smażone pierogi z kapustą

Te pierogi mają swoją historię . U mnie w Rodzinie zawsze podawało się barszcz czerwony z uszkami . A w męża starszej córki smażone pierogi z kapustą i grzybami popijało się barszczem . Prawdę mówiąc Zobacz więcej
kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy koncentrat pomidorowy i przesmażamy kilka chwil w średniej temperaturze. Grzyby kroimy według uznania. Dobrze jednak posiekać je niezbyt grubo, by farsz Zobacz więcej
Pyszne pierogi, któż ich nie lubi? Wkładamy do środka nasz ulubiony farsz i robimy ulubione ciasto a potem zajadamy i delektujemy się tym co lubimy najbardziej. Nie może ich także zabraknąć na Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami polane smażoną cebulką to danie smaczne i doskonałe, dlatego też warto się nim cieszyć nie tylko od święta. przejdź do przepisu Zobacz więcej
KARP SMAŻONY KAPUSTA Z GRZYBAMI SERNIK NA PIERNIKOWYM SPODZIE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI KARP W GALARECIE SERNIK ŚLIWKOWY DROŻDŻOWY MAKOWIEC SAŁATKA JARZYNOWA PASZTET DROBIOWY SERNIKO-MAKOWIEC Zobacz więcej
MadalenaM
MadalenaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchara;)
Migawki z talerza.

Migawki z talerza. 83

0
/pieczone drożdżowe razowe pierogi z grzybami i cebulką+gotowana kapusta i smażona cebulka/ /kotlety z kaszy jęczmiennej/ i tak na zachętę ciasto/chlebek dyniowo-bananowy w wersji kakaowej/ Wracam do Zobacz więcej
kwas buraczany barszcz z grzybów suszonych pierogi z kapustą i grzybami śledzie z piernikiem i miodem śledzie pod pierzynką śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami sałatka śledziowa smażone Zobacz więcej
miękkie ciasto, toczyć z niego wałeczki i kroić tak, jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną po litewsku. Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
„Wszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi: 0,5kg mąki letnia woda - około 2 szklanek 2 łyżki oleju sól farsz: 7 dużych pieczarek duża cebula 200 g kapusty kiszonej sól, pieprz Przygotowanie: ciasto: Do mąki Zobacz więcej
Narobiliśmy w sobotę górę pierogów, ale jeszcze zostało strasznie dużo farszu. Pierogi, smarowidło, jeszcze na paszteciki wystarczy. Potem dłuuugooo na soczewicę i kapustę nie spojrzymy... a Babcia Zobacz więcej
Kotlety inspirowane farszem do ruskich pierogów:) Idealne do kaszy i surówki. Sprawdzą się tez do burgerów albo jako samodzielna przekąska. Kotlety z ziemniaków i tofu Wykonanie: Ziemniaki gotuję w Zobacz więcej
FARSZ: 0.5 kg kapusty kiszonej 1 opakowanie pieczarek 3 łyżki suszonych grzybów olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz świeżo zmielony 1/ Suszone grzyby moczymy Zobacz więcej
Od lat z całą rodziną robimy pierogi na różne sposoby pieczone, gotowane, smażone itd śą z różnym nadzieniem od tradycyjnych kapusta i grzybki po bób , szpinak itd Sekretem jest współpraca każda Zobacz więcej
Pluskotka
Pluskotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka od kuchni
Łazanki

Łazanki 220

2
Łazanki są dla mnie jak pierogi. Kapusty i pieczarek trochę więcej, a ciasto pokrojone w kwadraciki. Chyba przez to podobieństwo smakowe są przez nas bardzo lubiane. Przypomniały nam się w Zakopanem, Zobacz więcej