soczewica po włosku

Soczewica po włosku, bo przygotowywana we Włoszech na obiad noworoczny - potrawa tradycyjna i ma oznaczać pieniądze i bogactwo na cały rok... W tym roku przywędrowała do Polski i Mój Połówek Zobacz więcej
Szczęśliwego Nowego Roku! Felice Anno Nuovo! Od jakiegoś czasu mam dość mocny skręt w kierunku kuchni włoskiej. I nie mam tu na myśli tylko pizzy i makaronów, które są świetne, ale także wędliny, Zobacz więcej
inaczej; tym razem dodałam liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Włoska potrawka z soczewicy na Nowy Rok Składniki na 6 porcji: 250 g zielonej soczewicy 2 średnie marchewki Zobacz więcej
Smaczna, lekka, nietucząca zupa z czerwonej soczewicy. W smaku podobna trochę do włoskiej pomidorowej. Świetny pomysł na obiad dla dziecka. Dla większych głodomorów polecam podawać ją z pulpecikami z Zobacz więcej
Pyszna, prościutka, bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa według włoskiego przepisu. Ja ją robię z połamanym na kawałeczki spaghetti, ale może być też inny drobny makaron. W składzie soczewica, soffritto Zobacz więcej
podsumowania, chciałabym Wam przypomnieć dania, które wyczarowałam z tych produktów. Makarony firmy Irwega sprawdziły się w przepisach orientalnych, włoskich zupach, spaghetti z kurkami i cukinią Zobacz więcej
Czas na kolejną dietetyczną odsłonę mojego menu bezglutenowego :) Tym razem mam dla Was przepis ... póki co the best ze wszystkich jakie przygotowałam i Wam zaproponowałam. Zupa włoska bardzo sycąca Zobacz więcej
Bardzo treściwa i sycąca zupa z zielonej soczewicy. Takie lubię o tej porze roku! Minimum wysiłku, maksimum radości. Nie ma nic lepszego po powrocie z pracy niż garnek rozgrzewającej zupy, Zobacz więcej
Metabolic Balance faza II Proste danie jednogarnkowe do zrobienia w pół godziny, pod warunkiem wcześniejszego namoczenia soczewicy. Powszechnie uważa się, iż soczewicy nie trzeba moczyć i słusznie. Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule siekam w kostkę i smażę Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule siekam w kostkę i smażę Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy 100 g mielonych orzechów włoskich 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebule sieka w kostkę i smażę na Zobacz więcej
pomidory krojone w puszce sól, chili, kminek mielony, pieprz Pokrojoną cebulę, wrzucamy do garnka i na łyżce oleju i wody podduszamy chwilę, następnie dodajemy do tego drobno pokrojoną paprykę, Zobacz więcej
jest tylko podduszenie warzyw na prawdziwymmaśle i użycie mocnych przypraw: kurkumy, chilli, papryki. Dzięki temu będziemy miećpełnięsmaków i aromatów. SKŁADNIKI: – 1 duża cebula – 2 ząbki czosnku – Zobacz więcej
Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Smacznie i zdrowo – pasta Zobacz więcej
Zupa z soczewicy i kopru włoskiego DanieDodatki, Małe dania, Zupy KuchniaWłoska Składniki 350g soczewica 1bulwa fenkuł 1szt ziemniaki 2-3ząbki czosnek 6ziaren pieprzrozgniecione 1/2łyżeczki sól 1,5l Zobacz więcej
Lubię zupy. Może najmniej zupy kremy, więc prawie wcale ich nie gotuję. W zupie, warzywa muszą być widoczne. Jak w tej. Smakującej jak młody kapuśniak, gęstej od warzyw, zagęszczonej dodatkowo Zobacz więcej
Przemycania ciąg dalszy. Bo soczewica to zło, kasza to zło... dodałam wieprzowinę. Myślę, że przejdzie. Kiełbasa to w końcu kiełbasa, nie? Zupa rozgrzewająca, bardzo pożywna, na marzec całkiem si. Zobacz więcej
, na uczelnię albo do szkoły? Kremowa pasta z zielonej soczewicy to to, co Roślinożercy lubią najbardziej ;) Jeśli na dodatek zawiera ona orzechy włoskie, rozmaryn i pietruszkę, nie trzeba nas już Zobacz więcej
z soczewicą i włoską kapustą 1 duży filet z kurczaka kawałek dobrej pieczonej kiełbasy (ok. 20 cm) 2 marchewki selera 3 ząbki czosnku 2-3 liście włoskiej kapusty szklanka czerwonej soczewicy 150 g Zobacz więcej