śmietana do kremówki

{{headerMessage}}
Ten przepyszny deser dorzucam do wydarzenia ,to nic, że z gotowego ciasta bo i tak jest przepyszny :) Kremówki z bitą śmietaną 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 szklanka śmietany 36% 1 Zobacz więcej
Pientka
Pientka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOTER Cooking
Kremówka z bitą śmietaną

Kremówka z bitą śmietaną 513

0
{{headerMessage}}
Składniki Na spód i wierzch: 2 opakowania ciasta francuskiego, Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany 30 %, 2 łyżeczki żelatyny lub 2 op. usztywniacza, drobny cukier waniliowy, Masa budyniowa 2 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto francuskie - ta chrupkość, maślany smak, warstwy - wszystko co uwielbiam. Moja propozycja to kremówka z bita śmietana, a to tylko dlatego, że wyszło mi mało masy i byłaby z niska. Dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremówki i napoleonki to jedne z moich ulubionych przysmaków z dzieciństwa. Zawsze kiedy przychodziła sobota babcia wysyłała mnie do pobliskiego sklepu , gdzie w sobotę cukiernia przywoziła świeże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremówka - któż nie zna tego deseru złożonego z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego kremem budyniowym, śmietanowym, czasem bezowym. Mimo, że do najmniej kalorycznych wypieków ona nie należy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremówki i napoleonki to jedne z moich ulubionych przysmaków z dzieciństwa. Zawsze kiedy przychodziła sobota babcia wysyłała mnie do pobliskiego sklepu , gdzie w sobotę cukiernia przywoziła świeże Zobacz więcej
Ana_Pis
Ana_Pis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Różowa Patera
Kremówka z bitą śmietaną

Kremówka z bitą śmietaną 370

0
{{headerMessage}}
To chyba jedno z najbardziej lubianych przez nas ciast. Mówi się, że najlepsze kremówki, to „wadowickie”. Nie wiem, nie próbowałam więc nie mogę się wypowiedzieć. Z resztą, trudno teraz o prawdziwe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio zaszalałam z zakupami i kupiłam nieco za dużo śmietany kremówki ;p Postanowiłamją więc wykorzystać w bardzo słodki sposób i tym razem przyrządzić coś na zimno. Takie ciasto na przywołanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł na szybki i bardzo smaczny deser - pianka truskawkowa na bazie śmietany kremówki Poniższy deser jest łatwy do przygotowania i sycący. Prawie rok temu pokazałam Wam przepis na piankę z użyciem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremówka kojarzona jest głownie z postacią Jana Pawła II i nazywana jest czasami papieską lub wadowicką. Moje wspomnienia związane z tym ciastem sięgają czasów liceum. Małe miasteczko z małym, szarym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To kremówka z prawdziwego zdarzenia! Przepyszne połączenie dwóch różnych (i wyśmienitych) kremów w otoczeniu kruchych płatów ciasta... Jeśli kochacie napoleonki, to ciasto jest stworzone dla Was! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
400 ml gęstego mleka kokosowego i 100 ml mleka migdałowego (w wersji klasycznej 500 ml śmietany kremówki) 4 łyżki drobnego brązowego cukru 1-2 kwiatostany lawendy lub 0,5-1 łyżeczki sypkiej lawendy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba wszyscy (albo większość) lubi eklerki i ptysie, ale nie każdy wie, że ich zrobienie jest bardzo proste Trzeba przygotować ciasto ptysiowe, łyżeczką lub za pomocą worka cukierniczego wycisnąć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremówka z bitą śmietaną i galaretką to pyszne, mocno kremowe ciasto na biszkopcie. Zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Idealnie sprawdzi się na rodzinnych i świątecznych spotkaniach. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki mąki krupczatki 2 surowe żółtka 250 g masła lub dobrej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany (ja użyłam 18%) Masło lub margarynę kroimy w kostkę. Na stolnicy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki mąki krupczatki 2 surowe żółtka 250 g masła lub dobrej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany (ja użyłam 18%) Masło lub margarynę kroimy w kostkę. Na stolnicy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masłem. Składniki łączymy ze sobą. Powstała masą napełniamy metalowe lub silikonowe foremki, po same jej brzegi. W każdej babeczce robimy wgłębienie - zdjęcia pomocnicze powyżej. Foremki z ciastem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masłem. Składniki łączymy ze sobą. Powstała masą napełniamy metalowe lub silikonowe foremki, po same jej brzegi. W każdej babeczce robimy wgłębienie - zdjęcia pomocnicze powyżej. Foremki z ciastem Zobacz więcej