smazone na oleju

Z pozostałych w lodówce warzyw można przygotować przepyszne danie. Nie musi to być koniecznie zupa. Warto zrobić szybkie danie z ziołami. Oczywiście takie smażone warzywa mogą być podstawą kremowej Zobacz więcej
No i mamy maj...Zazieleniło się wkoło pięknie, śliwki ukwieciły się pięknym kwieciem..Tylko pogoda coś nie ta. Za mało słonko i troszkę za zimno. Miejmy nadzieje że kolejne dni przyniosą zmianę, Zobacz więcej
Szukacie pomysłu na obiad, który pokochają dzieciaki i dorośli nie odmówią dokładki? A co powiecie na kotlety z siekanego fileta drobiowego? Te kotleciki posmakują zarówno małym, jak i dużym Zobacz więcej
Zbliżają się Święta Wielkanocne więc dziś zapraszam Was na jajka którymi możecie ugościć swoich gości :) Składniki szczypiorek 1 olej rzepakowy pieczarki 8 cebula biała 1 majonez 4 łyżki bułka tarta Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Rydze smażone na maśle

Rydze smażone na maśle 3047

Najprostszy przepis na pyszne rydze smażone na maśle. Dodatek czosnku i cebuli doda pikantności . Warto pamiętać, aby po umyciu rydze osuszyć i doprawić jedynie solą i pieprzem pod koniec smażenia. Zobacz więcej
katharos
katharos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie zapomnienie
SZYBKI MURZYNEK NA OLEJU

SZYBKI MURZYNEK NA OLEJU 2106

Składniki ( forma25x30cm): 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanki drobnego cukru ( dałam trochę mniej cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 czubate łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki cynamonu ( można Zobacz więcej
komu dokładkę?
komu dokładkę? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Komu dokładkę?
Babka na oleju

Babka na oleju 99

Ta prosta i szybka babka jest moim tajemniczym sposobem na jesienną chandrę. Polecam zaszyć się w domu, wziąć kubek mleka, usiąść pod kocem i zajadać się babką. To działa! Sprawdziłam na sobie! Aaaa i Zobacz więcej
Ostatnio ktoś pytał mnie, czy borowiki smażę podgotowane czy surowe. Oczywiście, że surowe, po co wygotowywać ich wyjątkowy smak do wody? Zamiast tradycyjnego masła od kilku lat używam oleju Zobacz więcej
Grzyby ubóstwiam od zawsze. Przyjemność sprawia mi zarówno zbieranie ich w lesie, jak i ich jedzenie. Otwarty słoik grzybków marynowanych znika u mnie w oka mgnieniu, jak u innych paczka chipsów. Na Zobacz więcej
Kotlety z kaszy jaglanej zadziwiły mnie swoim smakiem. Jakoś nigdy nie mogłam się przemóc aby skosztować kaszy jaglanej. Czytając ostatnio artykuł o jej zdrowotnych aspektach postanowiłam sprawdzić Zobacz więcej
Przepisy Online
Przepisy Online Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Online
Babka dwukolorowa na oleju

Babka dwukolorowa na oleju 777

Dwukolorowa babka z dodatkiem kakao i rodzynek - miękka i puszysta. Przygotowanie jej jest bardzo proste, a połączenie składników na ciasto zajmuje mało czasu. Upieczoną i ostudzoną babkę możemy Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: 2 kotlety schabowe, zioła prowansalskie, curry, papryka słodka, sól, odrobina Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Olej - na zdrowie

Olej - na zdrowie 135

Od dziecka wpajane w wielu domach jest to, że wszystko co tłuste jest niezdrowe. Owszem, tłuste jedzenie z niezdrowym przetworzonym tłuszczem jak najbardziej nie służy naszemu zdrowiu, ale musimy też Zobacz więcej
Warto mieć taki przepis w swoim zeszycie. Na babkę, którą można zrobić dosłownie w kilka chwil:). Ma konsystencję raczej piaskową i suchą. Polecam oblaną lukrem i posypaną suszoną żurawiną:). Ciasto: Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Babka cytrynowa na oleju

Babka cytrynowa na oleju 2000

Babka cytrynowa na oleju jest wyśmienitym ciastem na każdą okazję i bez okazji. Świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawki czy herbatki. Delikatna, puszysta z cytrynową nutą, a przy tym bardzo Zobacz więcej
Składniki: 1 dojrzały plantan (najlepiej z prawie czarnąskórką), olej kokosowy (1 łyżeczka), zielone rodzynki namoczone we wrzątku (1 czubata łyżka) Sposób przygotowania: Obieramy i kroimy plantanaw Zobacz więcej
Rydze znam z gór. Kropka. Jadła je kilkakrotnie w góralskich karczmach i zawsze pozostawały w moim sercu jako cudowny, regionalny przysmak. Dlatego kiedy moja Mama dziś przyniosła mi świeżo zebrane Zobacz więcej
Pierwszy raz przygotowywałam śledzie w ten sposób. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna, ale dopiero ostatnio udało mi się go zrealizować. W tej wersji śledzie są delikatne w środku, z chrupiącą Zobacz więcej
Nie używam już określeń typu "kuchnia chińska", jeśli robię coś według własnego gustu. Nie byłam w Chinach, a potrawy niby chińskie jadłam w restauracjach w Polsce , ale po tych kilku latach czytania Zobacz więcej
Rzodkiewki zazwyczaj jemy na surowo, ale doskonale smakują również po usmażeniu. Taka smażona rzodkiewka na masełku to świetny dodatek zarówno na kanapki, jak i do dania obiadowego. Jest pyszna ;) . Zobacz więcej