smażone ryby na wodzie

Składniki: Filety rybne 1 szkl. Mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko sól pieprz 4 łyżeczki przyprawy do ryb olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Filety Zobacz więcej
Ryba w sosie cebulowym firmy Royal Brand smakuje wybornie, miłośnicy ryb z pewnością będą zachwyceni. Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Filety solimy, pieprzymy. Przekładamy cebulą i zostawiamy Zobacz więcej
Jak przystało na postny dzień w Wielki Piątek dzisiaj na obiad była ryba... a zrobiłam ją tym razem tak :-) Składniki: 4 filety z mintaja (lub jakakolwiek inna ryba) sól, pieprz, cytryna na ciasto: 1 Zobacz więcej
wodzie. Po ugotowaniu doprawiamy go przyprawą uniwersalna i dodajemy masełko , można zamienić masło na olej. Na ryż wykładamy rybę . Dodajemy kiełki i polewamy sosem słodkim chilli .Posypujemy Zobacz więcej
Krewetki w cieście 28 czerwca 2013 Ryby i owoce morza Składniki: opakowanie krewetek, 1 jajko, szklanka lodowatej wody, szklanka mąki. Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać, ale nie dokładnie, Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym 5918

0
Składniki: 1 filet ryby- u mnie panga 4 łyżki mąki razowej 2 łyżki oliwy 100 g koncentratu pomidorowego bazylia, oregano, sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę panierujemy w mące i smażymy na patelni na Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 4 wypatroszone tuszki z flądry (świeże!) 100g łuskanego słonecznika jajko mąka olej brokuły łyżka startego sera żółtego oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę opłucz, osusz, posól Zobacz więcej
Kusza
Kusza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje SMaki
Kotlety z ryby

Kotlety z ryby 5703

0
Uwielbiam je, zjaadam 2-3 na raz. Jem je z ryżem lub same...Trzeba dodać do nich sporo natki...Pycha... SKŁADNIKI ( 6 niedużych kotletów ) : - 3 filety z dorsza - ok. pół pęczka posiekanej natki - Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Makrela

Makrela 3092

1
Składniki: · Świeża wyfiletowana makrela · Sól morska · Pieprz · Olej z orzechów włoskich · Sok z cytryny Przygotowanie: Filety myjemy, troszkę suszymy papierem kuchennym z wody, doprawiamy solą Zobacz więcej
papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach 543

0
z posiekaną drobno natką pietruszki. Masłem wypełnić "brzuszek" pstrąga, skropić sokiem z cytryny. Rybę obtoczyć w płatkach migdałowych, dodać szczyptę soli i pieprzu, smażyć na mocno rozgrzanej Zobacz więcej
Składniki: 1 kg śledzie świeże od rybaków, - ile potrzeba mąka pszenna, 2 łyżki sól morska, 2 łyżeczki pieprz mielony czarny, - ile potrzeba olej do smażenia, - ile potrzeba pieczywo świeżutkie Zobacz więcej
Doskonale znany przepis na rybę w jarzynach . Moim zdaniem najsmaczniejszy jest dorsz – ale robię też tak Pangę , Morszczuka czy inne filety rybne ( byle bez ości ). Czas : 1 godziny + 12 godzin na Zobacz więcej
* 1 szt karmazyn, * koperek, * 3 łyżeczki sos sojowy Taotao * 1 łyżeczka sos ostrygowy, * ciut imbir Rybę odmrażamy i tniemy na kawałki .wycieramy ręcznikiem z nadmiaru wody . Sos sojowy Taotao Zobacz więcej
Klasyczny dodatek do smażonej ryby czy kotleta. My uwielbiamy... Składniki 5 marchewek szklanka mrożonego groszku 3 łyżki masła sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie Obraną marchewkę pokroić Zobacz więcej
minut.brokuł gotujemy ok. 15 minut, odlewamy wodę, dodajemy jogurt i odrobinę soli, blenderujemy na puree. Marchewki gotujemy na parze. Łososia smażymy po minucie z każdej strony na patelni Zobacz więcej
To mój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad. Składniki: 4 filety z mintaja 1 Zobacz więcej
Składniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy wodę, Zobacz więcej
Kiedyś przy okazji gotowania którejś z ryb na parze wykorzystałam powstały w dolnym garnku bulion ( z ryby i gotujących się z nią warzyw) do zrobienia rybnego bulionu do popicia II Dania . Potem Zobacz więcej