soczewica po włosku

Soczewica po włosku, bo przygotowywana we Włoszech na obiad noworoczny - potrawa tradycyjna i ma oznaczać pieniądze i bogactwo na cały rok... W tym roku przywędrowała do Polski i Mój Połówek Zobacz więcej
inaczej; tym razem dodałam liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok Składniki na 6 porcji: 250 g zielonej soczewicy 2 średnie marchewki Zobacz więcej
Smaczna, lekka, nietucząca zupa z czerwonej soczewicy. W smaku podobna trochę do włoskiej pomidorowej. Świetny pomysł na obiad dla dziecka. Dla większych głodomorów polecam podawać ją z pulpecikami z Zobacz więcej
Zupy są istotną częścią włoskiej kuchni. Tym razem przepis na pożywną zupę, idealną na chłodne, jesienne dni w Polsce. Soczewica nie jest często spożywana przez Polaków i nie jest też w naszym kraju Zobacz więcej
Czas na kolejną dietetyczną odsłonę mojego menu bezglutenowego :) Tym razem mam dla Was przepis ... póki co the best ze wszystkich jakie przygotowałam i Wam zaproponowałam. Zupa włoska bardzo sycąca Zobacz więcej
Bardzo treściwa i sycąca zupa z zielonej soczewicy. Takie lubię o tej porze roku! Minimum wysiłku, maksimum radości. Nie ma nic lepszego po powrocie z pracy niż garnek rozgrzewającej zupy, Zobacz więcej
Metabolic Balance faza II Proste danie jednogarnkowe do zrobienia w pół godziny, pod warunkiem wcześniejszego namoczenia soczewicy. Powszechnie uważa się, iż soczewicy nie trzeba moczyć i słusznie. Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule siekam w kostkę i smażę Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule siekam w kostkę i smażę Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule sieka w kostkę i smażę na Zobacz więcej
"przemienione". Mój chłopak użyłby słowa "zbeszczeszczone" jest on bowiem typowym mięsożercą, a dzień bez mięsa jest dla niego dniem straconym, ja za to uważam inaczej i zawsze cieszę się jak mogę Zobacz więcej
jest tylko podduszenie warzyw na prawdziwymmaśle i użycie mocnych przypraw: kurkumy, chilli, papryki. Dzięki temu będziemy miećpełnięsmaków i aromatów. SKŁADNIKI: – 1 duża cebula – 2 ząbki czosnku – Zobacz więcej
Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Smacznie i zdrowo – pasta Zobacz więcej
Zupa z soczewicy i kopru włoskiego DanieDodatki, Małe dania, Zupy KuchniaWłoska Składniki 350g soczewica 1bulwa fenkuł 1szt ziemniaki 2-3ząbki czosnek 6ziaren pieprzrozgniecione 1/2łyżeczki sól 1,5l Zobacz więcej
Lubię zupy. Może najmniej zupy kremy, więc prawie wcale ich nie gotuję. W zupie, warzywa muszą być widoczne. Jak w tej. Smakującej jak młody kapuśniak, gęstej od warzyw, zagęszczonej dodatkowo Zobacz więcej
Przemycania ciąg dalszy. Bo soczewica to zło, kasza to zło... dodałam wieprzowinę. Myślę, że przejdzie. Kiełbasa to w końcu kiełbasa, nie? Zupa rozgrzewająca, bardzo pożywna, na marzec całkiem si. Zobacz więcej
, na uczelnię albo do szkoły? Kremowa pasta z zielonej soczewicy to to, co Roślinożercy lubią najbardziej ;) Jeśli na dodatek zawiera ona orzechy włoskie, rozmaryn i pietruszkę, nie trzeba nas już Zobacz więcej
z soczewicą i włoską kapustą 1 duży filet z kurczaka kawałek dobrej pieczonej kiełbasy (ok. 20 cm) 2 marchewki selera 3 ząbki czosnku 2-3 liście włoskiej kapusty szklanka czerwonej soczewicy 150 g Zobacz więcej
Uwielbiam soczewicę... zwłaszcza w sałatkach...czarna soczewica czyli beluga moim zdaniem zasługuje na miano królowej wśród wszystkich strączków... Zawiera dużo białka, dzięki czemu nasyci nas dużo Zobacz więcej
Soczewicę tak naprawdę dokładniej poznałam od kiedy jestem na diecie niskoindeksowej, wcześniej używałam jej dość sporadycznie. Można z niej wyczarować nieskończone ilości potraw. Była już sałatka z Zobacz więcej