smażone owoce

Zdarzyło Wam się kiedyś kupić za dużo chleba? I potem trzeba było jeść na śniadania już taki suchy, niezbyt dobry w smaku? Mi niestety często się to zdarza. Ale jest na to sposób, bardzo prosty, a Zobacz więcej
Dawno nie osładzałem sobie życia poprzez desery. W końcu musiał przyjść na to czas ;). Padło na to co miałem pod ręką, czyli lody i owoce. Nie miałem za wielkiego wyboru, ponieważ w koszyku Zobacz więcej
Po usmażeniu placuszków owsianych podałam je z musem śliwkowym, jak widzieliście w poprzednim poście. Równie dobrze można oprócz łyżki musu śliwkowego podać do placuszków pokrojone owoce. Takie danie Zobacz więcej
Oto moja walentynkowo-karnawałowa propozycja, która wygrała w Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od klasycznych Zobacz więcej
Wczoraj były sosy z owoców po nalewkach, a dziś pierwszy z pomysłów, do czego można je użyć. Bardzo lubię owocowe dodatki do dań wytrawnych, jak i połączenia smaków przeciwstawnych. Stąd połączenie Zobacz więcej
Kolejne bardzo łatwe w przygotowaniu ciasteczka, tym razem smażone. Ze śliwkami , choć można oczywiście zastąpić innymi owocami np. malinami. Najlepiej smakują na ciepło, obficie posypane cukrem Zobacz więcej
Lato już za nami. Koniec upalnych dni, sorbetów i lenistwa. Ale nie ma co płakać, że zaczyna się jesień. To wcale nie taki zły czas. To pora urodzaju bulw, grzybów, dyni, kabaczków i co najważniejsze, Zobacz więcej
Ostatnio w moje ręce wpadł owoc kaki/ persymony. Jest to owoc, przypominający swoim wyglądem pomidora a smakiem śliwkę i morelę. Pochodzi z Japonii i Chin. Kaki są źródłem witamin: A i C, cukrów, Zobacz więcej
Lato w mieście potrafi być piękne. Nocne seanse na świeżym powietrzu, prasówka w pełnym słońcu i owoce morza jedzone prawie codziennie, tylko morza brak…. SKŁADNIKI NA 4 DUŻE PORCJE: 1/2 kg Zobacz więcej
Tak, najbardziej lubię przygotowywać sałatki:) Takie połączenie składników to mój debiut, wydaje mi się, że udany:) najważniejsze, że mężowi smakowało. Polecam sałatkę z pieczonym burakiem, kwaskowym Zobacz więcej
pod turystów, a znowu inni zapewniają, że na Maderze jada się tak od dawna. Jakby nie było, nie zmienia to faktu, że ryba ze smażonym bananem i konfiturą marakujową to kulinarne mistrzostwo świata! Zobacz więcej
i obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałeczki. Przekładamy na rozgrzaną patelnię, dolewamy wody, dodajemy miąższ z 3 fig i 4 pokrojone w ćwiartki physalis. Całość podsmażamy kilka min tak, aby Zobacz więcej
Ryż smażony z curry Podróże kształcą, również kulinarnie. Po powrocie z Chin kuchenna szafka wzbogaciła się o nieznane dotąd przyprawy, suszone grzyby, owoce i... Zobacz więcej
Deser dla lubiących wyraźny smak gorzkiej czekolady, która podczas smażenia delikatnie się roztapia. Bliny smażymy bez tłuszczu i podajemy ciepłe z lodami lub świeżymi owocami. Czytaj dalej Zobacz więcej
Kaszę ugotować na wodzie ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Ostudzić. Wymieszać kaszę z mascarpone, jajkami, mąką, owocami i aromatem waniliowym. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Konfitura gruszkowa

Konfitura gruszkowa 16

0
Jesień to przede wszystkim czas gruszek. Owoce te najczęściej jadane są na surowo, ale świetnie smakują także pieczone czy smażone.... zobacz › Zobacz więcej
2,5 kg śliwek 1 kg cukru 2 cukry waniliowe 1 kakao 200 g (z wiatrakami) Deco Morreno śliwki przekręć przez maszynkę i smaż 2 godziny razem z cukrem. podczas smażenia płyn odparuje dodaj cukier Zobacz więcej
*** Składniki: - 3 łyżki otrąb owsianych - pół jabłka - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą Zobacz więcej
Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki oleju 1 jajko łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Mieszamy, Zobacz więcej
Ola6 lipca 2011 12:13 Wszystkie owoce powinno się najpierw umyć, ale jeśli chodzi o wcześniejsze mycie, to można to zrobić bezprośrednio przed smażeniem, bo i tak trzeba je w garnku "podlać" szklanką Zobacz więcej