęciach. Jesień to też Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Kanie w panierce

Kanie w panierce 344

Kanie (sowy) obtoczone w panierce smakiem przypominają kotlety schabowe Składniki na kanie w panierce: kanie (dowolna ilość) 1-2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz mielony olej do smażenia Zobacz więcej