sobrasada

Sobrasada to tradycyjny wyrób mięsny pochodzący z Majorki, mniej znana i z pewnością niedoceniana kuzynka popularnego chorizo. Tak samo jak ono jest wytwarzana z mięsa wieprzowego mocno przyprawionego Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
HISZPAŃSKI SMAK

HISZPAŃSKI SMAK 86

0
jak ja, gdy tylko ich spróbujecie. Wspaniałej jakości oliwki i oliwa, doskonałe, aromatyczne wędliny: jamon, cecina, morcilla, wyśmienite kiełbasy: chorizo, fuet, sobrasada. Wspaniałe i przystępne Zobacz więcej
z hiszpańskimi łakociami i winami a ponieważ sobrasada jest świetna do różnych sosów, makaronów, świetnie rozpuszcza się dając fajny pomarańczowy kolor, paprykowy podwędzany smak, pomyślałam, że może Zobacz więcej
.) pastę z sobrasadą i tomate frito, tym razem gotowym ze słoiczka (przepis na domowe tutaj) Składniki: kilka plasterków kiełbasy sobrasada 2 ząbki czosnku odrobina oliwy 250 g tomate frito sól, Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
Targi EuroGastro

Targi EuroGastro 94

0
zdobytych pyszności :) Doboshi&Cytryna Hugo, Marta i Patryk Kupiłyśmy sobie 5 nowych książek Nasze targowe zdobycze :) Kolacja :) Chorizo fresco la Rioja i choricitos w towarzystwie lekko Zobacz więcej
, zwyklesmarowana na chlebie, często podawana na ciepło np. smażona w miodzie - sarta – cienka, suszona, może być zarówno spożywana na surowo jak i poobróbce termicznej - morcilla -hiszpańska “ Zobacz więcej